Carica

TRENIRALA SA STOMAKOM DO ZUBA, 3 MESECA NAKON POROĐAJA IGRALA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Ko je Jelena Bruks? (FOTO)

Sinoć je ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila zlatnu medalju na Eurobasketu. Kapitenka Jelena Bruks je imala čast da podigne šampionski pehar

Vip priča
10:20h Autor:
TRENIRALA SA STOMAKOM DO ZUBA, 3 MESECA NAKON POROĐAJA IGRALA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Ko je Jelena Bruks? (FOTO)
Foto: Profimedia

Sinoć smo sa ponosom gledali kako ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvaja zlato na Eurobasketu. Svaka košarkašica ostavila je i srce i dušu na terenu, što je rezultat i pokazao.

Čast da prva podigne pehar, pripala je kapitenki Jeleni Bruks.

A ko je Jelena Bruks, rođena Milovanović, čitajte u nastavku koji sledi:

Jelena Bruks je ona devojka koja je trudna trenirala i u devetom mesecu igrala kao da nema stomak i ne treba da se porodi.

Jelena Bruks je ona devojka koja je tromesečnu bebu iznela na teren, upravo nakon završene utakmice.

Ali da poenmo iz početka:

Jelena Bruks (devojačko Milovanović) rođena je 28. aprila 1989. godine u Kragujevcu gde je počela da igra košarku. Njena majka, Ljubica Milovanović je takođe bila košarkašica i kada je Jelena imala 6 godina, upoznala je sa košarkom jer je primetila "da dete malo trapavije trči".

Od tog momenta Jelena košarku shvata ozbiljno. Ta ozbiljnost se najbolje videla kada je ni trudnoća nije sprečila da ozbiljno trenira:

"Za 16 meseci smo dobili tri unuka. Da nam je neko rekao da će ćerka da se uda, nikad mu ne bih verovala. To nas je baš iznenadilo, toliko da smo slavili ceo dan, pa je suprug uveče jedva došao kući od sreće," priča mama Ljubica.

Jelena se udala za Dejvida Bruksa, bivšeg košarkaša i sa njim dobila sina Matea.

"Zeta smo upoznali, a ona je verovatno očekivala reakciju jer je crnac. Međutim, to je njen izbor. Nemam potrebe da nekoga tek tako ne volim. Deca su mi na prvom mestu, a naše je da prihvatimo njihov izbor. Mislila sam da s 18 godina to nije ozbiljna veza. Ne zanima me ko će kako da reaguje, svako treba da gleda svoja posla. Zet najviše voli Nanu, moju majku, jer ona govori polako i najbolje je razume. Ako je on njena sreća onda je i naša. Prezadovoljna sam kako se ponaša kao majka, Jelenu ovakvu dugo nismo videli. Nisam mogla da verujem da će biti takva, znajući nju. Toliko je posvećena da čim dođe posle napornih treninga, odmah s vrata uzima njega. Svaka čast zetu koji ga čuva, ali kada je kod kuće ona brine o detetu."

Ti i po meseca posle porođaja, Jelena je sa reprezentacijom osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu 2017. godine u Beogradu.

"Trenirala je tokom cele trudnoće, odmarala je samo u osmom mesecu. U devetom je nastavila, jer je znala da je samo porođaj prirodnim putem znak da će se brzo vratiti na teren. Ona je zacrtala da će igrati Evropsko prvenstvo. Posle dva meseca je rekla doktoru da joj smeta rana i da bi to mogao da bude problem, međutim on je ohrabrio rečima da "to nije ništa i da sve ide iz glave". Doktor koji joj je vodio trudnoću bio joj je velika podrška."

Jelena je kapiten ženske reprezentacije i važan šraf u uspesima poslednjih godina.

"Jelena u reprezentaciji znači i da ne igra puno, a igrala je. Ne volim previše da pričam o reprezntaciji. Oni imaju svoj sistem takmičenja i igre. Sećam se prvenstva u Bugarskoj, verovali smo da će devojke napraviti uspeh, ali je strašno bilo dok smo do toga došli. Sasvim zasluženo je kapiten reprezentacije, a očekivala sam da se to desi i pre.

Njen temperament je liderski i rođena je za tu poziciju," rekla je njena majka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs