GABRIJEL MAHT

"MOJA SUPRUGA JE SNAGA I KARAKTER, ONA JE NAŠ VOĐA": Glumac za kojim žene lude SLEPO VOLI JEDNU ŽENU

Proslavio se u seriji "Odela", nikada nije zaboravio šta mu je najvažnije.

Vip priča
Autor:
"MOJA SUPRUGA JE SNAGA I KARAKTER, ONA JE NAŠ VOĐA": Glumac za kojim žene lude SLEPO VOLI JEDNU ŽENU
Ko je Gabrijel Maht?, Foto: Anthony / Pacific coast news / Profimedia

Gabrijela Mahta možda znate kao sjajnog advokata i višegodišnjeg omiljene televizijske face - Harvija Spektra iz serije „Odela“ u kojoj se pored njega proslavila i Megan Markl. Ili ga možda prepoznajete po glavnoj ulozi maskiranog osvetnika u filmu „Duh“, filmskoj adaptaciji stripa iz 1940-ih Vila Ajznera iz 2008.

U filmu Pesma za Bobija Longa smo postali svesni njegovog glumačkog umeća, a u briljantnom, nezavisnom filmu "Srednji čovek" iz 2009. godine, koji prati stvarne priče dvojice momaka koji nemaju dovoljno trezvenosti i odgovornosti, ali poseduju važnu ideju koja bi mogla da promeni pornografsku industriju, filmski kritičari su ostali bez teksta.

Ako vam je nekim slučajem promakao u ovim ostvarenjima, sigurno nije u seriji Seks i grad.

Gabrijel Maht
foto: Anthony / Pacific coast news / Profimedia

Ali od tada smo shvatili da se divimo Gabrijelu zbog mnogo više od njegovih uspeha na ekranu, pre svega zbog njegovih vrednosti i principa kao muža, oca, sina, brata i prijatelja, koji nas inspirišu na našem sopstvenom putovanju.

Gabrijel Maht
foto: Anthony / Pacific coast news / Profimedia

On koristi svoj život i javnu platformu da širi dobro, da ističe važna pitanja, da podržava dobrotvorne organizacije — ne uz arogantno razmetanje svog lika kojeg je igrao u planetarno popularnoj seriji „Odela", već sa istinskom odgovornošću da doprinese poboljšanje sudbine mnogih i, što je najvažnije, sveta koji će on i njegova supruga, glumica Džasinda Baret, ostaviti generaciji svoje dece.

Maht je rođen u Bronksu, u Njujorku, od roditelja Jevreja. On je sin Suzane Viktorije Pulije, muzejskog kustosa i arhiviste i glumca Stivena Mahta. Ima tri brata i sestru.

Gabrijel Maht
foto: Anthony / Pacific coast news / Profimedia

Gabrijel Maht živi u Kaliforniji od svoje pete godine. Nakon što je završio srednju školu na Beverli Hilsu, pohađao je "Carnegie Mellon College of Fine Arts, gde je diplomirao 1994. godine.

Maht se 2004. oženio glumicom rođenom u Australiji Džasindom Baret. Prvo dete, devojčicu, dobili su u avgustu 2007. godine u Los Anđelesu. Drugo dete, sina, dobili su u februaru 2014. godine.

Gabrijel Maht
foto: Anthony / Pacific coast news / Profimedia

Maht je najbolji prijatelj svoje koleginice iz serije "Odela" Sare Raferti (Dona) više od 28 godina, otkako su se upoznali 1993. godine na Pozorišnom festivalu u Vilijamstaunu. Bio je jedan od gostiju na venčanju Megan Markl i princa Harija u zamku Vindzor u maju 2018.

Gabrijel Maht
foto: Anthony / Pacific coast news / Profimedia

U jednom intervjuu otkrio je pojedine detalje o sebi iako to retko radi, a mi vam ih prenosimo u celosti.

Ko si ti?

Ja sam ja sve vreme. Ja sam samouveren, ali nesiguran, fokusiran, ali zbunjen, prisutan, a ipak isključen i sanjar. Nalazim se u periodu u svom životu gde pokušavam da lociram ko sam u svojoj srži i šta me čini onim što jesam. Pokušavam da ne osuđujem ko sam jer kada to učinim postajem neuravnotežen i to nije dobro ni za mene ni za one oko mene. Zato pokušavam da prihvatim stvari kako dolaze, koliko god bili izazovni i razorni… cilj je da smislim kako da se organizujem, planiram, pronađem jasnoću u trenucima, ostanem fokusiran, budem ranjiv, izazovem sebe, i da dajem sebe voljenima.

Šta te uzbuđuje?

Putovanja u kamperu me uzbuđuju. Volimo da putujemo i volim da budem za volanom. Volim valovita brda i skretanja... različite topografije koje nas čekaju. Volim da istražujem razne kulture, hranu, istorijska mesta, da pronalazim prelepe vidike. Biti u mogućnosti da lutamo... budemo u zelenilu... i da možemo da se zaustavimo gde i kada želimo. Meditiramo ili odspavamo, a zatim nastavimo put bez dalje zacrtanih obaveza i ciljeva. Kada je vreme na mojoj strani... Zahvalan sam što mogu da imam to vreme i da budem izložen svetu.

Koje je vaše najveće dostignuće?

Moje potomstvo. Verujem da ove dve duše donose svetlost, toplinu, empatiju, saosećanje, talenat, humor i ljubav u svet.

Ko je vaš najveći mentor i čemu vas je naučio?

Moja supruga. Ona me i dalje uči da namera nije dovoljna i da je akcija ono što pokazuje pravi integritet. Ovo je nešto na čemu radim... ovo je lekcija koja mi i dalje dolazi. I balans. Pronalaženje ravnoteže u svemu tome.

Ko su vaši stvarni junaci?

Moja supruga. Ona je snaga i karakter. Ona je pravi vođa. Njen uticaj na moju decu, mene... one oko nje... ona nas štiti i stvara sigurnost. Ona je pragmatična. Ona gleda na celu sliku i ume da neguje i vodi sve sa ljubavlju. Pravi heroj.

Koja je tvoja omiljena reč ili izreka?

Volim te.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs