Životna priča

Najveća tajna holivudskog zavodnika: Iza 5 brakova krilo se ovo! (FOTO)

Keri Grant nije trebalo da umre. Trebalo je da se zadrži među nama, kao stalni podsetnik na njegov šarm i eleganciju, napisao je New York Times nakon njegove smrti
Vip priča
21:00h Autor:
Najveća tajna holivudskog zavodnika: Iza 5 brakova krilo se ovo! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kada je 29. novembra 1986. umro Keri Grant, filmski svet je izgubio jednu od poslednjih pravih ikona zlatnog doba Holivuda. Glumac je ostavljao praktično sve bez daha i za njega niko nije imao ikakvu drugu reč osim hvale.

"Keri Grant nije trebalo da umre. Trebalo je da se zadrži među nama, kao stalni podsetnik na njegov šarm i eleganciju", napisao je New York Times nakon njegove smrti.

Keri Grant rodio se kao Arčibald Lič 18. januara 1904. godine. Kroz svoju dugogodišnju karijeru ostavio je traga u Holivudu kao jedan od klasičnih glumaca za vodeću mušku ulogu. Odmah nakon početka svoje karijere u Holovudu u ranim 30-im godinama, postao je poznat po svom šarmu, laganom naglasku i vedrom humoru.

Pozorištem je počeo da se bavi od ranog detinjstva, nastupajući s pozorišnom trupom po imenu "The Penders" dok je bio šestogodišnje dete. Nakon ranih turneja po Velikoj Britaniji, nastupio je u Njujorku gde je i odlučio da ostane. Posle nastupa širom SAD-a nastanio se u Holivudu početkom 30-im, gde je i ostao do kraja života.

Ali ono što se sve vreme njegove karijere povlačilo po novinama bili su natpisi da je glumac homoseksualac. Iako se Grant pet puta ženio, govorkanja nisu prestajala.

Britanska (američko državljanstvo je stekao 1942. godine) filmska legenda, pravim imenom Arčibald Aleksander Lič, rodila se 1904. godine u Bristolu. Nakon neprijatnog detinjstva i odustajanja od škole, pridružio se pozoršnoj trupi koja je završila na Brodveju u Njujorku.

Posle saradnje s njima, tada još uvek Lič, je prešao u Holivud, gde je od samog početka pokazao da je glumac sa posebnim darom. Nakon nekoliko godina rada, postao je dovoljno prepoznatljiva zvezda, pa je potpisao ugovor s Paramauntom o dugotrajnoj saradnji. A preko tog ugovora je naleteo na Randolfa Skota.

Alkohol, žene, tuče: Razuzdani život Hemfrija Bogarta! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kero i Randolf sreli su se 1932. godine na setu filma "Hot Saturday". Prema navodima iz tadašnjih novina, privlačnost između njih dvojice mogla je da se oseti od samog početka, pa su ubrzo počeli da provode puno vremena zajedno.

Kako su naveli njihovi tadašnji prijatelji, Grant i Skot su se otvoreno provodili u holivudskim gej krugovima. Čak se spominje da je Keri Grant nekoliko godina ranije živeo s Oskarom nagrađenim dizajnerom kostima, Ori-Kelijem.

Nedugo zatim, glumci su se uselili u kuću, a delili su i vikendicu na moru. Fotografije koje su tada kolale u javnosti pokazuju Granta i Randolfa upravo u njihovom domu i na plaži. Problema ne bi bilo da jedna od fotografija nije prikazivala dvojicu u keceljama u kuhinji, što je za većinu ljudi tog doba jednostavno bilo "previše".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ubrzo posle te reportaže, 1934. godine, studio je "podstakao" Granta na venčanje da bi se glasine oko veze dvojice glumaca smirile. Tako se u februaru iste godine Grant venčao Virdžinijom Čeril. Brak je trajao jedva 13 meseci, a razlog razvodu bio je navod da je Grant tukao Čeril. Uz to, Vidžinika je tvrdila da je Grant neprestano pio i da nije pokazivao nikakav seksualni interes za nju. Kako je izjavila, za sve to vreme nije ni jednom bilo seksa.

Nakon razvoda, stvari su se vratile na staro. Keri se opet uselio dok Randolfa, a studio je otpočeo intenzivnu reklamnu kampanju kojom su pokušavali da suzbiju ikakve glasine. Čak su toliko daleko došli da su njihovu kuću na plaži redovno nazivali "Samačkom dvoranom", da bi dali bolji "izgled" glumcima.

Glumci su zajedno živeli ukupno 11 godina, što je višestruko duže nego što traje prosečan holivudski brak.Iako sve to sugeriše da je glumac možda bio homoseksualac, i dalje nema puno dokaza za tu teoriju. Ali jedan bitan pokazatelj da je Grant zaista bio homoseksualac stigao je od Džordža Bernsa, komičara koji je Granta znao još iz vremena kad je Grant glumio u pozorištu.

Samo nekoliko godina posle Grantove smrti, Berns je u intervjuu dao do znanja da je u 20-im godinama u jednom trenutku naleteo na burnu raspravu između Granta i njegovog cimera. Kako se Berns prisetio, nakon velike zabave, Grant i cimer su se oštro svađali, ali istog trenutka je svađa prekinuta kad su se drugi gosti pojavili i tema svađe se nije više pojavljivala. Sam komičar je rekao da ga nije toliko interesovalo šta se dogodilo ranije i da stvarno ne zna kako bi se suočio s činjenicom da je Grant gej.

Ipak, ćerka Kerija Granta, glumica Dženifer Grant napisala je u svom memoaru o životu s njim tvrdnju kojom tvrdi da Grant nije bio homoseksualac.

Najpoznatije ljubavnice Pitera O'Tula: Holivudski zavodnik spavao sa 1.033 žene! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Ne mogu se kriviti muškarci za požudu prema njemu, i ne bih se iznenadila kad bih saznala da je tata malo i koketirao nekad. Uživao je donekle u tome da ga zovu gej osobom. Znao je da kaže da je to zato što su se žene onda više trudile da bi pobile tu tvrdnju", izjavila je glumčeva ćerka u knjizi.

Iako nisu živeli zajedno od ranih 40-ih, Keri i Randolf ostali su prijatelji sve vreme. Čak se spominje i priča da su ih jednom videli u hotelu Beverli Hilkrest. Glumci su sedeli u jednom uglu hotelskog restorana, tokom 70-ih, dugo nakon što su ostali gosti otišli. Keri Grant i Randolf Skot sedeli su sami, mirno, tiho se držeći za ruke.

Varao suprugu dok je bila trudna: Orson Vels menjao žene kao čarape! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iako je na početku svojih nastupa uglavnom glumio u dramama i krimi filmovima, krajem 30-ih se "prebacio" na romantične komedije koje su se pokazale kao tačno onaj žanr koji mu najviše odgovara. Njegove komedije s kraja 30-ih i početka 40-ih, "Silom dadilja", "Njegova devojka Petko" i "Priča iz Filadelfije", kao i "Arsenik i stara čipka" i "Bio sam ratna nevesta" smatraju se klasicima žanra. U to doba postao je i američki državljanin, a započeo je i svoju karijeru s rediteljem Alfredom Hičkokom, s kojim će od 1941. pa sve do 1959. godine snimiti pet filmova, od kojih se neki smatraju najboljim Hičkokovim filmovima. Sam veliki redatelj ga je uostalom smatrao najboljim glumcem s kojim je radio.

Mračna strana poznatog reditelja: Zbog bolesne opsesije plavušama uništavao živote! (FOTO, VIDEO)

Pred kraj svoje karijere, kojeg je objavio 1966. godine u svojoj 62. godini, Grant je glumio u filmu "Taj nežni dodir krzna" s Doris Dej i "Šaradi" s Odri Hepbern.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Mogao sam da nastavim s glumom i da glumim dedu ili protuvu, ali otkrio sam bitnije stvari u životu", izjavio je glumac prilikom svog odlaska u penziju, nakon što mu se rodila ćerka.

Grant se venčavao pet puta, a posle svoje glumačke karijere nastavio je da radi do smrti. Zastupao je kozmetičku kompaniju Fabergé i bio je član upravnog odbora MGM-a i drugih filmskih kompanija. Iako nikad nije dobio Oskara za glumu, 1970. godine dodeljen mu je jedan počasni zlatni kip.

Veliki glumac umro je 29. novembra 1986. godine. Imao je 82 godine i utisnuo je neizbrisiv trag u istoriji filma.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs