Hrabri borac do kraja

Večiti bol u duši, zadnja želja ostala neispunjena: Tuga koju je Bata Živojinović poneo u grob

Porodični album je ostao prazan i propušteni su mnogi važni momenti
Vip priča
00:52h Autor:
Večiti bol u duši, zadnja želja ostala neispunjena: Tuga koju je Bata Živojinović poneo u grob
Foto: Nemanja Pančić

Legendarni glumac Bata Živojinović preminuo je sinoć u Beogradu, nakon duge i teške bolesti.

Koliko se borio da preživi govori i činjenica da je do samog kraja ostao optimista, pa mu čak nije teško pala ni vest da su mu lekari amputirali nogu. Nadao se oporavku koji je nedavno otpočeo u beogradskoj bolnici Sveti Sava, a sve sa jednim ciljem - da što duže poživi i ostvari svoju najveću želju, da još jednom vidi svog sina Miljka.

Tiho mučila svoje muke, tajnu ponela u grob: Sve tragedije iz života Jelene Krsmanović

Nažalost, ova želja je glumačkoj legendi ostala neispunjena, a ogromnu tugu koju je zbog razdvojenosti od sina nosio u duši, poneo je sa sobom u grob.

Isto osećanje delio je i njegov sin, što je nedavno i potvrdio za magazin Story.rs:

"Ko je mogao i da pomisli da će nam to biti poslednji susret? Bili smo veseli i raspoloženi, kao što je celog života bilo u našoj porodici kada se okupimo, i pored velike nepravde koja nas već čitavu deceniju pritiska. Bata je zaista jedinstven čovek u svakom pogledu", izjavio je Miljko nedavno, kao da je predosetio da svog oca stvarno više nikad neće videti.

Tužna sudbina slavne pevačice: Ostalo joj nekoliko meseci života, doživela nezapamćenu tragediju!

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"Porodični album je ostao prazan i propušteni su mnogi važni momenti. To niko i nikada ne može da nam vrati. Znate, telefonom ne možete jedan drugome da kažete ono što biste želeli. Jednostavno, to je drugačiji i nekako usiljeniji način razgovora. Ono što se nadam da ću mu ipak reći, čuvam u sebi kao najveće blago", dodao je Živojinović, kome želja, isto kao i njegovom ocu, nikada neće biti ispunjena.

Poslednje dane života Bata je proveo u društvu najmilijih, koji su ga svakodnevno posećivali. Najčešće su ga obilazile supruga Lula i unuka Dina, koja nikad nije krila koliko voli svog dedu. Samo dan pre Batine smrti bila mu je u poseti i na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj drži deku za ruku, opisavši je sa dve reči - Prava ljubav.

Milena Dravić se oprostila od voljenog Gage: Dostojanstveno ispratila ljubav svog života (FOTO)

A photo posted by Dina Zivojinovic (@dzivoj) on May 20, 2016 at 5:39am PDT

To što je Bata stalno pitao kada će ga lekari otpustiti iz bolnice i želju da što pre ode kući, mnogi su sada protumačili kao njegov predosećaj da se uskoro bliži kraj. Od unuke Dine tražio je i fotografije sa suprugom Lulom iz mladosti, želeći da ih ponovo vidi.

Proplakao bi i kamen: Ovako se Andrija Milošević oprostio od Marinka Madžgalja!

A photo posted by Dina Zivojinovic (@dzivoj) on Apr 29, 2016 at 12:41am PDT

Bata nije dočekao ni da vidi drugu unuku Jelisavetu, koja je trebalo da stigne u Beograd u junu ili julu, kako je najavila Dina Živojinović.

"Tada ćemo konačno biti svi na okupu, osim mog tate", nadala se unuka proslavljenog glumca.

Poslednji dani Jadranke Stojaković: Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku! (FOTO, VIDEO)

Foto: Kurir / Aleksandar Jovanović
Foto: Kurir / Aleksandar Jovanović

Legendarnog Batu pamtićemo po brojnim pozorišnim i televizijskim ulogama, poput filmova "Bitka na Neretvi", "Partizanska eskadrila", "U raljama života", "Šećerna vodica", "Balkan ekspres", "Kako je propao rokenrol" i nebrojeno drugih, kao i serija poput "Srećnih ljudi", "Otpisanih", "Boljeg života", "Sivog doma"...

Sa druge strane, mlađe generacije glumaca pamtiće ga kao velikana glumišta koji je zalutao u pozorište i u njemu zauvek ostao.

Celu životnu priču o odrastanju i tužnom detinjstvu Bate Živojinovića pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs