NI BOGATIJEG ČOVEKA, NI VEĆE STIPSE, U BIZNISU SVETSKI MOĆNIK, KOD KUĆE PAPUČAR: Slavica ga je "vrtela oko malog prsta"

Berni Eklston javno je govorio kako ga žena gađa tanjirima, a isplivali su i detalji incidenta kada je njegovom glavom udarila o prozor automobila

Vip priča
10:58h Autor:
NI BOGATIJEG ČOVEKA, NI VEĆE STIPSE, U BIZNISU SVETSKI MOĆNIK, KOD KUĆE PAPUČAR: Slavica ga je "vrtela oko malog prsta"
Berni Eklston osuđen za utaju poreza, Foto: GERO BRELOER / DPA / Profimedia

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston (92) osuđen je za poresku prevaru i utaju 400 miliona funti, a da bi izbegao zatvor, platio je 653 miliona funti (797 miliona dolara)!

Bogatstvo Bernija Eklstona procenjuje se na skoro 2,5 milijarde funti, što znači da će bivši muž Slavice Eklston dati više od četvtine svog bogatstva kako bi izbegao da narednih 17 meseci provede u zatvoru.

S obzirom na njegov poznat stav o rasipanju novca - u njegovom privatnom avionu služe se sendviči, umesto kavijara i šampanjca kao što rade drugi bogataši - veruje se da mu je ovo veoma teško palo.

O njegovom tvrdičluku govorila je i njegova bivša supruga Slavica, Hrvatica sa kojom je bio u braku 24 godine i koja mu je rodila dve ćerke, Petru i Tamaru.

Nakon skandaloznog i veoma skupog razvoda, Slavica je otkrila za javnost kako su živeli i koliko Berni nije dizvoljavao bilo kakvo nepotrebno trošenje novca, iako je bio milijarder. Prema njenim rečima, Berni je radio previše, a živeo kao da nema ništa, u kući nisu imali luksuzna vina kao ljudi njihvog statusa, već samo obično pivo, nisu jeli specijalitete kod kuće, jer je on najviše voleo da jede jaja i tost. Čuvena bivša manekenka otkrila je i da je njen bivši suprug najviše voleo da kupuje na rasprodajama, što je nju izluđivalo, jer je želela život na visokoj nozi.

Ipak, bio je i te kako ponosan na svoje bogatstvo i nije se obazirao na negativne komentare, kojih je bilo dosta, pogotovo zbog fizičkog izgleda. Naime, Berni je od Slavice dosta niži, što je uvek privlačilo pažnju, a kada bi ga upitali da li mu to smeta, on je govotio kako su iste visine kada on stane na novčanik.

Berni Eklston
foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Bilo je i stvari koje su veoma smetale Berniju, ali nikada nije želeo da je ostavi. Volela je da pije, a kada popije, postane sigurna da je on vara, i postaje agresivna.

"Ona mnogo viče, ponekad me gađa tanjirima. Tada se sakrijem u drugu sobu, jer mi se čini da voli da me maltretira", rekao je Eklston novinarima, piše Dejli mejl.

Ucenjivala ga je da će ga ostaviti ako ne napusti Formulu 1, a ucenom je i počela da živi s njim - ostala je trudna nakon nekoliko meseci viđanja sa Bernijem, koji je u to vreme već 17 godina imao ljubavnicu Tuanu Tan. Njoj se tajkun požalio kako ga je Slavica ucenila da će se vratiti u Hrvatsku i da nikada neće videti dete, ako ne bude živeo sa njom, ispričao je Tom Bouer, nekadašnji blizak saradnik Eklstona u biografiji "No Angel".

"Ona zna da bude mnogo teška, ali je fenomenalna majka i moralna žena, koja nikad nije imala mašinu za pranje posuđa, a ni dadilju", rekao je Berni za bivšu suprugu.

Svi su znali da se nešto događa, Berni je znao da se požali prijateljima na Slavicu i njene ucene i pretnje kako će zvati policiju, kako će otići...

Eklstonov prijatelj Ron Šo otkrio je kako je Berni došao na posao sa crnim monoklom oko oka, a kada ga je pitao šta je to, rekao je da ga je Slavica kaznila jer se pojavio sa mladom manekenkom u javnosti. Da joj se oduži, prvi čovek Formule 1 kupio joj je luksuznu kuću od 5.000 kvadrata u baštama Kensingtonske palate, vrednu 50 miliona funti, ali Slavica je odbila da se useli u nju.

Više ništa nije moglo da je učini srećnom, bila je lošeg raspoloženja, uglavnom besna i agresivna. Pred ćerkama je znala da bude nasilna nad njihovim ocem.

Slavica Eklston
Slavica Eklstonfoto: Profimedia

Džon Keterman, tadašnji dečko njihove ćerke Tamare, takođe je svedočio nasilju. Dok ih je Berni vozio u bioskop, Slavica je počela da viče: Uspori voziš prebrzo, manijače. Onda ga je zgrabila za kosu i njegovu glavu tresnula o vozačev prozor. On je zaustavio auto, a ona je izletela i počela da plače, ispričao je Keterman.

I drugi su primetili da par ima problema, pa je ostalo upamćeno kako je Niki Lauda prišao Eklstonu i rekao mu da mora da sredi te probleme kao što je u životu sredio mnogo toga. Eklston je ostao nem na te reči.

Sve se raspalo nakon njenog pedesetog rođendana. Muža je nazivala patuljkom, delovalo je da mrzi sve oko sebe. Kada se Eklston spremao das otputuje na Grand Pri u Brazilu 2008. godine, Slavica mu je rekla da možda neće biti tu kada se on vrati. Pre toga je kupila novu kuću, rekavši da joj se trenutna ne sviđa jer ima mnogo stepenica, što će biti problem kada on ostari.

Kako je čuo takvu pretnju mnogo puta, ignorisao ju je, ali se veoma iznenadio kada je ubrzo čuo da se iselila iz kuće i podnela zahtev za razvod.

I posle svega, Berni je iz Brazila pokušao da uradi sve da vrati svoju ženu, ali Slavica je bila neumoljiva. Na kraju se pomirio sa sudbinom, a Slavica je iz ovog braka izašla kao žena sa najvećim bogatstvom dobijenim razvodom.

Još fotografija Bernija i Slavice Eklston pogledajte u galeriji.

1 / 5 Foto: Profimedia

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs