Trnovit put do supeha

Ko je Dušica Radosavljević: Odrasla u sirotinji Beograda, sad joj se ceo Holivud klanja! (FOTO)

Sa prvim mužem je proputovala ceo svet, kako sama kaže, a na jednom takvom putu po Indiji pokazao joj je devojku njenih godina koja se prodaje za sitan novac. Tada je shvatila da je izbegla takvu sudbinu
Vip priča
14:20h Autor:
Ko je Dušica Radosavljević: Odrasla u sirotinji Beograda, sad joj se ceo Holivud klanja! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ako mislite da dobre vile, veštice, zla sudbina i srećan kraj postoje samo u bajkama, varate se!

Jedan od primera da se sve ovo dešava i u stvarnom životu jeste životna priča Dušice Radosavljević, izbeglice poreklom iz Beograda, kojoj se sada klanja ceo Holivud, a nadimak joj je carica San Franciska.

Istina o Zoni Zamfirovoj: Ljubavna priča se u stvarnom životu ovako završila! (VIDEO)

Počnimo od najranije mladosti.

Kao izbeglica bez dokumenata, preko Italije je stigla u Ameriku, obećanu zemlju i tamo ostvarila svetski san o uspehu, slavi i bogatstvu.

"Otišla sam iz Jugoslavije kao devojčurak. Živela sam bez dokumenata u izbegličkom logoru u Italiji gde sam radila kao maneken za drugorazredne modne kuće. Bilo mi je veoma teško, ali uvek sam bila ubeđena kako će nešto divno da se dogodi u mom životu. Osećala sam da će nešto divno da stigne za mene. Tako sam upoznala svog prvog muža, za koga pre udaje nisam znala da je toliko bogat. Imala sam tada 16 godina, pet haljina, dve tašne i tri para cipela", počinje svoju priču Dušica, koju cela Amerika zna kao Deniz Hejl.

Sa prvim mužem je proputovala ceo svet, kako sama kaže, na jednom takvom putu po Indiji pokazao joj je devojku njenih godina koja se prodaje za sitan novac. Tada je shvatila da je izbegla takvu sudbinu.

Još pre 30 godina prešao u pravoslavlje: Životna priča slavnog glumca i borba sa opakom bolešću!

Foto: AP / Peter Barreras
Foto: AP / Peter Barreras

Užas srpskih bolnica

Deniz naglašava da je zahvaljujući prinčevskom paru Dvor otvoren za javnost i pokrenute mnoge humanitarne akcije.

"Princeza Katarina je pre mnogo godina počela da pomaže narodu u Jugoslaviji. Niko se ne bi tako predano posvetio tom pozivu. Pozvala me je i rekla :"Treba nam pomoć. Želim da dođeš ovamo jer želim da ti pokažem šta se ovde dešava." Provela sam sa njom četiri dana po bolnicama. Nikada takav užas nisam videla u životu. Shvatila sam tada kako krhka sudbina može da bude", rekla je Deniz u salonu Belog dvora gde, inače, odseda kada boravi u Beogradu.

Na prvom zvaničnom otvaranju Belog dvora za javnost među zvanicama na donatorskoj večeri najviše pažnje i pogleda radoznalaca privukla je dama u otmenom kompletu sa indijskim motivima. Odisala je ukusom, stilom, ponajviše bogatstvom i manirima svetskog džet seta.

Nije bilo prilike da tada razgovaramo sa Beograđankom Dušicom Radosavljević ili moćnom i uglednom Deniz Hejl, američkom državljankom. Povod za naš razgovor je bio njen poklon ambulantnih vozila Humanitarnom fondu princeze Katarine za beogradske bolnice.

Nesrećna ljubav Jelene Savojske: Udala se za kralja, a volela običnog Crnogorca! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iz Italije odlazi u Ameriku, a posle razvoda sa prvim mužem udaje se za Vinseta Minelija i postaje pomajka Lajzi Mineli čiji je i danas veliki prijatelj i podržavalac. Tako je u Los Anđelesu ušla u visoko društvo zvezda i bogataša poput Ričarda Bartona, Elizabet Tejlor, Sofije Loren i drugih.

Zatim je upoznala Prentisa Koba Hejla, jednog od najbogatijih Amerikanaca i preselila se u San Francisko.

"Prentis je bio prava ljubav mog života, a Tito pravi neprijatelj", objašnjava Deniz da je kao prava Srpkinja verovala da i neprijatelja treba poštovati.

Život je izrežirao da je 1980. godine, kada je Tito umro, kao član zvanične delegacije SAD prisustvovala njegovoj sahrani.

Kao gost prinčevskog para Karađorđević došla je u kraljevsku palatu.

Detalji iz života Josipa Broza Tita: Posao državnika, postelja nezasitog ljubavnika!

"Prvog dana boravka na dvoru, u žurbi nisam obratila pažnju na apartman gde sam bila smeštena, ali te noći otkrila sam da ne mogu da spavam. Mislila sam o sobi i osećala kao da zidovi žele da mi pričaju", rekla je Deniz.

Sledećeg jutra je razgovarala sa svojim domaćinom, princom Aleksandrom, o apartmanu i on joj je odgovorio da je to državni apartman u kome su boravili Hruščov, Kastro i ostali komunistički diktatori. Samo mi nije rekao da je to bio Titov apartman.

"Ja koja sam bila uništena od strane Tita, sada sam njegov gost. Verujem da on nikada nije nameravao da mi vrati bilo šta. Ali oduzimajući sve od mene, na neki čudan način, on mi je dao život koji mi je omogućio da se vratim, i na moje iznenađenje, da ostanem na dvoru koji je tokom vladavine komunizma pripadao samo njemu", rekla je Hejl.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs