NJENI LJUBAVNI IZBORI SU UŽASI PROMISKUITETA: Važila je za naivnu, romantičnu dušu, a iza sebe ostavila BRDO AFERA

Važi za najgraciozniju glumicu u istoriji filma, a njen ljubavni život su obeležila dva muškarca

Ljubav
10:55h Autor:
NJENI LJUBAVNI IZBORI SU UŽASI PROMISKUITETA: Važila je za naivnu, romantičnu dušu, a iza sebe ostavila BRDO AFERA
Odri Hepbern, Foto: NZ / Christophel Collection / Profimedia

Jedna od najlepših žena Holivuda, Odri Hepbern, zvezda filmova "Doručak kod Tifanija" i "Sabrina", pored svetske slave i popularnosti nije u životu pronašla ono za čime je najviše žudela, a to su ljubav i sreća.

Mnogima najlepša žena 20. veka imala je samo 63 godine kada je preminula od raka, ali je za to vreme dostigla slavu koja danas malo kome polazi za rukom. Odri Hepbern je bila muza modnog kreatora Živanšija, a glumačku karijeru napustila je kako bi se posvetila humanitarnom radu za UNICEF.

Iako je javnosti često predstavljana kao simbol elegancije, nežnosti i naivnosti, postoje aspekti u životu Odri Hepbern koji bude znatiželju i iznenađenje među njenim obožavaocima. Dok se čini da je njen život već ispričan do najsitnijih detalja, malo poznate činjenice otkrivaju da je Odri imala svoje skrivene strane i da nije bila toliko nevina kako se možda čini.

Otkazala je venčanje sa Džejmsom Hasonom

Jedna od najintrigantnijih priča o Hepburnovoj odnosi se na vreme dok je snimala svoj kultni film "Roman Holiday" početkom pedesetih godina prošlog veka. Tokom tog perioda, Odri je provodila slobodno vreme sa britanskim biznismenom Džejmsom Hasonom. Hason je bio bogat i nadolazeći lord, i bio je uzbuđen zbog mogućnosti da će oženiti jednu od najlepših žena sveta. Par je čak stigao do tačke da je Odri naručila venčanicu od poznate dizajnerke Zoi Fontane, čime se činilo da je venčanje bilo neizbežno.

Odri Hepbern
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Međutim, iznenađujuće, Odri je naglo odlučila da otkaže venanje. Ovaj preokret ostavio je mnoge u šoku, uključujući i samog Hasona. Kako se može objasniti tako neočekivan korak od strane žene koja je uživala status svetske ikone? Ova tajanstvena odluka ostavlja mnogo prostora za spekulaciju i nagađanja.

Iako su ovi detalji tek mali delić njene životne priče, oni ukazuju na to da iza svakog sjaja i glamura postoji i druga strana svake legende.

Brak sa Melom Fererom

Samo godinu dana kasnije, Odri je uživala u slavi koju joj je doneo film "Roman Holiday". Tada je harizmatična Hepbern upoznala Mela Ferera, glumca i filmskog reditelja na jednoj žurci. Bio je stariji od nje 12 godina, iza sebe je imao dva propala braka i četvoro dece, ali je ipak privukao pažnju belgijske glumice.

Odri Hepbern
foto: Credit: Roger-Viollet via AFP / Roger Viollet / Profimedia

Hepbern se vratila na daske koje život znače 1954. zajedno sa svojim novim zavodnikom u brodvejskoj predstavi "Ondine". Tada je počeo zlatan period njene karijere - nominovana je za Oskara, kao i za Toni nagradu za ostvarenje "Roman Holiday" i obe titule je osvojila. Baš kao i srce Ferera za kog se udala u septembru iste godine, u Švajcarskoj.

Sredinom 1960. godine, tačnije 17. juna, Odri je donela na svet sina Šona Ferera. Međutim, ni rođenje deteta nije bilo dovoljno da spreči niz problema koji su uskoro usledili. Nakon 14 godina braka, Odri se razvela, a razvod je bio posledica neverstva sa obe strane, što je ostavilo dubok trag na njihov brak.

Bila je ljubavnica Vilijama Holdena

Ipak, ni razvod ni teški period nisu sprečili glumicu da ponovo zasja na filmskom platnu. U filmu "Sabrina," u kojem je zajedno sa Hemfrijem Bogartom i Vilijamom Holdenom, Odri je ponovno očarala publiku svojom izvanrednom glumom. Za ovu ulogu je bila ponovno nominovana za Oskara, a takođe je ponovno pronašla ljubav, ovoga puta sa svojim kolegom Vilijamom Holdenom.

Odri Hepbern
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Njih dvoje su imali strastvenu aferu, iako je Holden bio 11 godina stariji od Odri i već je imao suprugu i troje dece. Odri je čak opisala Holdena kao "najzgodnijeg muškarca kog je ikada upoznala". Ova strastvena veza bila je još jedan složen deo u životu legendarne glumice, koja je često bila okružena kontroverzama i emocionalnim izazovima čak i izvan svog filmskog sveta.

Međutim, iako nije krila ogromnu ljubav prema oženjenom muškarcu, kada je saznala da se Holden podrvgao vazektomiji - Odri ga je istog trenutka ostavila.

Supruga je prevarom kaznila za neverstvo

Nedugo nakon završetka snimanja filma "War and Peace" sa svojim suprugom, Hepbern je prihvatila ulogu u filmu "The Nun Story" 1957 godine. Tokom snimanja, glumica se zbližila sa scenaristom Robertom Andersonom , samo zato što je sumnjala da joj je suprug Mel neveran, navodi se u biografiji iz 2015.

Ubrzo nakon razvoda od Ferera, Odri se ponovo udala i to 1969. godine za italijanskog psihijatra i neurologa Anreu Dotija. Zajedno su se preselili u rim i 1970. dobili sina Luku Dotija. U tom momentu se povukla iz Holivuda i odlučila da se posveti vaspitanju deteta. U tom trenutku je saznala za neverstvo o kom je počelo da se piše po novinama. Za Odri je to bio dovoljan razlog da podnese zahtev za razvod braka koji se desio 1982. godine.

Imala je 49 godina kada je ostala sama. Prethodno se razvela od Mela Ferera i psihijatra Andreja Dotija. Potom se zaljubila u Roberta Voldersa.

O velikoj ljubavi čuvenih holivudskih zvezda Vilijama Holdena i Odri Hepbern i danas se dosta priča i piše, a posle toliko godina, na provršinu su isplivali i neki manje poznati detalji koji su šokrali svet. Spojila ih je romantična komedija Sabrina 1954. godine u kojoj su zajedno glumili, ali emocije su se prenele i u stvaran život, a zbog njih je cela javnost bila na nogama.

Bila je ljubavnica Roberta Voldersa

Volders je u članku za magazin Pipl ispričao kako su oni zapravo rođeni jedno za drugo, da je to bila prava ljubav, ali da se nikad nisu venčali.

"U trenutku kad smo se upoznali oboje smo pravili greške jer smo izašli iz toksičnih odnosa. Ali sam znao da smo sudbinski povezani."

Odri Hepbern
foto: PHOTOlink / Everett / Profimedia

Nakon što su se upoznali, njihov zajednički prijatelj ga je podstakao da je pozove na večeru, ali je rekla da ima noćno snimanje.

"U tom trenutku sam pomislio da je to njen suptilan način da me blago odbije. Sutradan me iznenadila pozivom na piće u hotelu, koji se pretvorio u dubok razgovor trajao čak tri sata. U jednom trenutku, tiho je izgovorila: 'Da li bi vam smetalo da naručim malo paste?' Nakon brojnih dugih telefonskih razgovora, postalo je jasno da smo jedno drugome suđeni.

Volders i Hepburn su bili zajedno od 1980. godine do njene smrti 1993. godine. Na pitanje zašto nikada nije zaprosio, Volders kaže da nikada nije osećao potrebu.

"Osećao sam da je Odri već prošla kroz dva nesrećna braka i da je naša veza bila posebna upravo onakva kakva jeste", objašnjava on.

"Kada su je pitali o braku, ja sam joj jednostavno rekao: 'Zašto bismo kvarili nešto što je dobro? Sećam se jednog intervjua u kojem je naglasila da je ovakva veza romantičnija jer se ne radi o formalnom komadu papira, već dubokoj lojalnosti koja nas povezuje. Da smo bili mlađi i želeli decu, možda bi situacija bila drugačija, ali to jednostavno nije bilo u našem planu."

Odri i Volders su bili zajedno do njene smrti: "Ona je na našu vezu gledala kao na brak. Ponekad bi, da bi izbegla nesporazume, predstavljala mene kao 'Moj muž, Rob', ali nikada kao 'moj partner' ili 'moj životni partner' ili nešto slično. Uvek me ispunjavala ponosom i toplinom kada bi rekla, 'Jeste li upoznali mog Roba?' ili 'Ovo je moj Rob."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs