GOSPODIN BEZ SKANDALA, POSLE RAZVODA IŠAO KOD PSIHIJATRA: Impresivni detalji iz biografije Đoleta Đoganija

Malo ko zna da je Đole bio evropski prvak u plesu, gde je predstavljao Jugoslaviju, kao i da je on mnoge domaće zvezde naučio da plešu

Vip priča
08:24h Autor:
GOSPODIN BEZ SKANDALA, POSLE RAZVODA IŠAO KOD PSIHIJATRA: Impresivni detalji iz biografije Đoleta Đoganija
Životna priča Đoleta Đoganija, Foto: ATA Images / M.M.

Devedesetih godina prošlog veka, koje su obeležile neke od najlepših pesama sa ovih prostora koje se i dan danas pevaju, svi su se borili za sebe, da uspeju u životu, da se izdvoje i svojom jedinstvenošću privuku publiku i postanu popularni.

Kako su devedesete iznedrile nove muzičke pravce i ples koji ih prati, baš tu se pronašao Đole Đogani. Svoj talenat za pevanje, ples i koreografiju objedionio je i pokazao u grupi Đogani Fantastiko, koju je osnovao sa tadašnjom suprugom Slađom Delibašić.

Ono što malo ko zna jeste da se Đole u mladosti bavio i atletikom, koja je bila njegova velika ljubav, ali je brzi ritam koji je oduvek tekao njegovim venama i ljubav prema plesu ipak preovladala. Zapravo, u svet plesa je zakoračio zahvaljujući plesačici koju je upoznao na atletici. Đogani se plesu ozbiljno posvetio davno pre nego što se proslavio u dens muzici - 1979. godine osvojio je titulu prvaka Jugoslavije u plesu, a naredne godine je osvojio prvo mesto na Svetskom prvenstvu u plesu koje se održalo u Londonu.

1982. godine ponovo je postao prvak Jugoslavije, a 1983. godine pobedio je na evropskom takmičenju u Grenoblu. Kao talentovan mladi plesač, bio je veoma tražen i popularan, te je nastupao sa poznatim italijanskim plesnim grupama, da bi 1987. osnovao grupu Đogani Fantastiko sa Slađom Delibašić, sa kojom je tada bio već godinu dana u braku, piše Biografija. Prvi studijski album objavili su 1992. godine, a od ukupno devet pesama, većina je na engleskom jeziku.

Ovaj plesni duo bio je toliko popularan da su se pojavili i u tada najpopularnijem filmu, Hajde da se volimo, za koji je osmislio zahtevne koreografije. 1990. osnovali su plesnu školu koja je radila dugi niz godina i iznedrila neke od najboljih plesača u našoj zemlji.

Velika popularnost, a pre svega njegov profesionalizam, doveli su do saradnje sa najvećom muzičkom zvezdom Balkana, Draganom Mirković, kojoj je uradio nekoliko spotova i pesama, da bi ponovili uspešnu saradnju na filmu Slatko od snova, u kojem je Dragana igrala glavnu ulogu. Na svakom odlično odrađenom spotu, u potpisu je stajalo Đoletovo ime.

Dens muzika uveliko je bila popularna širom sveta, a na naše prostore doneli su je upravo Đole i Slađa. Pesma "Idemo na Mars" 1994. godine postala je veliki hit, a zatim su hitovi nastavili da se nižu jedan za drugim. Spotovi su se vrteli na televizijskim kanalima, sa svakog radija mogla se čuti neka pesma grupe Đogani Fantastiko.

Uspesi su se nizali, Slađa i Đole su harali muzičkom scenom, a onda su 2001. odlučili da se razvedu, a samim tim i profesionalno raziđu. Slađa je započela solo karijeru, a Đole je Slađinu naslednicu pronašao u Vesni Trivić. Šuškalo se da je upravo 18 godina mlađa Vesna razlog razvoda Slađe i Đoleta, a tim tračevima u prilog ide činjenica da se Đole oženio Vesnom iste godine kada se razveo od Slađe. Vesna mu je rodila sina Adrijana i ćerku Lauru, dok je denser sa bivšom suprugom Slađom u braku dobio dve ćerke, Silviju i Marinelu.

Nakon razvoda od Slađe, gotovo svi instruktori otišli su sa njom, a Đole je ostao sa Vesnom i još jednim plesačem. Sa novom suprugom Đole je objavio još šest albuma.

Uprkos velikom uspešnoj višedecenijskoj karijeri, Đole je uspeo da u širokom luku izbegava skandale. Kada je odjeknula vest da se razvodi od Slađe, pričalo se da je pevačica podnela zahtev za razvod zbog njegove prevare i nasilničkog ponašanja, a povodom tih napisa Đole se nije oglašavao. Više godina kasnije rekao je za Kurir kako je tada ćutao jer je želeo da zaštiti bivšu suprugu, a da mu je razvod veoma teško pao.

Kako tvrdi denser, ona je ta koja je poželela drugačiji život i novu ljubav. Nakon što je odvela ćerke Silviju i Marinelu sa sobom, Đole kaže kako je posećivao psihijatra, kako bi lakše podneo taj period.

Ovog vikenda počinje plesni talent šou, kakav još nije viđen kod nas!

Novi zabavni format Kurir televizije "Rame uz Rame sa Draganom" emitovaće se od 21. oktobra, svake subote i nedelje od 20 časova.

Rame uz rame sa Draganom
foto: Promo

Najveća regionalna muzička zvezda Dragana Mirković sa svojim timom izabrala je 14 takmičara koje će voditi kroz uzbudljivu avanturu. Oni će se gotovo tri meseca boriti za priliku da nastupaju sa Draganom Mirković na njenom jubilarnom koncertu, ali i za glavnu nagradu, koja iznosi čak milion dinara.

Kako će izgledati njihova plesna borba i ko će zablistati i otvoriti put ka uspehu, pratite na Kurir televiziji subotom i nedeljom od 20 časova!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs