Više od 30 godina im bila posvećena

Glumica razotkrila opasni kult: Pretili joj, silovali maloletnice, mučili radnike! (VIDEO)

Nekada davno, Lea je bila jedna od najistaknutijih članica holivudskog ogranka sajentologije. Priseća se da je više od tri decenije bila odani član i da se za sve svoje uspehe uvek zahvaljivala crkvi
Vip priča 01.12.2016. - 13:56h Autor: express.hr
Foto: AP / Greg Allen

Po prvi put, jedna televizijska kuća usudila se da napravi dokumentarac o sajentologiji. Zvezda dokumentarne serije od osam epizoda je Lia Remini, nekadašnja zvezda serije "Kralj Kvinsa" i bivša članica tog kulta. Ona je u sajentologiji provela više od tri decenije i 2013. godine napokon se odlučila na odlazak. Od tada vodi tešku pravnu bitku protiv raznoraznih optužbi iz sajentoloških krugova koji pokušavaju da je omalovaže i time umanje njenu poruku. Lea je ipak odlučila da se vrati na poznat teren, na TV ekrane i ovog puta njena poruka nije usamljena.

 

Visokopozicionirani sajentolozi

 

U prvoj epizodi pridružio joj se bivši visoki zvaničnik Sajentološke crkve Majk Rajnder, a prikazane su i pretnje advokata Sajentološke crkve koje su se uglavnom svele na navode: "Crkva negira mnoge izjave izrečene u programu". Rajnder je svojevremeno bio zadužen za blaćenje svih protivnika sajentologije, a službeno je bio portparol za međunarodne odnose. Remini, sa svoje strane, ima jednostavnu poruku:

 

"Neko mora da uradi nešto zbog ovog kulta". Kako dalje objašnjava, cilj joj je da pokaže ostatku sveta kakvu štetu nanosi članstvo u sajentološkoj crkvi, piše Daily Beast.

 

Nekada davno, Lia je bila jedna od najistaknutijih članica holivudskog ogranka sajentologije. Priseća se da je više od tri decenije bila odani član i da se za sve svoje uspehe uvek zahvaljivala crkvi. Kada bi doživela neuspeh, krivila bi sebe, baš kako su je sajentolozi učili. Prošle godine je objavila knjigu, pravo razotkrivanje sajentologije, u kojoj se prisećala svog života u tom kultu. Razočaranje je počelo još 2007. godine na venčanju Toma Kruza i Kejti Holms u Italiji. Reminijeva nije uspela da pronađe Šeli Miskevidž, suprugu šefa sajentologije Dejvida Miskevidža i počela je da se raspituje.

 

"Rekli su mi da neka pitanja stvarno ne bi trebalo da postavljam", priseća se Reminijeva. Nekoliko godina kasnije prijavila je policiji nestanak Šeli, ali losanđeleska policija je vremenom odustala od potrage.

 

Tom Kruz sekti poklonio 10 miliona dolara: Skupo platio čuvanje prljavih tajni!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Silovanje maloletnica

 

U istoj epizodi pojavila se i Ejmi Skobi, takođe jedna od bivših članica sajentološkog kulta koja je ponovila šta je sve videla dok je bila članica. Dejvida Miskevidža opisala je kao besnog čoveka koji je često gušio i tukao radnike. Ona se prisetila kako je slepo verovala u crkvu, čak i nakon što ju je jedan sajentolog silovao dok je ona imala tek četrnaest godina. A zamalo se serija nikad nije ni dovršila. Advokati sajentološke crkve žestoko su napadali mrežu A&E da prestanu da snimaju ili da barem nikad ne emituju dokumentarce.

 

"Ne znam koliko malo je falilo da serija propadne. Znam da su iz A&E bili vrlo uporni i jednom kad su videli snimke i čuli priče apsolutno su se posvetili emitovanju serije", ispričala je Lia za Hollywood Reporter.

 

Svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće: Tragična životna priča najlepše žene Holivuda (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prisetila se i da je crkva nekad pokušavala da iskoristi njen uticaj zvezde popularne TV serije. Tom Kruz je svojevremeno tražio da Reminijeva nazove tadašnjeg šefa CBS-a, TV kuće koja je emitovala "Kralja Kvinsa", kako bi odustali od emitovanja emisije o Tomu i njegovom uticaju unutar sajentoloških krugova.

 

Razgovor je bio izuzetno neprijatan i na kraju je Lesli Munvez, direktor CBS-a, rekao da ga boli briga šta ona ili bilo ko drugi misli i da on neće da se upliće u uredničku politiku bilo koje emisije. Lia je u emisiji otkrila da su članovi crkve, koji su teško radili i zarađivali za život godišnje crkvi morali da daju i po 250.000 dolara, dok je ona dala oko tri miliona dolara. Sajentološka crkva i dalje priča da je Reminijeva samo propala glumica koja pokušava da zaradi nešto novca blaćenjem sajentologije.

 

Najveća tajna holivudskog zavodnika: Iza 5 brakova krilo se ovo! (FOTO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs