Životna priča slavne Sare Džesike Parker

Najružniji seks simbol na svetu: Put do njenog uspeha nije bio ni lep, ni lak!

Glumica se udala u crnom od glave do pete, jer ju je bilo sramota da na venčanju nosi belo
Vip priča
15:08h Autor:
Najružniji seks simbol na svetu: Put do njenog uspeha nije bio ni lep, ni lak!
Foto: Profimedia

Sara Džesika Parker rođena je 25. marta 1965. godine u Nelsonvilu, u državi Ohajo.

Njena porodica je jevrejskog porekla, a čine je majka Barbara i otac Stiven. Još dok je Sara bila mala, majka se razvela i ponovo udala za Pola Frosta, koji jepo zanimanju vozač kamiona. Ona prelazi da živi sa majkom i njenim novim mužem i dobija sedmoro braće i sestara.

Pre 50 godina je hipnotisala svet: Oličenje lepote i slavni seks simbol danas izgleda ovako! (FOTO)

Kao mala zanimala se za umetnost, prvenstrveno za balet i ples. Majka ju je upisala na kurseve orijentisane ka baletu i pevanju. Kada je imala trinaest godina nastupila je u čuvenoj brodvejskoj prestavi Grad. Ubrzo, ona se zajedno sa svojom porodicom seli na Ruzveltovo ostrvo, gde su živeli par godina, a kasnije se sele na Menhetn.

Nakon završene Američke baletske škole, ona upisuje gimnaziju. Sve vreme školovanja, ona je nastavila da pohađa kurseve vezena za balet, pa tako dobija ulogu u brodvejskom mjuziklu Moje pesme, moji snovi, gde je nastupala zajedno sa svojih četvoro braće i sestara. Nakon ovog mjuzikla, Sari se otvaraju pozorišna vrata, pa tako dobija uloge u nekim od najpoznatjih američkih brodvejskih prestava.

Prvi put na malim ekranima Parkerova se pojavila glumeći u niskobudžetnom filmu The little Match Girl 1974. godine. Nakon toga sledi pauza kada su filmovi u pitanju i potpuno posvećivanje pozorišnim predstavama, da bi osam godina kasnije krenula sa sporednim ulogama u filmovima lošije produkcije.

Da li se sećate Helge iz 'Alo, Alo: Seksi oficirka danas izgleda ovako! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Javnost i režiseri prvi put primetili su Parkerovu 1982. godine u seriji Square Pegs. Serija je emitovana samo jednu sezonu i nije imala veliku gledanost, a Sara je imala sporednu ulogu, ali to je bilo dovoljno da njeno glumačko umeće ostane primećeno.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sledeće godine dobija uloge u čak četiri filma američke produkcije, a ubrzo kreću da se nižu i manje zapažene uloge. Njena karijera kreće da napreduje 1991. godine kada dobija ulogu u filmu Medeni mesec u Las Vegasu, glumeći rame uz rame sa vremešnim Nikolasom Kejdžom, a kasnije glumi u filmu En Vud sa sjanim Džonijem Depom.

Međutim, njena glumačka karijera dostiže svoj vrhunac kada ova holivudska diva prihvata da glumi u TV stikomu Seks i grad, dobijajući glavnu ulogu njujorške novinarke Keri Bredšo, i baš ta uloga donosi joj prvi od četiri Zlatna globusa koja je osvojila.

Od raja do pakla, i nazad! Tragedija Dženifer Aniston: Majka je prodala, sve ljubavi izdale!

Sara Džesika u svetu mode

Još od malena Sara je pokazala veliku želju za modnom industrijom, ali je njena ljubav prema glumi ipak prevagnula. Međutim, početkom dvadesetog veka, polako ona postaje veoma uticajna ličnost kada je svet mode u pitanju. Modni kreatori su hvalili njen stil oblačenja, a najveći svetski časopisi su je uvrstili u deset najboljih obučenih ličnosti iz šou-biznisa.

Polako glumica kreće da se angažuje i u svetu mode, i jednovreme čak je bila predsednica i kreatvini direktor poznate modne kuće Halston Heritage. Ova modna kuća najpoznatija je po tome što uglavnom oblači veliki broj poznatih holivudskih zvezda.

Najlepša žena sveta umrla sama u ludnici: Tragični sunovrat najsjajnije zvezde (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Parkerova je 2013. godine potpisala ugovor sa čuvenim dizajnerskom kućom Manolo Blanik obavezujući se da dizajnira nekoliko različitih vrsta cipela za ovu kuću. Zanimljivo je da je upravo ta marka cipela omiljena liku iz serije koji ona tumači, kao i to da sama Džesika ima preko sto pari cipela ove dizajnerske marke.

Danas, Sara sama kreira i proizvodi liniju cipela pod nazivom "SJP by Sarah Jessica Parker".

Foto: Profimedia, Sara sa mužem Metjuom
Foto: Profimedia, Sara sa mužem Metjuom

Da li se Sarin ljubavni život razlikuje od života Keri Bredšo?

Ljubavni život poznate holivudske modne ikone često porede sa Keri Bredšo, ulogom koju je tumačila i koja je u hit seriji pisala o svom ljubavnom životu. Međutim, ako se u mnogim stvarima poistovećuje sa Keri, Sara je izjavila da ipak za razliku od Keri ona je oduvek očajnički želela dom, porodicu, decu.

Neverovatna priča Rahele Ferari: Zbog ovog događaja je potpuno osedela za par minuta!

Iako sada živi mirnim porodičnim životom, u mladosti ljubavni život Parkerove je bio podjednako zanimljiv kao Kerin. Prvi javnosti poznat dečko Sare Džesike jeste glumac Majkl Džej Foks, sa kojim se tačno ne zna koliko dugo je bila, pošto je par krio vezu od javnosti. Prva ozbiljnija veza bila je sa Robertom Daunijem Mlađim, sa kojim se pevačica dugo zabavljala pored njegovih problama sa zavisnošću od droga. Veza je trajala sedam godina, a Parkerova je raskinula videvši da ne može da mu pomogne da se izbori sa problemom zavisnosti.

Glumica je bila još i sa sa novinarom Džonom Kenedijem Mlađim i Džošuom Kadisom.

Konačno, 1992. godine ona upoznaje svoju najveću ljubav, glumca Metjua Broderika. Svoju ljubav ovaj par kruniše brakom u maju 1997. godine, a 2002. dobijaju svoje prvo dete, sina Džejmsa Viktora, a sedam godina kasnije uz pomoć surogat majke dobijaju i ćerke bliznakinje, Loretu i Tabitu.

Metju i Sara Džesika nose laskavu titulu jednog od najskladnijih parova Holivuda, redak par čiji brak čak i decenijama opstaje, što je u današnje vreme u svetu šoubiznisa pravo čudo.

Ko je Dušica Radosavljević: Odrasla u sirotinji Beograda, sad joj se ceo Holivud klanja! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Predstavljamo vam i osam činjenica koje niste znali o Sari Džesiki Parker:

1. Visoka je samo 160 cm, a teška 56 kg.

2. Sara Džesika Parker se nije udala u beloj venčanici. Njena haljina na venčanju bila je skroz crne boje,a povodom toga glumica i modna dizajnerka kasnije je izjavila da ju je "bio stid da se uda u beloj venčanici".

3. Čuveni dizajner Manolo Blanik nazvao je jedan model cipela po njoj - SJP (inicijali njenog punog imena).

4. Odbila je ulogu u kultnoj ljubavnoj komediji Zgodna žena, koja je proslavila Džuliju Roberts.

5. Magazin Maxim 2007. godine dodeljuje Sari laskavu titulu najseksepilnije žene na svetu.

6. U seriji Seks i grad, Sara je jedina od četiri glavne protagonistkinje koja nema nijednu golišavu scenu. Kada je potpisivala ugovor, zahtevala je od autora da stave klauzulu kojom se obavezuju i garantuju joj da neće morati da se skida pred kamerama.

Istina o Zoni Zamfirovoj: Ljubavna priča se u stvarnom životu ovako završila! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

7. Učestvovala je u emsiji Who Do You Think You Are, gde je otkrivajući stablo svoje porodice saznala da je njena čukun-čukun baba Ester bila jedna od žena kojoj je suđeno za veštičarenje u Salemu. Glumici je laknulo kada je na kraju otkrila da je Ester osolobođena optužbi.

8. Članica je Holivudskog ženskog političkog komiteta. Pored toga ona je Unicefov predstavnik za glumu, a 2006. godine putovala je u Liberiju kao Unicefov ambasador.

Iako je neizmerno simpatična, ima neverovatnu harizmu i puca od pozitivne energije, Sara nikada nije važila za lepoticu. Štaviše, mnogi je nazivaju najružnijim seks simbolom na svetu, zbog savršenog tela, ali nimalo savršenog lica.

Sa svih strana dobijala je savete da ode pod nož i ulepša se, ali je Sara ostala dosledna svom prirodnom izgledu i veruje da baš u tome i jeste njena čar.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs