Ljubavni ispadi

Ženili poštene, pravili im decu, a onda imali gomilu ljubavnica: Sa kim su vladari prljali postelju?

Većina njih je ipak nastojalo da ostavi dojam građanske čestitosti i neporočnosti
Lifestyle
01:36h Autor:
Ženili poštene, pravili im decu, a onda imali gomilu ljubavnica: Sa kim su vladari prljali postelju?
Foto: Profimedia

Dok su privatni životi ranih vladara obavijeni maglom mitova i priča, o ljubavnim stilovima kasnijih vođa ipak se ponešto zna, premda je većina njih nastojalo da ostavi dojam građanske čestitosti i neporočnosti pa su svoje ljubavnice pomno skrivali.

Svi su oni imali i svoje životne suputnice koje su ostavile pečat u njihovoj vlasti.

Poslednji austrijski car i mađarski kralj Franjo Josip I, sa dvadeset i četiri godine oženio se šesnaestogodišnjom bavarskom princezom Sisi.

Car je mladoj supruzi impoznatnom brzinom napravio troje dece. No, carica nije marila za tradiconalnog monarha i nakon šest godina braka odlazi od njega da bi provela život na brojnim putovanjima.

Ispovest sestre Jovanke Broz: Tito proveo 15 dana sa Sofijom Loren! (FOTO)

Tek nakon dvadeset godina usamljenosti car nalazi ljubavnicu, i to u liku najpoznatije bečke glumice Katarine Sčrat. Austrijska javnost nije zamerila ljubavne ispade svome caru.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je na jezeru napravio vilu Sčrat lepoj glumici u kojoj se par u diskreciji družio sve do smrti.

Kralj Aleksandar I Karađorđević bio je mnogo razvratniji od njega.

Kao mladi kadet u Petrogradu imao je brojne avanture, a više je puta učestvovao i u dvobojima u kojima niko nije bio čak ni povređen.

Nakratko se smirio kad se oženio rumunskom princezom Marijom sa kojom je imao troje dece.

Ali, nije prestajao sa kako bi se to danas nazvalo - vezama za jednu noć. Na njegovom dvoru postojala je cela "institucija" koja se brinula o smeštaju njegove vanbračne dece po okolnim selima. Nakon nekog vremena, kralj je našao stalnu ljubavnicu kojoj je kupio kuću na Lisičjem potoku kako bi mu bila u blizini.

Unuka progovorila: Ovo je prava istina o burnoj ljubavi Tita i Jovanke!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Mnogo ozbiljnija veza bila je sa doktorkom zaposlenom u Crvenom krstu, Šarlotom Dupres. Kralj je često putovao u mondensko odmaralište Bijaric na "lečenje" kako bi vreme provodio sa svojom doktorkom. Iz te veze rodila se kralju i vanbračna kći Jelena Karađorđević.

Ta najveća tajna kraljevske porodice ostala je skrivena punih sedamdeset godina. Kraljica Marija, za koju se pričalo da je u godinama pre braka bila "slobodne naravi", nije ostala dužna svome kralju. Imala je više stalnih ljubavnika, i to oficira iz garde svoga supruga.

Tačan broj Titovih žena i ljubavnica je nepoznat. Zna se da se Tito u ruskom zarobljeništvu 1919. godine najpre oženio Pelagijom Belousovom, ali nakon rata ona beži od njega.

Nije se još ni razveo, a već je u Moskvi oženio Nemicu Anu Koening. Tito je, uprkos Jovankinoj ljubomori, imao i ljubavne afere sa operskim pevačicama, a poznato je da su se sedamdesetih godina prošlog veka o njegovoj potenciji brinule dve maserke.

Ubijala ga od batina, ali nisu se zato razveli: Zbog ovoga je pukao brak Slavice Eklston!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs