krili ćerku

Mračna zavera Kenedijevih: Nepoznati detalji tragičnog života Džonove sestre! (FOTO)

Porodica Kenedi ćutala je o buntovnoj, promiskuitetnoj Ketlin dok je bila živa, ali i kada je umrla

Vip priča
13:19h Autor:
Mračna zavera Kenedijevih: Nepoznati detalji tragičnog života Džonove sestre! (FOTO)
Kik Kenedi, Foto: Profimedia

Životna priča slobodoumne sestre Džona Kenedija - Ketlin, poznatije kao Kik, puna je pobuna, ljubavnih priča koje su prelazile kontinente, koja je na kraju okončana tragičnom smrću.

Neobjavljena priča o Kik je toliko neverovatna da nikog ne bi trebalo šokirati što se završava njenom sahranom na koju, od Kenedijevih, dolazi jedino njen otac.

Sestra Džona Kenedija je bila šarmantna buntovnica koja se zbog ljubavi suprotstavila porodici, a u ratu je izgubila brata i supruga.

Za stolom su se ponašali kao svinje: Prljave tajne porodice Kenedi! (FOTO)

foto: Profimedia

Sa 28 godina, poginula je u tragičnoj avionskoj nesreći sa oženjenim ljubavnikom. "Ona je bila jedina buntovnica u porodici", izjavila je Lin Mektagart, autorka knjige objavljene 1983. godine: "Kathleen Kennedy: Her Life and Times", koja je dodala: "Ako pogledate svih devetero Kenedijeve dece, ona je bila jedina koja nije koračala propisanim putem".

Priča o Kik biće uskoro prikazana na televiziji, a prepričaće je delomično i njena imenjakinja, 27-godišnja unuka Roberta Kenedi. "Kada sam bila mala, pitala sam se zašto imam smešno ime. Dobila sam ime po svojoj pratetki, koja je bila jako zabavna." Starija Kik, kao i njen brat - budući predsednik, rođena je u Bruklinu u Masačusetsu i bila je četvrto dete Rouz i Džozefa, budućeg ambasadora Sjedninjenih Američkih Država u Velikoj Britaniji. Kratko vreme je išla u mešanu školu, ali njena majka je brzo odlučila da bi trebala pohađati školu bez dečaka.

Šta je Džeki Kenedi uradila rođenoj sestri: Žena kojoj je bogatstvo donelo nesreću (FOTO)

Svejedno, ona je uvek uspevala privući pažnju dečaka, gde god se nalazila. Izlazila je sa prijateljima svoje braće, a kada je kao 18-godišnjakinja stigla u London, automatski su je svi zavoleli. Davala je nadimke vojvodama, žvakala bi žvakaće gume dok je šetala ulicama Londona i izula bi se kad bi sedela na podu u kućama svojih bogatih prijatelja, kod kojih je često pozivana.

Na jednoj zabavi je tako upoznala Vilijama Kavendiša, markiza Hartingtona, koji je trebao postati budući vojvoda Devonšaera. Kik ga je zvala Bili. Bil je bio sjajna prilika i drag mladić, koji je svojom sramežljivosti jako odudarao od Kik.

Uz to, on je bio protestant, ali uprkos tome se rasplamsala ljubav između njega i mlade katolkinje Kik. Kad je Džo Kenedi odlučio da je sigurnije da pošalje porodicu u Ameriku 1939. godine, Kik ga je svim silama pokušavala navesti da joj dopusti da ostane u Londonu, ali u tome nije uspela.

Četiri godine posle, pridruživši se Crvenom krstu, kao volonterka je otišla u Englesku, i tu nastavila vezu sa Bilom kao da su se rastali dan ranije.

Američke princeze: 8 običnih devojaka koje su se udale za prinčeve (FOTO)

foto: Profimedia

Iako njeni roditelji, a pogotovo majka, nisu bili nimalo srećni sa odabirom protestanta. "Venčanje izvan crkve je verojatno bio jedan od najgorih grehova koji ste mogli uraditi", objašnjava danas mlada Kik i dodaje: "To je značilo da ćete živeti u večnom grehu i završiti u paklu".

Mladi par se venčao kod matičara u maju 1944. godine, a Džo Mlađi je bio jedini član njene porodice koji je prisustvovao ceremoniji. Četiri nedelje nakon toga, Bili je poslat na belgijsko ratište.

Džo Mlađi je poginuo u avgustu te godine, kada je njegov avion eksplodirao iznad Francuske, dok je išao u tajnu bombašku misiju. A svega mesec dana posle, samo četiri meseca nakon venčanja, i Bilija je ustrelio nemački snajperista pravo u srce. I tako je Kik postala udovica.Kerolin Beset-Kenedi: Tragična ljubav modne ikone i sina Džona F. Kenedija

Ubrzo nakon toga, doduše, pronašla je novu ljubav - bogatog protestanta Pitera Ficvilijama, koji je uz to bio oženjeni kockar. On je započeo sa procesom razvoda kada je počeo da se viđa sa Kik, ali njeni su roditelji bili toliko šokirani da su pretili da će je se odreći. Iako mnogi sumnjaju da bi Piter bio veran Kik, i njihova je veza rano okončana nakon što su oboje poginuli u avionskoj nesreći na putu u Francusku, gde su se trebali naći sa starim Kenedijem.

Kikin otac - Džosef, koji je bio u Evropi u tom trenutku, bio je jedini Kenedi koji je došao na njenu sahranu, piše Daily Mail.

S obzirom da je taman u to vreme bujala politička karijera Džona Kenedija, porodica je zataškala skandaloznu pozadinu koja je pratila smrtni slučaj njegove mlađe sestre, kao i njenu smrt.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs