Uspešna na svim poljima

To je žena: Direktorka Jutjuba čeka peto dete i savetuje nas o uspehu!

Pravi je primer uspešne žene kojoj polazi za rukom da istovremeno bude na čelu jedne velike kompanije i odgaja četvoro dece, dok je peto na putu
Vip priča
07:28h Autor:
To je žena: Direktorka Jutjuba čeka peto dete i savetuje nas o uspehu!
Foto: Reuters

Durektorka "Jutjuba" i majka četvoro dece, Suzan Vojcicki, trudna je po peti put. Pravi je primer uspešne žene kojoj polazi za rukom da istovremeno bude na čelu tako velike kompanije i odgaja četvoro dece.

Vojcicki je, najpre, počela da radi u "Guglu" kao marketing menadžer, još 1998. godine. U to vreme bila je 16. osoba zaposlena u kompaniji, i to u četvrtom mesecu trudnoće, prenosi mamamia.com.au.

Od tada je dosta napredovala, i na poslovnom, ali i na privatnom planu. Sada je direktorka Jutjuba i trudna sa petim detetom.

OVDE pročitajte najkraći savet jednog milijardera za uspeh u životu!

Ova 46-godišnja dama našla se na 12. mestu Forbsove liste "100 najmoćnijih žena Sveta" 2014. godine. To je samo jedna od brojnih titula koje je dobila za vreme svoje karijere.

U nastavku pročitajte njene savete za uspeh u životu.

1. Važan je balansSuzan voli svoj posao i svoju porodicu. Daje sve od sebe da izbalansira te dve stvari. Kako je i sama rekla, trudi se da svaki dan dođe kući do šest sati popodne kako bi preostalo vreme provela sa porodicom.

"Pokušavam da dam svoj maksimum i izblansiram stvari tako da dođem do najboljeg rešenja koje će biti dobro i za moju porodicu i za posao. Mislim da je bitno da umete da balansirate. I za porodicu, i za bebu je važno da im posvetite vremena. S druge strane imam toliko posla na "Jutjubu", ali ga ujedno i volim", objašnjava Suzan.

OVDE saznajte 8 jednostavnih načina da pobedite lenjost.

2. Podržava druge žene"Suzan nije samo sjajan rukovodilac. Ona je dobar prijatelj i meni, i drugim ženama. Daje nam dragocene smernice", rekla je njena bivša koleginica Šeril Sendberg.

Za časopis Glamur, Suzan je posavetovala i podstakla i druge žene da krenu da razmišljaju o balansiranju između odgajanja deteta i karijere.

OVDE saznajte koje četiri stvari uspešni ljudi se ne boje da kažu."Dobiti dete velika je promena u životu. Ali najteži period je relativno kratak. Možete da ga izgurate", objašnjava direktorka Jutjuba.

3. Pokušava da ohrabri žene da zgrabe šansu"Ne preterujte sa planovima u životu. Dolazak u Gugl u četvrtom mesecu trudnoće bio je možda malo veći "skok". Ali nekad je potrebno da uradite ono što je u tom trenutku dobro za vas", još jedan je od njenih saveta iz intervjua za pomenuti časopis.

4. Ona je "mama" u GugluVojcicki sebe naziva "mamom Gugla". Fast Company navodi da je ona, ne samo prvi radnik te kompanije koji ima bebu, već i dizajnerka Guglovog dnevnog centra za zaposlene sa decom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs