Životna priča

Zla kob se sručila na Điju: Potresna sudbina božanski lepe brinete! (VIDEO)

Poslednje mesece života provela je u bolničkom krevetu, ne odvajajući se od majke, okrenuvši se veri i Bogu. Preminula je u 26. godini
Vip priča
04:42h Autor:
Foto: You Tube / Printscreen / Mel B.

Prvi pravi američki top model, prelepa, buntovna, slavna, do srži drugačija, beskrajno talentovana, ali nadasve usamljena i nesrećna, jer mada je imala sve što je oduvek želela, ljubav i sreća stalno su joj izmicali iz ruku.

Đija Karangi je u svet modelinga uplovila sasvim nenadano, kada ju je kao tinejdžerku u diskoteci primetio fotograf i frizer Mauris Tanebaum:

"Video sam je, i nisam mogao da se odvojim od nje, dok je ne fotografišem. Ona je bila fascinirana idejom da pozira. Videla se ta sirova, netaknuta lepota!"

On je fotografije poslao jednoj od najboljih tadašnjih modnih agencija na čijem je čelu blistala Vilhemina Kuper, koja se zaljubila u Điju na prvi pogled, opraštajući joj nedostatak visine i veliku netipičnost.

U svetu bledolikih, glamuroznih plavuša Đija se istakla kao brineta, tamne kože i očiju, uvek nenašminkana u kežual odeći – džinsu, patikama, kožnim jaknama, vojničkim pantalonama, beloj košulji, svojeglava, tako drugačija, samo svoja, sa večitim stavom „Hej, ovo sam ja, uzmi ili ostavi”.

Đijina specifičnost nije imala granice – ona je otvoreno priznala i svoju homoseksualnu opredeljenost, što nije bilo čudno u svetu koji ju je okruživao, ali manekenke nisu imale luksuz da se time ponose, s obzirom da su predstavljale prestižne agencije.

Kako je Monika Beluči postala njegova žena: Prelomni trenutak u životu Vensana Kasela! (FOTO)

Uprkos ovoj kontraverzi zanosna figura, božanstveno lice i redak talenat da koketira sa aparatom prokrčili su joj put ka vrtoglavom uspehu, obezbedivši brojne naslovne strane, provokativne editorijale i saradnju sa najuticajnijim svetskim fotografima. Jedan od fotografa, kasnije i njen blizak prijatelj, Frančesko Skavulo danas ističe: „U karijeri sam sreo tri modela od kojih mi je zastao dah. Đija je bila poslednja!”

Posle samo godinu dana u Njujorku postala je najtraženiji model, inkasiravši 100.000 dolara, posećujući najelitnije klubove, i uvrstivši se u sam krem društva, pod ruku sa rok zvezdama, glumcima i TV licima. Ipak, Đijina stvarnost imala je i drugu stranu medalje - mlada i sama u svetu koji proždire, večito je tragala za ljubavlju i prihvatanjem, a u lice ju je „šamarala” realnost – povratak u prazan stan u kome nema nikoga ko bi je zagrlio.

"Novac me ne interesuje. Imam sve što sam ikada želela, ali došla sam do tačke da se pitam - šta će mi to? Ja hoću više, hoću sreću, ljubav, hoću da imam nekog ko bi brinuo o meni", nikada nije krila usamljenost Đija.

Spas je potražila u porodici, mesecima moleći brata i majku da joj se pridruže, što oni, nesvesni ozbiljnosti situacije, nisu prihvatili. Đijina želja da ima nekog pored sebe išla je dotle da bi u prilikama kada se majka rastajala od nje, vrištala, puzala i preklinjala da ostane. Na kraju, da bi pobegla od strašne samoće okreće se alkoholu, pilulama i opijatima, što jednom za svagda menja tok njenog života.

Ubrzo, učinilo joj se da joj se dugo očekivana sreća u ljubavi konačno osmehnula. Đija započinje strastvenu, divlju i burnu romansu sa šminkerkom Sendi Linter koja je ubrzo napušta, nespremna na osudu javnosti i rizik od rušenja karijere. Upravo u to vreme, skrhana i slomljenog srca Đija saznaje da je njena zaštitnica, poslodavka i „druga majka” Vilhemina umrla od raka pluća.

Majka sultanija (71), najlepša Turkinja: Život usamljene, ali moćne žene! (FOTO)

Izgubljena, bez prave osobe da je podrži i usmeri, ona još više tone u narkomaniju, polako postajući potpuno zavisna od heroina. To je košta karijere - počinje da bude neprofesionalna i konfliktna, gubi kompas, kasni na snimanja, i mada okolina zna da koristi četiri kesice heroina dnevno, što je smrtonosna količina, niko joj ne priskače u pomoć.

Njena popularnost ne jenjava, i dalje je bila jedna od najtraženijih modela, jer su njene fotografije legenadarne i tako posebne. Ipak, godine drogiranja ostavljaju traga. Điju smenjuju poletnije, mlađe i zdravije manekenke, i ona polako shvata da nešto mora da promeni, upisujući se u centar za odvikavanje. Uporedo, pokušava da obnovi karijeru, međutim, svuda nailazi na zatvorena vrata.

U pomoć joj priskače dobar prijatelj Skavulo, doslovce joj poklanjajući naslovnu stranu „Kosmopolitena”, koja je bila i poslednja u njenoj karijeri. Mada su Điju odbacili, praznina koju je ostavila u modnom svetu bila je ogromna, te je čak i tada, uz malo truda opet mogla da zablista.

Ali, zla kob se već sručila na Điju, dijagnostikuju joj je sidu, tada nepoznat virus. Poslednje mesece provodi u bolničkom krevetu, ne odvajajući se od majke, okrenuvši se veri i Bogu. Preminula je u 26. godini, ostavivši neprocenjivo nasledstvo u modi, trajno postavivši visoke standarde.

Bila je prvi model koji se nesmetano kretao pred kamerom, pozirajući gotovo u transu, stvarajući sponatne, žive fotografije. Uzbudljiva, divna i slobodna, prevazišla je modnu fotografiju, uspevši da redefiniše pojam lepote u to vreme, najavivši eru „egzotične” lepote, i otvorivši vrata brazilskim i latinoamerčkim manekenkama.

Gatara joj predvidela budućnost: Jednog dana bićeš kraljica! (FOTO)

Foto: You Tube / Printscreen / Mel B.
Foto: You Tube / Printscreen / Mel B.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...