Šokantni detalji

Jeziv život Nine Morić: Cena života na visokoj nozi!

Iza prošlonedeljne hospitalizacije hrvatske manekenke krije se priča kao iz meksičkih sapunica
Vip priča
13:12h Autor:
Jeziv život Nine Morić: Cena života na visokoj nozi!
Foto: Profimedia

Italija još uvek bruji o prošlonedeljnoj hospitalizaciji Nine Morić (38). Da li je Nina zaista pokušala samoubistvo ili je to bio očajnički poziv u pomoć ili čak pokušaj privlačenja pažnje iz koje bi proizašla i zarada - još uvek je diskutabilno.

Razuzdana Elizabet Tejlor: Otkriveno čime je ucenjivala muškarce! (FOTO)

Iako je njen 11 godina mlađi verenik, maneken Luiđi Marija Favoloso potvrdio za italijanske medije kako je Nina Morić pokušala da se ubije i utvrdio kako je reč o zaveri, navodeći da je manekenku na pokušaj samoubistva naterala osoba koja manipuliše njome, slavna Hrvatica istrajna je u tvrdnjama da je u bolnici završila jer je pala i udarila glavom u svojoj kući u Milanu.

Nina Morić ima 13-godišnjeg sina Karlosa Mariju iz braka sa nekadašnjim fotoreporterom Fabricijom Koronom, koji služi 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog ucena, iznuđivanja i reketiranja poznatih i slavnih Italijana. Zbog ovoga se čak i Nina našla pred sudom, a ceo slučaj dobio je ogromnu medijsku pažnju.

Slična situacija dogodila se i 2009. godine nakon što je progutala previše tableta za spavanje, u vreme kada je bio aktuelan njen razvod od Fabricija Korone, koji je tada počeo da se viđa sa manekenkom Belen Rodrigez. Nakon tri godine, ponovo je završila u bolnici zbog kombinovanja tableta i alkohola, bila je u alkoholnoj komi i jedva izvukla živu glavu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hrvatska manekenka odavno ima problematičnu životnu priču. Kao 16-godišnjakinja je pobegla od kuće, a za psihičke probleme krivi oca, kojeg je optuživala za seksualno zlostavljanje, što je on žestoko opovrgavao i najavljivao kako će je tužiti.

"Kao dvogodišnja devojčica bila sam oteta i zatočena u jednoj garaži, a sa 12 sam imala problema sa samopovređivanjem, jer sam za vreme očevog silovanja krivila sebe. Otac me je silovao dok sam bila devojčica. Tokom godina umislila sam da je to bila moja greška. Zbog toga sam sa 16 otišla od kuće", izjavila je Nina Morić jednom prilikom.

Lažljivica Koko Šanel: Gazila preko svih da bi uspela!

Nakon toga je izjavila da je prema ocu danas potpuno ravnodušna. "Nisam videla oca više od pet godina. Zbog svega što sam sa njim proživela, odlučila sam da napišem knjigu. Svoja iskustva pokušaću da prenesem drugima, da ohrabrim sve devojčice koje su žrtve nasilja u porodici", pojasnila je Nina pre nekoliko godina i dodala kako je njena majka Vranka upoznata sa traumama koje je proživljavala zbog oca.

Nina je nakon završetka srednje škole upisala pravo, kada je i osvojila titulu Mis Hrvatske, ali se odlučila za profesionalnu manekensku karijeru nakon uspeha na takmičenju Ellite Look of the Year. Nakon toga je potpisala dvogodišnji ugovor, vredan 75.000 dolara, za modnu agenciju Midiken. Iako je nastavila da studira pravo, povremeno je radila za neke od prestižnih modnih kuća u Milanu.

Pojavila se u spotu za pesmu Tvoje tijelo Tonija Cetinskog 1995. godine, a dok je radila u Los Anđelesu 1999. godine slavna zvezda Riki Martin angažovao ju je za spot Livin' la vida loca. Takođe, Džim Keri želeo je da je angažuje u nastavku svog filma Maska, ali su pregovori na kraju propali, a Keri je napustio projekt.

I sama je objavila singl, ali od njene pevačke karijere nije bilo ništa, za razliku od manekenske.

Od 2001. do 2007. godine bila je u turbulentnom braku sa Koronom, a 2013. godine udala se za Masimilijana Dosija, od kojeg se razvela nakon samo dva meseca. Tada je izjavila kako odustaje od muškaraca i okreće se veri, ali je izjavljivala da je tokom leta menjala momke kao čarape.

"Za tri meseca promenila sam 11 momaka. Sve su to bili bogati mamini sinovi koje sam iskoristila i slomila im srce. Nakon bračnog brodoloma sa Fabricijom Koronom, muškarce posmatram kao igračke i želim što više da ih povredim. Najslabiji su kada se zaljube u mene i kada misle da sam svoje srce predala samo njima. Tada mogu svašta da im radim, a kada prekinem vezu, slome se kao ledenica", rekla je ona.

Lice anđela, duša đavola: Ko je bila prava sultanija Hurem?

Pored kriminalnog dosijea, koji ima njen bivši suprug, za njega se pričalo i da je biseksualac, kao i da je Ninu varao na svakom koraku, u šta je ona odbijala da poveruje.

Pre skoro tri godine, italijanski poreznici tvrdili su da je Nina Morić utajila više od 800.000 eura. Sumnje su se pojavile zbog previsokog standarda, života na visokoj nozi, što nije bilo u skladu sa njenim primanjima. Tada joj je dostavljeno rešenje prema kojem u naredna 72 meseca mora da plaća po 18.000 eura dok ne isplati celokupni dug.

Da podsetimo, poreznici su još 2009. godine prvi put "zamrznuli" račun manekenke i njenog bivšeg supruga Fabricija Korone, na kome je tada bilo 550.000 eura. Oboje su tri godine ignorisali poreznike, ali na novo rešenje Nina nije mogla da se ogluši pa je tako državi sa kamatama ukupno morala da plati skoro 1.300.000 eura.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs