Ko bi rekao

Upoznajte najbogatiju porodicu Evrope: Knez Hans Adam II i kneginja Marija od Lihtenštajna! (FOTO)

Iako je najpopularnija, britanska kraljevska porodica nije ni blizu najbogatijoj, već prvo mesto zauzima porodica koja vlada jednom od najmanjih država na svetu
Vip priča
11:42h Autor:
Upoznajte najbogatiju porodicu Evrope: Knez Hans Adam II i kneginja Marija od Lihtenštajna! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ovo će vas verovatno iznenaditi, ali da li ste znali da omiljena kraljevska porodica i najbogatija u Evropi? Možda kraljica Elizabeta II uživa u raskošnoj Bakingemskoj palati, ali njeno bogatstvo procenjeno na 295 miliona funti nije ni blizu najvećem!

Učite od najuspešnijih - Milijarder otkrio 6 smernica za sticanje bogatsva! Više pročitajte OVDE.

Potpuno neočekivano, ali sa bogatstvom procenjenim na skoro 5 milijardi funti, vodeća kraljevska porodica po bogatstvu jeste dinastija male države Lihtenštajn!

Pod budnim okom 69-godišnjeg kneza Hans Adama II, glave porodice, skoro sav prihod dolazi kroz bankarstvo, ali i bogata imanja i kolekcije vrednih umetničkih dela.

OVDE saznajte kako da pribvučete bogatstvo pomoću Feng šuija!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Posao vode i njegov mlađi brat Filip, kao i sin Maks, kako bi Hans Adam mogao da se koncentriše i na vođenje države.

On je na čelu Lihtenštajna još od 1989. godine, kada je njegov otac Franc Jozef abdicirao, a već nekoliko decenija u braku je sa Marijom Kinski, kneginjom od Všinica i Tetaua, sa kojom ima petoro dece.

Vila za bogate i slavne - OVDE pogledajte gde letuju Vilijam i Kejt Midlton! (FOTO)

Jedino u čemu nisu prvi kada je reč o imetku jeste rezidencija - prvo mesto zauzima španska kraljevska porodica, sa palatom od skoro 14 hiljada kvadratnih metara i 3.418 soba, u kojoj žive kraljica Leticija i kralj Filip.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs