Nasmejaće vas ponovo

Alo, Šojić na aparatu: Lane Gutović, večita legenda komedije! (VIDEO)

Uloga Srećka Šojića u urnebesnom filmu Tesna koža vinula ga je u vrh popularnosti
Vip priča
21:40h Autor:
Alo, Šojić na aparatu: Lane Gutović, večita legenda komedije! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

Milan Lane Gutović je srpski glumac, najpoznatiji po ulozi direktora Srećka Šojića u seriji filmskih komedija Tesna koža.

Rame uz rame sa Nikolom Simićem, Lane je zasmejavao čitav Balkan, tumačivši lik nepismenog direktora, koji sve najbolje od života grabi samo za sebe.

Riska od Ristane, vriska će tek da nastane: Radmila Savićević, baka koju je voleo ceo Balkan!

Legendarne scene ušle su anale i godinama kasnije i dalje se pominju u svakodnevnom govoru.

Lane Gutović rođen je 11. avgusta 1946. godine na Umci kod Beograda. Završio je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu i 1967. godine došao y Jugoslovensko dramsko pozorište kao mlad glumac u grupi koju su tada popularno nazvali „Bojanove bebe“, jer ih je doveo Bojan Stupica.

Halo, ovde Žika Pavlović permanentno: Lik koji je volela cela Jugoslavija! (VIDEO)

Sledećih dvadesetak godina igrao je u predstavama „Protekcija“, „Kad su cvetale tikve“, „Buba u uhu“, „Za kim zvono zvoni“, „Pučina“, „Kolubarska bitka“, „Valjevska bolnica“, „Narodni poslanik“ itd. Neke od tih uloga donele su mu Sterijinu nagradu, „Ćurana“ na „Danima komedije“ u Jagodini, nagradu „Zoran Radmilović“ i nekoliko godišnjih nagrada JDP.

Ala je opravio, svaka mu čast: Čuvene replike iz domaćih filmova koje su ušle u svakodnevni govor!

Nezaboravnu ulogu imao je i u fimu Uslovna sloboda.

Oni koji su rođeni krajem 80-ih i početkom 90-ih godina, sigurno pamte Laneta i u ulozi "Pustolova", u istoimenoj dečjoj emisiji.

Godine 1989. y Puli je dobio „Zlatnu arenu“ za ulogu u filmu „Poltron“.

Devedesete godine obeležila je humoristička serija Otvorena vrata, u kojoj je Lane igrao švalera Dragoslava, koji tokom cele serije moli ženu da se pomiri sa njim, a i dalje ponavlja iste greške.

Šta će biti s kućom, zapaliću je: Danilo Bata Stojković, život neodoljivog šarmera! (VIDEO)

Poslednjih deceniju i više igra svoj „Kabare“ sa kojim je gostovao širom sveta. Najšira publika uživa dok ga gleda na Televiziji Pink, TV Foks i RTS, gde se upravo predstavlja kao TV voditelj i autor kratkih humorističko-satiričnih priloga.

Jedna od najpopularnijih rola u poslednje vreme bila je uloga Srećka Šojića u seriji Bela Lađa, nastavku antologijskog filma.

Obožavana kraljica komedije: Najsmešnije scene Seke Sablić! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs