Ljubav smo vodili po parkovima, kafićima: Imali smo kolibu za intimne odnose, tamo smo išli i kada su deca bila sa nama

Pol Njumen je umro na današnji dan 2008. godine, a njegov doprinos filmskoj umetnosi i dan danas je neizbrisiv

Vip priča
07:50h Autor:
Ljubav smo vodili po parkovima, kafićima: Imali smo kolibu za intimne odnose, tamo smo išli i kada su deca bila sa nama
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Pol Njumen živeo je burno, toliko da je na samrtnoj postelji rekao "Grešan sam kao sam đavo i taj greh ću nositi do kraja života." Umro je od raka pluća, bolesti koja mu je kasno otkrivena pa ni hemoterapije nisu pomogle. Kada je video da mu nema leka i da je smrt blizu, izašao je iz bolnice kako bi umro na rukama voljene žene.

Džoan ga je čekala, kao što je to radila proteklih 40 godina. Glumac je preminuo u svojoj kući. Prijatelji kažu da se u poslednjim momentima okrenuo ka ženi i rekao: "Privilegija je što sam bio ovde".

Takođe, pred samu smrt je rekao: "Grešan sam kao sam đavo i taj greh ću nositi do kraja života."

Pol Njumen
foto: Profimedia

Mnogima je i dan danas fascinantno kako je njegov brak sa Džoan Vudvard odoleo zubu vremena i u nemogućim holivudskim uslovima opstao 40 godina.

Kada su ga pitali kako odoleva drugim ženama, Pol je rekao: "Ako imam šniclu kod kuće, zašto bih išao na hamburger? Ljudi ostaju u braku jer žele, a ne zato što su vrata zaključana."

Istina je da je Džoan mrzela tu njegovu, sada već legendarnu rečenicu. Pričalo se da se zbog nje osećala kao "komad mesa", ali možda ju je najviše bolelo to što je znala jednu gorku istinu: Ako je ona uspela da Pola preotme od njegove prve žene Džeki Vit, možda će neka mlađa uspeti da njenog muža preotme od nje?!

I to se na kraju i desilo. Bila je to najgore čuvana tajna u Holivudu.. Biograf Šon Levi je otkrio da je Njumen imao 18-mesečnu aferu za zgodnom novinarkom po imenu Nensi Bejkon. Desilo se kada ga je intervjuisala i to se nastavilo u narednih godinu dana...

Kada su se u štampi pojavile glasine, Njumen i Džoan su objavili oglas od pola stranice u LA Tajmsu u kojem su sve demantovali – ali je Bejkon potvrdila da je sve istina i nazvala je njihovu aferu „najgore čuvanom tajnom u Holivudu“.

Pol Njumen
foto: Profimedia

Jednom preljubnik, uvek preljubnik. Godine su prošle, a afera je gurnuta "pod tepih"..

Pol se svima hvalio kako je bio "seksualno uspavan" sve dok u njegov život nije došla Džoan.

"Džoan je učinila da se rodim kao seksualno stvorenje. Ostavljali smo trag požude svuda okolo. Po hotelima, javnim parkovima, iznajmljenim automobilima," ispričao je glumac govoreći i o tome kako je Džoan preuredila njihovu spavaću sobu:

"Zovem je "Koliba za je**nje". Uradila je to s takvom ljubavlju i oduševljenjem. Čak i kad bi mi došla deca, mi bismo nekoliko noći nedeljno odlazili u Kolibu za je**nje, bili intimni, bučni i nepristojni."

Njegova deca su tvrdila da je Pol bio "funkcionalni alkoholičar". Nikad nije kasnio, nije izgledao loše u javnosti, a opet - uvek je bio blago alkoholisan.

1 / 7 Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs