UPOZNAO JU JE KADA JE BIO RAZOČARAN I NA IZMAKU ŽIVOTA: Sve njegove žene kažu da je on NAJBOLJI LJUBAVNIK NA SVETU

Veliki šmeker, Harison Ford se oprašta sa filmom upravo ulogom po kojoj će biti upamćen. Žao nam je, jer ne znamo ko nam je draži - lik ili glumac.

Vip priča
Autor:
UPOZNAO JU JE KADA JE BIO RAZOČARAN I NA IZMAKU ŽIVOTA: Sve njegove žene kažu da je on NAJBOLJI LJUBAVNIK NA SVETU
Foto: Profimedia

S bičem i fedora šeširom, on vozi po kiši iza aviona koji poleće i za dlaku izbegava voz u pokretu dok jaše konja ili skače između jurećih tuk-tuk automobila. Profesor arheologije koji ne može da odoli avanturama, sada već star, seća se slavnih dana... To bi ukratko bio početak petog nastavka sage o Indijani Džounsu i poslednja uloga Harisona Forda, kome je ni manje ni više nego 80 godina. Kompanija "Dizni" odlučila je da napravi efektan kraj franšize o Indiju sa naslovom "Artefakt sudbine", a za potrebe scenarija upotrebljen je Fotošop, koji je Forda sjajno podmladio za nekoliko decenija. Ali to nikome ne smeta.

Harison Ford
foto: Profimedia

Nezaboravne uloge osim Indijane

Ford skoro da nema lošu ulogu u karijeri, svi njegovi filmovi su bili uspešni. Sa 20 godina igrao je u "Američkim grafitima", ne znajući da će film steći kultni status. Da bi izdržavao ženu i decu, radio je kao stolar u studiju "Kolumbije" kada ga je Džordž Lukas spazio. Ubrzo je postao Han Solo u "Ratovima zvezda", što ga je izbacilo u zvezdanu orbitu. Usledio je prvi Indijana Džouns, "Otimači izgubljenog kovčega", a u sledeće tri decenije snimljena su još tri nastavka. U međuvremenu je dobijao velike uloge u akcijama poput filmova "Patriotske igre", "Begunac", "Blejdraner", a nominovan je za Oskara igrajući u romantičnom filmu "Svedok". Pokušavali su da od ovog zgodnog glumca naprave ljubavnika, ali nije voleo da se ljubi ni sa mladom Melani Grifit, niti sa drugim holivudskim lepoticama. Uvek je znao da je stvoren za akciju i triler, kako i završava karijeru. Ali privatno - nije bio loš ljubavnik.

Harison Ford, Kalista Flokhart
foto: Profimedia

Ljubav u koju niko nije verovao

Na festivalu u Kanu, kada mu je jedna novinarka rekla da je i dalje veoma "hot" i da izgleda privlačno, Ford je najozbiljnijim tonom izgovorio: "Da, bog me je blagoslovio ovakvim telom!" Čime ga je sve blagoslovio, znaju njegove tri supruge. Iako pojavom i nekim starovremenskim stilom zrači vernošću, bilans njegovog života su tri braka, od kojih poslednji traje skoro dve decenije. Iako ima četvoro svoje dece, živi s Lijamom, usvojenim sinom svoje poslednje supruge, dvadeset dve godine mlađe Kaliste Flokhart, zvezde serije "Ali Mekbil". Upoznali su se kad je njemu bilo 60. Par srećno živi na Fordovom ranču u Vajomingu i još uvek jedno drugo gledaju sa istom strašću kao i prvi dan kad su se sreli.

Harison Ford, Kalista Flokhart
foto: Profimedia

Bolji pilot nego tata

Iz ranog braka sa prvom ženom Meri Markart, koji je trajao 15 godina, glumac ima sinove Bendžamina i Vilarda, koji su već u zrelim godinama. S Melisom Matison dobio je sina Malkolma i ćerku Džordžiju, koja se jedina bavi glumom.

O svojoj deci kaže: "Bio bih mnogo bolji otac da nisam morao toliko da snimam, ali za svakog od njih primio bih metak!"

Harison Ford za sebe kaže da je jedan sasvim običan čovek koji ne mistifikuje glumu. Neće mu biti žao da se povuče sa filma.

U životu ima i jednu veliku strast - vozi avion već 28 godina! Osnovao je organizaciju "Mladi orlovi", koja svake subote obezbeđuje deci da lete kako bi im ulila ljubav prema letenju. A možete misliti kako je dobro kad pilotira Indijana Džouns..

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs