Milioni žena ludovali za njim

Zbog njega smo zavoleli Prljavi ples: Danas bi Patrik Svejzi napunio 63 godine (FOTO, VIDEO)

Svejzi je postao romantični idol mnogim generacijama zbog svoje uloge instruktora plesa Džonija Kastla u filmu Prljavi ples iz 1987. godine
Vip priča
19:34h Autor:
Zbog njega smo zavoleli Prljavi ples: Danas bi Patrik Svejzi napunio 63 godine (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Na današnji dan, Patrik Svejzi, američki glumac, plesač i pevač napunio bi 63 godine. Ovaj miljenik srpske, ali i svetske publike za kojim su ludovali milioni žena rođen je 18. avgusta 1952. godine u Hjustonu (Teksas). Umro je 14. septembra 2009. godine, u 58. godini života od raka pankreasa.

Najpoznatije uloge je ostvario u filmovima "Prljavi ples", "Duh" i serijalu "Sever i jug".

Upravo je zbog svoje uloge instruktora plesa Džonija Kastla u filmu "Prljavi ples" iz 1987. godine mnogim generacijama Svejzi je postao romantični idol.

Sećanje na Zorana Radmilovića: 30 godina bez čuvenog glumca! (VIDEO)

"Patrik je bio retka i prelepa kombinacija sirove muževnosti i savršene gracioznosti. Divan i jak, bio je pravi kauboj sa nežnim srcem. Bio je neustrašiv i uvek je insistirao da sa sam izvodi sve vratolomije u svojim filmovima, tako da nisam iznenađena što je rat koji je vodio protiv opake bolesti bio tako hrabar i dostojanstven.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada razmišljam o njemu, prisećam se onih trenutaka kada smo bili mladi, plesali i vežbali u ledenom jezeru, kako smo se ludo zabavljali snimajući jedan mali film za koji smo mislili da niko neće gledati", izjavila je nakon njegove smrti Dženifer Grej, Patrikova partnerka u ovom kultnom filmu.

Tri godine posle "Prljavog plesa", Svejzi je postao još veća zvezda zahvaljujući filmu "Duh" u kojem je glumio sa Demi Mur. Međutim, film "Prljavi ples" još uvek ima odličan odjek kod publike, a do sada je osvojio nekoliko Zlatnih globusa, dok je muzika iz ovog filma više puta bila na vrhu top lista.

Koliko je bio zaljubljen u svoj poziv i pravi profesionalac govori činjenica da je tokom snimanja svoje poslednje serije "Zver" ("Beast") odbio da pije lekove protiv bolova, jer su smanjivali kvalitet njegove glume.

Bio je oženjen suprugom Lisom, a nakon dve godine borbe sa kancerom izgubio je bitku sa bolešću u svom domu, okružen porodicom.

Nikad prežaljena princeza: Dajana bi danas napunila 54 godine! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs