Šta sve nećemo čuti

Ispovest sestre Jovanke Broz: Tito proveo 15 dana sa Sofijom Loren! (FOTO)

Mesio joj je štrudlu sa jabukama, premda nije bio neki kuvar
Vip priča
13:58h Autor: ,
Foto: Profimedia

Josip Broz Tito je za vreme svoje vladavine ugostio mnoge svetske zvezde poput Elizabet Tejlor, Sofije Loren i Ričarda Bartona. Svi oni su se divili jedno drugom, a i na Jovanku Broz su ostavili dobar utisak, priča Nada Budisavljević, sestra Jovanke Broz. Ona u knjizi Žarka Jokanovića ”Moja sestra Jovanka Broz”, otkriva zanimljivosti iz života Josipa Broza Tita i prve dame SFRJ.

 

Detalji iz života Josipa Broza Tita: Posao državnika, postelja nezasitog ljubavnika!

 

Doživotnog predsednika su za vreme njegove vladavine posećivale mnoge filmske zvezde iz inostranstva i njemu je to izuzetno prijalo, a i Jovanki. "Jednom mi je Tito dao da pročitam pismo koje mu je napisao Ričard Barton. Htela sam da vidim kako Barton piše. Pisao ga je rukom. To je za mene bilo jako interesantno.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

A u pismu koje je Barton napisao Titu nakon filma Sutjeska (Barton je igrao Tita), rekao je da mu je nelagodno jer ga svi ljudi gledaju, odmeravaju i upoređuju sa Titom i da on oseća da pomalo gubi u tom poređenju", rekla je Nada.

 

Tita je posetila i čuvena glumica Sofija Loren. Bila je njegov gost na Brionima 15 dana. Nada kaže da je tom prilikom italijanska diva dovela i svog sina koji je tada imao samo godinu i po dana. Došla je sa jednom švajcarskom dadiljom i bila je u vili “Jadranka”, tamo gde su prvo oni bili.

 

Glamur Jovanke Broz: Najlepše odevne kombinacije modne ikone prošlog veka! (FOTO)

 

Svaki dan je dolazila na plažu da se kupa. Tito i Jovanka su sve vreme bili tu za vreme njene posete. "Svakog dana je telefonirala Karlu Pontiju. Kosu je prala destiliovanom vodom i stavljala je maslinovo ulje kao pakovanje. I ta njena kosa je bila veličanstvena. A kada bi je slikali uvek je okretala profil koji je bio lepši. To su te male tajne velikih majstora kuhinje. Sofija Loren je jako volela da kuva.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Posle je izdala knjigu “Sofija u kuhinji, s ljubavlju”. Tako nekako. I ona je pripremala sosove za špagete. Pošto se pravila velika količina tih sosova, sećam se da je u to stavljala teleće, svinjsko meso i pršutu, ali kada sam čula da ide i osam kilograma svežeg paradajza, bila sam iznenađena. I to je stvarno bilo veličanstveno. Pravi specijalitet. I onda smo svi to jeli, svi zajedno, bilo je božanstveno", seća se Jovankina sestra.

 

Blud i razvrat: Horoskop predvideo skandalozan život princeze Margarete! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nada kaže da je Tito za Sofiju pravio zagorsku štrudlu. On je uživao da to radi, bio je tu i neki kuvar, ali Tito je to radio. Pravio je štrukle, štrudlu sa jabukama. Lično je razvijao testo na tom stolu, motao. Uživao je u tome. Ne znam baš da li je tačno znao koliko baš čega tu ide ili mu je kuvar u tome pomagao, ali je sam sve to mesio i pekao.

 

Silvana Armenulić: Tragedija nikad prežaljene boginje narodne muzike! (FOTO, VIDEO)

 

"Za razliku od njega, Jovanka uopšte nije uživala u kuvanju, morala je kasnije da kuva kada je ostala sama. Inače, ona nije kuvala Titu dok su bili zajedno. To nije bio njen fah, ali je volela da jede. Svašta je volela da jede, bila je sladokusac", kaže njena sestra.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...