Borac za ženska prava

Kapa dole: Govor Anđeline Džoli o kojem bruji ceo svet! (FOTO, VIDEO)

To je posledica našeg grupnog neuspeha da sprečimo i okončamo sukobe koji dovode do ljudske patnje neslućenih razmera - kaže glumica
Vip priča
01:36h Autor:
Kapa dole: Govor Anđeline Džoli o kojem bruji ceo svet! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Glumica Anđelina Džoli održala je pre nekoliko dana govor prilikom gostovanja na dvogodišnjem Samitu Afričke Unije, kako bi privukla pažnju na ženska prava koja su još uvek ugrožena u mnogim delovima sveta.

Danas, svi svetski mediji bruje o njenim moćnim izjavama!

Naime, ona se fokusirala na nasilje i ljudska prava koja su ženama i mladim devojkama širom sveta uskraćena, prenosi Independent.

"U toku je globalna epidemija nasilja nad ženama, kako u problematičnim zonama, tako i u mirnim mestima, a svuda se još uvek tretiraju kao zločini niskog prioriteta sa blagim kaznama", istakla je Anđelina i dodala da su pripadnice nežnijeg pola i na udaru ekstremista, koji nad njima sprovode varvarsko nasilje.

Sekla se i htela da bude pogrebnik: Životna priča Anđeline Džoli!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"To je posledica našeg grupnog neuspeha da sprečimo i okončamo sukobe koji dovode do ljudske patnje neslućenih razmera", kaže glumica.

Osim što je ukazala na velike propuste u sistemu i pravosuđu, Anđelina je ponudila i rešenja za ovaj problem.

"Potrebna nam je politika i zakon koji će zaštititi žene. Taj zakon treba da se fokusira na žene, treba da ga sprovode žene, zapravo, treba i da ga odrede žene. Ali ne na račun muškaraca, ne umesto muškaraca, već pored i sa muškarcima", zaključila je Anđelina i zaslužila gromoglasan aplauz, kao i poštovanje žena širom sveta.

Glumica se za sam kraj osvrnula i na najvažniju tačku - uključiti muškarce u borbu za ženska prava.

"Nema jačeg stuba stabilnosti od jakih, slobodnih i obrazovanih žena. I nema inspirativnijeg modela ponašanja od muškarca koji poštuje i ceni žene i podržava ih kada ih vode", završila je Anđelina.

Jaka žena sa stavom: 10 stvari za koje nikad ne treba da se izvinjavate!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs