Biografija

Mira Furlan: Od jugoslovenskog filma do holivudskih visina! (VIDEO)

Glumica koja je uspela da se pogura u holivudskoj mašineriji bez botoksa i plastičnih operacija
Vip priča 04.09.2015. - 20:39h Autor: Stil / sinemanija.com
Foto: Prinscreen / Youtube Nethrvideo

Mira Furlan, jedna od najlepših glumica iz bivše Jugoslavije, rođena je u Zagrebu, 7. septembra 1955. godine. Na ,,Akademiji za kazalište i film” u Zagrebu je diplomirala 1978. godine. Odmah nakon završenog fakulteta ostvarila je nekoliko poznatih pozorišnih uloga, za koje je i nagrađena.

 

Dita fon Tiz: Žena koja je od striptiza napravila umetnost! (FOTO)

 

Za svoju porodicu je rekla da je bila liberalna i da joj roditelji nisu bili strogi. Mirina majka je na žalost preminula od kancera, a sa ovom bolešću se borila još dok je slavna glumica bila devojčica.

 

 

U SFRJ je važila za poznatu glumicu, koju je publika upoznala kroz brojne uloge u domaćim filmovima, a ujedno je bila i članica ,,Hrvatskog narodnog kazališta”.

 

Danica Maksimović šokirala izjavom: Ljubiša Samardžić me je krvnički tukao!

 

Početkom devedesetih, u vreme kada je mržnja između Srba i Hrvata bila sve veća, Mira Furlan je bila meta predrasuda i pretežno negativnih komentara, zbog veze sa Goranom Gajićem, danas njenim suprugom. Usledio je otkaz u ,,Kazalištu”, oduzet joj je stan koji je nasledila od bake, a koji je tek nedavno uspela da vrati u svoj posed.

 

 

Kako bi izbegli neke veće probleme, Mira i Goran su emigrirali u Ameriku, gde žive i dan danas. Glumica je u početku bila prinuđena da radi kao konobarica, ali je veoma brzo uspela da nastavi sa glumom.

 

Životni brodolomi i tragičan kraj Sergeja Jesenjina: Večiti beskućnik mračnih skandala!

 

Svoju domovinu, Hrvatsku je tek uspela da poseti početkom dvehiljaditih, na poziv Rada Šerbedžije.

 

Mira Furlan je udata za srpskog reditelja Gorana Gajića. Uprkos tome što je Gajić sedam godina mlađi, par već dugo godina živi u skladnom braku. Goran je sa Mirom otišao u Ameriku 1991. i poput svoje supruge nastavio je sa radom u novoj domovini.

 

Goran i Mira imaju sina Marka Lava, koji danas ima sedamnaest godina. Za Marka Lava Mira kaže da je tipični Amerikanac i maternji jezik svojih roditelja govori sa određenim poteškoćama. Porodica živi u Los Anđelesu.

 

Pogled na život Petra Božovića: Dok život bude tekao, dokumentarni film o meni ne treba završavati!

 

Glumica nikada nije sanjala holivudsku karijeru, ali je sticajem okolnosti morala da se odseli u Ameriku. Tamo joj se na neki način i posrećilo, pa je dobila nekoliko interesantnih uloga, i to u ostvarenjima koja su danas rado gledana širom sveta.

 

Uloga po kojoj je mi najviše pamtimo je ona u Lepoti poroka.

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...