Životna priča

BIOGRAFIJA MIODRAGA KRIVOKAPIĆA:Odrastao na Kosovu,najveći san ostvario u Zagrebu,čitav život voli najlepšu Dubrovčanku!

Srećno je oženjen doktorkom u penziji Svjetlanom, za koju kaže da je najlepša Dubrovčanka koju je ikada sreo

Vip priča
12:12h Autor:
BIOGRAFIJA MIODRAGA KRIVOKAPIĆA:Odrastao na Kosovu,najveći san ostvario u Zagrebu,čitav život voli najlepšu Dubrovčanku!
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Naš poznati glumac Miodrag Krivokapić, poznat pod nadimkom Brik, rođen je u Peći, na Kosovu i Metohiji 22. aprila 1949. godine.

Detinjstvo je proveo u Peći, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Još tada želeo je da se bavi glumom i pokušao da se u Beogradu upiše na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju, ali nije prošao na prijemnom ispitu. Pokušao je još dva puta, ali ponovo neuspešno, pa je svoju želju ostvario u Zagrebu na Akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost. Zbog toga je deo mladosti proveo u Hrvatskoj, i postao član pozorišta Gavela, a zatim i Hrvatskog narodnog kazališta.

Odmah po zvaršetku Akademije, počeo je da dobioja uloge na filmu. Neke od prvih su role u filmovima Zec, Kuća i Seljačka buna 1573, kao i seriji Mačak pod šljemom, gde je igrao glavnu ulogu.

Godine 1986. Krivokapić se vratio u rodnu Srbiju. Od tada živi kao slobodan umetnik u Beogradu. Igrao je u brojnim predstavama, filmovima i serijama, a početkom 2000-ih postao je prvak Beogradskog narodnog pozorišta.

Miodrag Krivokapić
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Ipak, Miodrag nije prekinuo veze sa Zagrebom, pa i danas glumio u hrvatskim serijama. Jedna od najpoznatijih je serija Kud puklo da puklo.

Privatni život

Miodrag Krivokapić srećno je oženjen doktorkom Svjetlanom, poreklom iz Dubrovnika, koja je danas u penziji. Njena kritika uvek mu je bila važna kada je reč o njegovim ulogama. Svoju suprugu je opisivao kao najlepšu Dubrovčanku koju je ikada sreo. Imaju dva sina, Bojana i Damjana. Bojan je krenuo očevim stopama i bavi se glumom.

Tokom karijere Krivokapić je dobio brojna glumačka priznanja,među kojima su nagrade Car Konstantin, Sterijina nagrada i Nagrada festivala Joakimfest za najbolje glumačko ostvarenje.

Glumac važi za tihog i povučenog porodičnog čoveka. Komšije ga svakodnevno viđaju kako kupuje hleb i pazari na pijaci namirnice za celu porodicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs