Nesvakidašnja kraljevska porodica

Životna priča princa iz naroda: Evo zašto Norveška voli svog Hokona! (FOTO)

Norveški princ Hokon poznat je kao rok muzičar i zaljubljenik u surfovanje, što mu je osiguralo zanimljiv životni put
Vip priča
20:26h Autor:
Foto: Profimedia

Iako će jednog dana da nasledi svog oca, sadašnjeg kralja Haralda Petog, princ Hokon (42) se nije odrekao života koji uključuje druženje sa običnim ljudima, ležerno oblačenje i sviranje sa norveškim muzičarima.

 

Rođen kao Hokon Magnus, norveški princ je od malih nogu pokazivao interesovanje za umetnost i muziku. Vremenom je naučio da svira gitaru i bavio se raznim sportovima. Ipak, pored toga, morao je da prati i striktne kodove kraljevske porodice.

 

Tragedija Karoline od Hanovera: Tri puta na udaru prokletstva Grimaldija! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tako je nakon završetka srednje škole otišao na obavezno služenje u norveškoj mornarici, gde je u početku studirao na Pomorskoj akademiji. Tamo je učio kako da upravlja brodom, ali je i radio obične stvari kao što je spremanje sopstvenog kreveta i pranje kupatila.

 

"To vreme mi se sviđalo jer sam imao dosta privatnosti. Takođe sam slušao i muziku. Tih godina je grandž muzika bila popularna", rekao je Hokon navodeći da je bilo još vojnika koji su delili njegov ukus.

 

Varljiva kraljica: Abortus, plastična operacija i razvod! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je imao dopuste odlazio je na koncerte širom Evrope, uključujući i poznati festival "Roskilde" u Danskoj. Na jednom od njih 1996. godine upoznao je mladu Norvežanku Mete-Marit Tjesem Hoibi, koja će mu kasnije postati žena. Ona je tada bila razvedena i imala je dete. Neki su je optuživali da nema "kraljevsku krv" i da je posećivala rejv žurke gde je droga bila prilično dostupna, mada je ona porekla da je koristila nedozvoljene supstance.

 

Njihov život je bajka: 10 običnih žena koje su se udale za prinčeve! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ipak, nakon venčanja 2001. godine Mete-Merit je postala model princeze i kraljevski par je dobio dvoje dece, princezu Ingrid Aleksandru i princa Svarea Mangusa. Mnogi Norvežani su tada podržali Hokonovu odluku da se oženi ženom koju voli. Hokon je posle venčanja rekao da će da pomogne njenom prvom sinu Marijusu, ali ga neće usvojiti i tako dečak neće da ima kraljevsku titulu.

 

Nekad divlja, gola i razuzdana, danas postala princeza: Životni put Sofije od Švedske! (FOTO, VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon vojske, otišao je na studije političkih nauka na poznati američki univerzitet Berkli.

 

"U principu, nisam baš najbolje upoznao SAD jer sam bio na Berkliju, koji ne liči na uobičajena američka mesta. Kada sam došao tamo, nisam znao nikoga, što mi je prijalo", ispričao je princ.

 

Kada se vratio kući, počeo je ozbiljnije da se uključuje u život kraljevske porodice, ali se nije odrekao svoje ljubavi prema muzici.

 

Blud i razvrat: Horoskop predvideo skandalozan život princeze Margarete! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Hokona je oduvek interesovala muzika. On je ranije pričao da je muzika njegov svet - svet u kojem može da bude više od samo zvanične figure", rekao je Kjel Totlan, ekspert za kraljevsku porodicu iz norveške televizije TV2.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hokon i njegova porodica nastavljaju da čine iznenađujuće i nove poteze. Oni su poznati po "bliskosti sa običnim ljudima" i to je jedan od razloga zašto ih Norvežani vole.

 

Tužna princeza Beatris: Majka je od 8. godine tera na dijetu! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Na proslavu svog 40. rođendana pre dve godine, koju je organizovala njegova žena, norveški princ je sleteo padobranom na travnjak kraljevske palate Skagum. Sama proslava organizovana je u prilično neformalnom stilu i više je ličila na zabavu običnih ljudi nego na okupljanje članova kraljevskih porodica Švedske, Holandije, Španije, Danske i Italije.

 

Lepa ćerka kneginje Jelisavete Karađorđević: Upoznajte Katarinu Oksenberg! (FOTO)

 

Većina njih spavala je u šatorima i vrećama za spavanje, a na jelovniku su bili hot-dog, obični sladoled i slatka vuna. Sam događaj nije bio besplatan, jer je od gostiju pred kraj zabave traženo da doniraju novac da bi bili plaćeni muzičari i radnici koji su nameštali prostor za proslavu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs