Ovako može svako

Moćna žena Arijana Hafington savetuje sve koji žele da uspeju: Usvojite barem deo njenih preporuka!

Kada sam lišena sna i umorna, sve shvatam lično, ne mogu da donosim ispravne odluke... jednostavno ne vredi tako da se živi, objašnjava Hafingtonova
Vip priča
01:02h Autor:
Moćna žena Arijana Hafington savetuje sve koji žele da uspeju: Usvojite barem deo njenih preporuka!
Foto: AP

Američka autorka i kolumnista grčkog porekla Arijana Hafington jedna je od najmoćnijih žena na planeti. Ova 64-godišnja dama glavna je i odgovorna urednica, i suosnivač elektronskog medija Hafington Post.

Naftnog magnata Majkla Hafingtona upoznala je 1985. godine na jednom prijemu u San Francisku. Par se venčao 1986. godine, ali su se razveli nakon 11 godina (1997), a 1998. godine Majkl Hafington je otkrio da je biseksualac. Arijana je izabrala da zadrži njegovo prezime, iako je tokom braka bila poznata kao Arijana Stasinopulos Hafington.

U nastavku pročitajte koncizne i efikasne Arijanine savete, kojima se i ona sama rukovodi.

OVDE saznajte šta nas savetuje direktorka Jutjuba - majka petoro dece!

1. Spavajte na svom putu do vrha

Arijana Hafington izričito poštuje pravilo 8 do 9 sati sna. Dakle, svako veče u 22.30 ona leže u krevet, isključuje i izbacuje sve elektronske uređaje iz spavaće sobe i tone u san. Uvek podseća i sebe, a i druge, koliko je kvalitetan i redovan san bitan.

Najjednostavnija stvar koju možete da uradite kako bi ste dobili barem deo njene energije - spavajte 30 minuta više nego do sad! Lezite u krevet ranije i spavajte malo duže, priuštite svojim očima da budu zatvorene tih pola sata više.

OVDE saznajte najkraći savet jednog milijardera za sve koji žele da uspeju u životu!

"Kada sam lišena sna i umorna, sve shvatam lično, ne mogu da donosim ispravne odluke... jednostavno ne vredi tako da se živi", objašnjava Hafingtonova za australijski portal Mamamia.

To je skroz tačno. Na Forbsovoj listi 100 najmoćnijih ljudi na svetu svi daju zeleno svetlo za odlazak na spavanje kad god je potrebno. Primenite to.

2. Korak dalje od elektronskih uređaja

Iako se ceo njen život, odnosno karijera bazira na upotrebi elektronskih uređaja, Hafingtonova priznaje da smo svi od njih postali zavisni. Upravo zato, ona savetuje da što je češće moguće ostavimo telefon po strani, razgovaramo sa ljudima, uhvatimo "realan" trenutak.

"Multitasking je iluzija", kaže ona. "Ostavite tehnologiju po strani, ne dozvolite da vas ona kontroliše".

Nije naodmet da znate - OVDE saznajte 7 najvažnijih principa za privlačenje novca u dom.

Hafingtonova savetuje da barem na 60 sekundi nakon buđenja ne uzimate telefon u ruke - meditirajte, molite se, dišite duboko, uživajte u samom sebi. "Podesite sami svoj dnevni raspored, pre nego što svet uzme od vas ono što želi".

Ona predlaže i "digitalnu detoksikaciju" subotom i nedeljom - nema mejlova, nema poruka, uživajte u realnom prisustvu ljudi.

3. Ispustite nekoliko projekata

"Radite redovnu životnu reviziju. Bacite stvari koje vam višđe ničemu ne služe. Za šta god da ste mislili u životu da ćete uraditi, a niste još uvek... jednostavno, bacite takve projekte jedan po jedan. Stvarno je oslobađajuće", kaže Hafingtonova.

Za Arijanu bi to bilo odustajanje od namere da postane sjajna skijašica. "Nikada nisam zaista smogla snage i vremena da postanem prava skijašica, tako da je vrlo oslobađajuć osećaj odustati od nečega što sam želela tek sa pola srca", kaže ona kroz osmeh.

4. Uzmite i iskoristite svoj odmor

"Ozbiljno. Uzmite svoj odmor. Uradite "digitalnu detoksikaciju" subotom. Opustite se na pravi način kada ste van kancelarije", zaključuje ova uspešna 64-godišnja suosnivačica Hafington Posta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs