ŽENA EDIJA RAME IMA 59 GODINA I PRAVA JE DAMA: Ona je muslimanka, a deca im se krste sa 3 prsta

Žena Edija Rame retko se pojavljuje u javnosti, dok se o njenom privatnom životu malo zna.

Vip priča
21:17h Autor:
ŽENA EDIJA RAME IMA 59 GODINA I PRAVA JE DAMA: Ona je muslimanka, a deca im se krste sa 3 prsta
Ko je žena Edija Rame, Foto: FrankHoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Jedan od najistaknutijih albanskih političara jeste aktuelni premijer Albanije - Edi Rama. Osim toga što se bavi politikom, on je umetnik, pisac i košarkaš koji ima veoma zanimljivu životnu priču.

Svedoci smo da tamo gde je istaknut multikulturalizam često dolazi do nesluglasica i problema. Međutim, porodica Rama pokazala je da uprkos kulturnoj, verskoj i ideološkoj raznolikosti može harmonično da se funkcionoše.

Naime, ono što je posebno zanimljivo jeste da članovi njegove porodice ne dele istu versku pripadnost. Naime, albanski premijer, jednom prilikom je istakao da je katolik, dok je njegova žena muslimanka, a dvoje starije dece su pravoslavci.

Edi Rama, Linda Rama
foto: Gauthier Bedrignans / AFP / Profimedia

Ko je supruga Edija Rame?

Nakon braka s glumicom Matildom Makoči, s kojom ima sina Greguna, premijer Albanije upoznao je sadašnju suprugu godinama kasnije. On je od 2010. oženjen ekonomistkinjom Lindom Ramom, s kojom ima sinove Zaha i Reu.

Linda Rama rođena je u Tirani, 30. decembra 1964. godine.

Diplomirala je ekonomiju na Univerzitetu u Tirani, da bi devedesetih napustila zemlju i master studije završila u inostranstvu - u Njujorku i Pragu. Po povratku u Albaniju, radila je u državnoj službi, između ostalog u tekstilnom kombinatu i Agenciji za privatizaciju. Danas je posvećena aktivizmu.

Edi Rama, Linda Rama
foto: Jacques Witt / Sipa Press / Profimedia

Nedavno je u intervjuu za Tugeder magazin izjavila da su "žene heroji našeg doba".

Žene koje odrastu u nemaštini, kaže ona, steknu spontano razboritost.

"Samo im treba mogućnost, šansa i pružena ruka da dosegnu sve ono o čemu sanjaju i čemu se nadaju", poručila je Rama.

Linda Rama
foto: lev radin / Alamy / Alamy / Profimedia

Tragedija koja je ostavila dubok trag

Malo ko zna da je njihova porodica doživela veliku tragediju, kada je pre nekoliko godina, njihovu zemlju pogodio jak zemljotres u kojem je sa svojom porodicom, nastradala devojka Raminog sina Gregora.

Svoju ljubav su sklanjali od javnosti, nisu želeli da se medijski eksponiraju, jedino se znalo da su u vezi oko tri godine.

Linda Rama
foto: R. SMITH / Sipa Press / Profimedia

Gregor Rama je izjavio na Instagramu da su "među mnogim žrtvama ove tragedije i meni najbliža osoba, zajedno sa njenim bratom, mamom i ocem" dodavši da su "pronađeni su ispod ruševina".

Bonus video: EDI RAMA POKUŠAVA DA SPASI HAPŠIMA TAČIJA?! Skandaloznim govorom pokazao NEPOŠTOVANJE Evrope i PONIZIO SRPSKE ŽRTVE

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs