Istorijski dokument

Princ Filip o danima nakon Dajanine smrti: U pismu otkriveno šta je najviše pogodilo porodicu!

Nakon skoro dve decenije, pismo koje je u tom trenutku napisao princ Filip, kraljičin suprug, otkriva koliko je frustracije bilo u kraljevskoj porodici
Vip priča
18:38h Autor:
Princ Filip o danima nakon Dajanine smrti: U pismu otkriveno šta je najviše pogodilo porodicu!

Kada je pre skoro 20 godina objavljeno da je britanska princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći, Velika Britanija pala je u očaj. Hiljade i hiljade stanovnika ove zemlje pohrlilo je u London kako bi odali počast voljenoj princezi, ostavljajući cveće ispred Bakingemske palate, kao i mnogobrojne poruke saučešća.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

U trenutku nacionalne tuge, svi su bili ogorčeni zato što kraljica Elizabeta nije naredila da se spusti zastava na pola koplja u znak žalosti. Međutim, malo je poznato šta se zapravo dešavalo iza zatvorenih vrata Balmorala, omiljenog kraljičinog imanja u Škotskoj, gde je ona i boravila sa mladim prinčevima Vilijamom i Harijem u trenutku kobnog udesa, prenosi britanski Daily Mail.

Princ Čarls više ne oseća krivicu zbog Dajanine smrti: Žali samo zbog jedne stvari!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sada, nakon skoro dve decenije, pismo koje je u tome trenutku napisao princ Filip, kraljičin suprug, otkriva koliko je frustracije bilo u kraljevskoj porodici zbog načina na koji su prikazani u danima nakon Dajanine pogibije.

U pismu koje je Filip, vojvoda od Edinburga, napisao svojoj sestričini, princezi Margariti od Badena samo 5 dana nakon nesreće navodi se koliko je negativan naboj oko Dajanine smrti odmogao da se od svega toga zaštite prinčevi Vilijam i Hari.

Kakvo bogatstvo: Princ Hari od majke Dajane nasleđuje 12,5 miliona evra!

Filip je napisao i da je bio jako pogođen time što je u javnosti delovalo kao da kraljevsku porodicu uopšte nije pogodila Dajanina smrt.

"Čak smo kritikovani što smo "primorali" dečake da idu u crkvu u nedelju, na dan nesreće", piše u pismu, u kojem je vojvoda istakao da crkva upravo i služi za molitvu. Međutim, porodici je trebalo 4 dana da na škotskom imanju pogledaju cveće koje je ožalošćeni narod ostavio u Dajaninu čast.

Filipovo pismo koje je napisao 5. septembra 1997. je sada prodato na aukciji za 2.300 funti od strane anonimnog klijenta koji ovaj dokument smatra "istorijskim".

Inače, kraljica je, navodno, odugovlačila sa pojavljivanjem u javnosti da bi zaštitila svoje unuke. U saopštenju koje porodica izdala 4 dana nakon nesreće stajalo je:

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Princeza je bila voljena u narodu, ali je takođe bila i majka koja nedostaje svojim sinovima. Prinčevi Vilijam i Hari u ovom trenutku žele da budu sa ocem i njegovim roditeljima u mirnom okruženju Balmorala".

U trenutku kada je Dajana poginula u pariskom tunelu, imala je samo 36 godina. Tek na dan njene sahrane, zastava na Bakingemskoj palati bila je spuštena na pola koplja.

Skandal na britanskom dvoru: Sin kraljice Elizabete II imao seks sa maloletnicom (17)!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs