Drama

Neverovatna priča glumice Božidarke Frajt: Rođena kao Srpkinja, a onda su je usvojili Hrvati!(VIDEO)

Tim ljudima sam beskrajno zahvalna. Uzeli su me kao dete od četiri godine, priča glumica
Vip priča
12:56h Autor:
Foto: Printscreen/ Youtube/ LijevceBB

Između dva filma o prvoj jugoslovenskoj fudbalskoj reprezentaciji imali smo priliku da gledamo seriju "Na putu za Montevideo" u kojoj se pojavljuju baronesa Klodovska i njena majka.

Baronesinu majku u čuvenoj seriji "Na putu za Montevideo" igra Božidarka Frajt, jugoslovenska glumica srpskog porekla.

Božidarka je rođena kao Grublješić 1940. godine u jednom selu pod Kozarom. Imala je nepune dve godine kada su joj ustaše, za vreme Kozaračke ofanzive, streljale majku Vidu. Zajedno sa hiljadama dece Božidarka je deportovana u dečiji logor u Sisku.

Odande je prebačena u prihvatilište Crvenog krsta u Zagrebu, odakle su je usvojili Katarina i Stjepan Frajt, koji su joj dali svoje prezime i odgajali je kao svoju ćerku.

Znamo je samo iz ukrštenice: Ita Rina, žena koja je zbog Srbina promenila veru i odrekla se slave!

"Tim ljudima sam beskrajno zahvalna. Uzeli su me kao dete od četiri godine. Ja se ne sećam ničeg iz tog ranijeg detinjstva. Sećam se prve haljine koju su mi obukli i sećam se da nisam imala kosu," izjavila je Frajtova 1979. godine u emisiji Radio Beograda.

Slavna glumica imala je 36 godina kada je saznala svoje pravo poreklo. Pronašla ju je tetka Dara Grublješić, prvoborac sa Kozare, i ispričala joj istinu o njenom poreklu.

Sedamdesetšestogodišnja Božidarka Frajt danas živi u Zagrebu, a njena ćerka takođe je poznata hrvatska glumica Bojana Gregorić.

Ko je Dušica Radosavljević: Odrasla u sirotinji Beograda, sad joj se ceo Holivud klanja! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...