Odličan način da se skrene pažnja na problem hendikepa

Viktorija Modesta: Seksi umetnica sa jednom nogom podiže ljudima svest o invaliditetu! (FOTO, VIDEO)

Invaliditet, seksualnost i veća dostignuća često ne idu zajedno - osim kada se radi o fetišu ili sportu. Mislim da to nije u redu, izjavila je ova pop zvezda kojoj je zbog zdravstvenih problema amputirana noga
Vip priča
14:02h Autor:
Viktorija Modesta: Seksi umetnica sa jednom nogom podiže ljudima svest o invaliditetu! (FOTO, VIDEO)
Foto: Instagram / Victoriamodesta

Viktorija Modesta je umetnica, pop zvezda, didžej i model, kojoj je pre šest godina amputirana noga. Nakon dugogodišnjeg mučenja sa zdravljem i 15 operacija, Viktorija je sa 20 godina počela da nosi najneobičnije proteze koje ste ikada videli. Mnoge od njih je promovisala u svom spotu "Prototype".

OVDE pogledajte uspeh koji je rasplakao internet - dvogodišnjak bez nogu napravio prve korake.

http://www.youtube.com/watch?v=jA8inmHhx8c

"Jasno je da ne postoji raznolikost u pop industriji", izjavila je Modesta. Zato su ona i reditelj spota došli na ideju da u spotu ona bude predstavljena kao heroj revolucije. U njemu čak radi i piruete na protezi u obliku šiljka, a u nekim scenama ima čak i svetleću protezu.

OVDE pogledajte dirljivu reakciju dečaka kada je dobio Ajronmen protezu za ruku: "Sada sam i ja heroj!"

Ovim spotom, svestrana umetnica želi da utiče na javnost kako bi podigla svest o tome kako je živeti sa invaliditetom.

"Invaliditet, seksualnost i veća dostignuća često ne idu zajedno - osim kada se radi o fetišu ili sportu. Mislim da to nije u redu", izjavila je za Buzzfeed. Sada se Modesta nada da će njen spot u centar pažnje staviti manjak raznolikosti u pop industriji.

Kako je jedna mlada ustala iz kolica i prohodala na venčanju pogledajte OVDE!

"Invaliditet treba da bude mnogo više zastupljen u pop kulturi. Ne treba da šokira ili da bude retkost. Treba da bude podjednako prihvatljivo da vidimo na televiziji osobu sa invaliditetom kao i bilo koje druge manjinske grupe. Nadam se da će moj spot ljudima da pruži osećaj slobode, strasti i da će primetiti da se nešto promenilo", zaključila je ova zvezda.

Prvi put potrčao - pas rođen sa deformitetom dobio proteze zahvaljujući 3D štampaču!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs