Strašna predviđanja

Sudbina je tako htela: 5 predosećaja koje nije trebalo ignorisati!

Od slučaja princeze Dajane, dečaka koji je sanjao da mu otac umire, mladića koji je najavio da će ceo svet čuti njegovo ime - otkrijte stvarne priče o predosećajima
Vip priča
00:04h Autor:
Foto: Profimedia

Predosećaje imaju svi, ali ključno pitanje koje se nameće jesu li oni rezultat šestog čula, viših sila ili, pak, straha odnosno odbojnosti prema nečemu. I dok je većina predosećaja neutemeljena, neka su se strašna predviđanja pokazala neverovatno tačnima.

 

Listu takvih predosećaja koje je trebalo slušati prenosi sajt Listverse:

 

1. Noćne more se ostvarile

 

Amerikanka Keti Lavton imala je zastrašujuće noćne more nedeljama pre planiranog puta s mužem u Kinu i Maleziju. Kako se datum polaska približavao, bila je toliko teskobna da je nabavila četiri "lutkice za brigu", svojevrsnu amajliju za zaštitu. Ćerke su joj rekle da je smešna i nisu pridavale pažnju majčinom predosećaju. Keti je bila toliko zabrinuta da je jednu lutkicu uzela sa sobom. Ona i njen suprug su se 8. marta ukrcali na malezijski let MH370. Nakon vesti o nestanku aviona, njihove ćerke otišle su u roditeljsku kuću, ali nikada nisu dobili konačno objašnjenje šta se dogodilo s njihovim roditeljima, osim da su nestali. U kući su pronašli preostale tri lutkice, a strahovi njihove majke tada su poprimili drugo značenje. Svaka je uzela po jednu lutkicu za sećanje na njihovu majku.

 

2. Znao da mu je otac umro?

 

Početkom 2009. izraelska ofenziva na Pojas Gaze bila je u punom mahu, a bombe i meci su leteli na sve strane, te odnosili ljudske živote. Šestogodišnji dečak Baraa’ Abd al Rahman Badawi probudio se 7. januara nakon glasne eksplozije u plaču, te je majci ispričao kako je sanjao da je tata umro. Dečak je neutešno plakao, a sat vremena nakon toga, zazvonio je telefon i stigla je potvrda - njegov otac je poginuo zajedno sa ujakom u eksploziji. Od tog dana neutešni dečak živi u strahu za živote svojih bližnjih. Dečaku je dijagnostifikovan PTSP.

 

Smrtno zaljubljena u pogrešnog: Ovako je Onazis uništio život Mariji Kalas!

 

3. Rekao da će njegovo ime čuti svet

 

Majk Braun je ubijen 8. avgusta 2014. u tragičnom incidentu koji je uznemirio ceo svet. Osamnaestogodišnji mladić ubijen je nakon sukoba s policajcem u Fergusonu, Misuri. Verzija policajca glasi da je ignorisao njegove pozive da stane, dok svedoci tvrde kako je Majk stajao na mestu s rukama u vazduhu. Sud je oslobodio policajca krivice, ali je slučaj dobio ogroman publicitet, te je bio povodo brojnih protesta na račun rasne diskriminacije. Braunova maćeha Kal veruje da je on pre svoje smrti imao snažan predosećaj da će umreti. Tvrdi da je Majk s njom pričao o Bogu i smrti mesec dana pre smrti, premda inače nije. Takođe, imao je česte snove o krvavim čaršavima obešenim na konapu za veš, a Kal misli da je to bila vizija njegove odeće nakon pucnjave. Osim toga, Braun je nakon diplome rekao nešto što je za par meseci ispalo poprilično tačno "Ceo svet će znati moje ime".

 

4. Priča o princezi Dajani

 

Nakon smrti obožavane princeze, javnost je bila u očajničkoj potrazi za krivcem - od paparaca, kraljevske porodice, Dodi Al Fayeda, vozača - no nikada ništa nije dokazano. Šest godina nakon njene smrti, njen nekadašnji batler Pol Burel otkrio je svetu da ima njeno pismo u kojem ona govori kako će biti ubijena. U njemu je navodno stajalo kako princeza smatra da postoje ljudi koji joj žele zlo, te kako će njenu smrt prikazati kao automobilsku nesreću. Navodno, motiv za sve to bio je da se princ Čarls napokon može oženiti ženom koju voli - Kamilom. Burel je tvrdio da je Diana čak i imenovala tu osobu, ali to nikada nije otkrio. Iako mnogi veruju u to, neki skeptici tvrde da je falsifikovao pismo kako bi povećao prodaju knjige koju je napisao o voljenoj Princezi od Velsa.

 

Pismo otkrilo veliku tajnu: Ovo je bila najveća briga princa Čarlsa o Dajani!

 

 

5. Baš nije želeo da ode...

 

Nekoliko dana pre planiranog puta do njegove bake na Bali, 11-godišnji Migel Panduvinata stalno je ispitivao svoju majku o Bogu i tome šta se događa s dušom nakon što umremo. Pre toga, dečaka nisu zanimale takve teme i njegovoj je majci Samiri to bilo čudno, naročito jer je dečak vedre naravi odjednom postao nervozan i nesrećan. Njegovo raspoloženje se pogoršavalo približavanjem leta, a noć pre puta majka je morala da ga celu noć drži u naručju i smiruje. Sledećeg dana Samira je odahnula jer je Migel bio vedriji i šalio se sa svojim starijim bratom. Nakon što su se oprostili, Migel se pre ulaska u avion iznenada okrenuo i potrčao majci da se još jednom zagrle. Rekao joj je da će mu nedostajati, te je upitao šta će se dogoditi ako se avion sruši. Majka je dala sve od sebe da ga umiri i rekla da nema šanse da se to dogodi. Ispalo je tako da im je to bio poslednji zagrljaj - dva sata nakon toga majka je obaveštena da je avion pao. Samira čvrsto veruje da je Migelov predosećaj bio stvar sudbine, te žali što nije poslušala dečaka, misleći da bi tako mogla sinu spasiti život.

 

Životna priča Ksenije Pajčin: Burne veze, skandali i lepota koja ju je koštala života

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...