Najvoljenija pripadnica kraljevske porodice

5 istina koje niste znali o princezi Dajani: Kršila tradiciju, sestra joj spavala sa Čarlsom! (FOTO)

Kada je prvi put upoznao 16-godišnju Dajanu, princ Čarls je imao 28 godina i bio je u vezi s njenom starijom sestrom Sarom
Vip priča
20:56h Autor:
5 istina koje niste znali o princezi Dajani: Kršila tradiciju, sestra joj spavala sa Čarlsom! (FOTO)
Foto: Profimedia

Otkako se 1981. godine udala za princa Čarlsa, princeza Dajana provela je ostatak života pod lupom javnosti.

Uprkos tome postoji nekoliko zanimljivih činjenica o omiljenoj princezi za koje možda do sad niste čuli.

1.Princ Čarls se prvo zabavljao sa Dajaninom starijom sestrom

Kada je prvi put upoznao 16-godišnju Dajanu, princ Čarls je imao 28 godina i bio je u vezi s njenom starijom sestrom koja se zove Sara. Brzo su raskinuli nakon što je Sara priznala medijima da nije zaljubljena u princa Čarlsa.

Ali, Dajani se sviđala pomisao da bude deo kraljevske porodice, pa je čak u internatu imala i fotografiju Čarlsa iznad kreveta. Dve godine nakon prvog susreta započeli su i za službenim udvaranjem, a Sara je ponosno izjavila da ih je ona upoznala i nazvala se Kupidonom.

10 strogih pravila kojih princeze moraju da se pridržavaju: Život im nije bajka!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Dajanina venčanica je ušla u kraljevsku istoriju

Venčanica princeze Dajane bila je ukrašena s više od 10 hiljada malih bisernih šljokica i bisera te je haljina imala neverovatno dugačak šlep od skoro osam metara. Upravo je ovaj šlep postao najduži u kraljevskoj istoriji.Venčanica je tada koštala 115 hiljada dolara, a izradili su je britanski dizajneri Dejvid i Elizabet Emanuel koju su znali da takva haljina treba da bude dramatična, da treba da uđe u istoriju, ali i da se Dajani mora da se svidi.

Pozadina kraljevskog venčanja: Do sada neviđene fotografije Dajane i Čarlsa! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3.Prekršila je tradiciju kada je princa Vilijama upisala u vrtić

O obrazovanju i odgoju najmlađih članova kraljevske porodice brinuli su se privatni učitelji i guvernante, ali to se promenilo kada je Dajana insistirala na tome da upiše princa Vilijama u vrtić. On je tako postao prvi član kraljevske porodice čiji se predškolski odgoj nije odvijao unutar zidova palate.

Iako je princezi Dajani bilo izuzetno bitno da njeni sinovi imaju što normalnije odrastanje, bilo je nekoliko zanimljivih izuzetaka. Na primer, Dajana je pozvala Sindi Kraford u Bakingemsku palatu na večeru jer se sviđala tada 13-godišnjem Vilijamu.

Mislite da je britanskoj kraljevskoj porodici lako? Ove obaveze moraju da ispune svakodnevno! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4.Ležerno se ponašala u kuhinji

Kada bi sama jela, princeza Dajana je često znala da to radi sedeći na kuhinjskom elementu, što je itekako ležerno ponašanje za jednog člana kraljevske porodice. Naime, kada kraljica Elizabeta uđe u kuhinju od osoblja se očekuje da prekinu s bilo kakvim radnjama, stave tiganje i lonce pored šporeta, tri koraka se pomere unazad i naklone.

Takođe, Dajani kuvanje baš i nije išlo, pa je tako od ponedeljka do petka imala na raspolaganju privatnog šefa koji bi onda potom pripremao i jela za vikend koja su mogla da se podgreju u mikrotalasnoj.

Kraljevski kuvar otkrio tajnu: Princeza Dajana je s ovim pevačem imala posebnu vezu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5.Izabrala je verenički prsten iz kataloga

Umesto da verenički prsten bude izrađen posebno za princezu Dajanu, ona je prelistala prodajni katalog zlatare Garard, pa joj se slavni safir najviše svideo od ostalih ponuđenih modela.

Navodno ju je prsten podsetio na verenički prsten njene majke, ali ono što znamo sigurno je da je Dajana upravo želela safir.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs