Sudbina

33 godine nakon kidnapovanja: Glumac Marko Nikolić upoznao svog otmičara!

Čuveni Giga i njegov kolega Miša Janketić proživeli su pravi pakao 1981, kad je Jelić oteo avion na relaciji Titograd-Beograd
Vip priča
19:36h Autor:
33 godine nakon kidnapovanja: Glumac Marko Nikolić upoznao svog otmičara!
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Marko Nikolić upoznao je Borivoja Jelića, koji je 26. septembra 1981. oteo Jatov avion boing 727-200, u kojem je glumac sa još 97 putnika i osam članova posade, među kojima je bio i njegov kolega Miša Janketić, leteo na relaciji Titograd - Beograd.

Ovaj susret organizovao je Mašan Lekić, autor emisije Dosije na TV Prva, sa svojim saradnicima prošlog leta, 33 godine nakon kidnapovanja, a snimak je emitovan na Veliki petak. Nikolić i Jelić sreli su se u jednom beogradskom parku, gde su se prisetili ovog traumatičnog događaja, prenosi Kurir.

"Baš mi je drago da smo se sreli, započeo je razgovor Jelić.

"Meni je sada drago, ali onda kad smo se sreli u avionu, nije mi bilo baš drago", izričit je bio Nikolić.

Borivoje je od glumca zatražio oproštaj.

"Ja se vama duboko i istinski izvinjavam. To je moglo da se desi bilo kome. Okajao sam svoje grehe, a voleo bih i vi da mi oprostite", iskreno je rekao otmičar.

"Nisam se posle toga plašio, nastavio sam da letim, ali neki više nikad nisu ušli u avion. Navukli su strah. Sve najbolje vam želim i da se vidimo na nekom ostrvu da letujemo zajedno ako nas neko ne ukrade", za kraj susreta našalio se glumac.

Ovaj događaj ostavio je traumu na sve koji su se tog dana našli u otetom avionu. Pored Marka i Miše Janketić, na letu su bili i ceo tim FK Budućnost, generali i narodni heroji Boža Lazarević i Milan Šijan i nekoliko političara. Jelić je imao pomagača iz Hrvatske, ali svoj cilj, da se domognu Južnoafričke republike, nisu ostvarili. Oni su preusmerili avion, pa su posle leta iznad Izraela, Italije i Grčke sleteli na Kipar kad je jedan od putnika izazvao požar u letelici. Nastala je opšta panika, što su iskoristili putnici i posada da se oslobode. Jelić je uhapšen i osuđeni na osam godina zatvora. Otmičar je posle odslužene robije otišao u Švedsku.

Lepa Brena o najbolnijem trenutku njenog života: Kidnapovanje mog sina nikad nije razjašnjeno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs