Najslavniji safir

Vilijam je znao da će veriti Kejt samo njim: 3 tajne vereničkog prstena princeze Dajane! (FOTO)

Službenu veridbu princ Čarls i Dajana objavili su 24. februara 1981. godine, ali pre toga je Dajana sama izabrala svoj prsten
Celebrities
11:20h Autor:
Vilijam je znao da će veriti Kejt samo njim: 3 tajne vereničkog prstena princeze Dajane! (FOTO)
Foto: Profimedia

Jedan od najlepših vereničkih prstena je zasigurno onaj kojim je princ Čarls zaprosio Dajanu Spenser početkom 1981. godine. Ona je ubrzo nakon toga postala obožavana princeza Dajana, a prsten jedan od njenih najprepoznatljivih simbola. Koji se sve zanimljivi i neobični detalji vezuju uz ovaj slavni prsten?

Pisma princeze Dajane otkrile pravu istinu: Ovakav je bio život u Bakingemskoj palati!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

1. Verenički prsten je izabrala sama Dajana

Službenu veridbu princ Čarls i Dajana objavili su 24. februara 1981. godine, ali pre toga je Dajana sama izabrala svoj prsten. Prekrasni 12-karatni safir kojeg okružuje 14 dijamanata kreacija je londonske zlatare Garard i tada je koštao 28 hiljada funti, što bi u današnje vreme bilo oko 108 hiljada funti.

Isplivala preljubnička afera princa Čarlsa: Ponižena Kamila besni, hoće da mu se osveti!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Princezin izbor je bio poprilično neobičan jer prsten nije bio unikatan niti posebno napravljen za nju, te se čak našao i u Garardovom prodajnom katalogu. Neki navode da ju je prsten podsetio na verenički prsten njene majke, ali ono što znamo je sigurno da je Dajana upravo želela safir, te da joj se od nekoliko modela taj svideo najviše.

2. Prsten je nasledio princ Hari

Nakon što je princeza Dajana preminula 1997. godine, mladi prinčevi Vilijam i Hari su izabrali uspomene svoje majke. Princ Vilijam je tako uzeo Dajanin zlatni Kartijeov sat, dok je Hari zapravo bio taj koji je uzeo verenički prsten.

Video sam kako princeza Dajana vara princa Čarlsa: Roker priznanjem uzdrmao javnost! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon što je Vilijam odlučio da zaprosi Kejt Midlton, zamolio je Harija da zamene uspomene kako bi mogao majčinim prstenom da zaprosi buduću suprugu i majku njegove dvoje dece. Prsten ima veliku važnost za mladi kraljevski par, te je Vilijam uoči venčanja s Kejt 2011. godine izjavio da je davanje prstena Kejt bio njegov način da Dajana bude prisutna na njihovom venčanju.

Dirljiva posveta svekrvi Dajani: Zbog ovoga je Kejt Midlton oduševila Britance! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Original je jedan

Iako se prsten pre 36 godina našao u Garardovom katalogu, samo je jedan originalan primerak. Naime, ovaj model vereničkog prstena je izuzetno popularan, pa juvelirnica Garard često dobija narudžbe za slavni model.

Ali, oni neće napraviti identičnu repliku, već samo slične verzije, jer prsten tretiraju kao ugovorenu narudžbu. Što zapravo znači da je reč o striktnom unikatu i da u potpunosti isti model više nikada neće ponovno napraviti.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs