CIRKUSKI RADNIK KOJI JE PRED OLTAR ODVEO 2 NAJLEPŠE ŽENE NA SVETU: Gazi 6. deceniju i NEMA DAME KOJA MOŽE DA MU ODOLI

Vensan Kasel pre par dana napunio 56 godina i mi donosimo zanimljivu priču o njegovom neverovatnom život

Vip priča
13:06h Autor:
CIRKUSKI RADNIK KOJI JE PRED OLTAR ODVEO 2 NAJLEPŠE ŽENE NA SVETU: Gazi 6. deceniju i NEMA DAME KOJA MOŽE DA MU ODOLI
Živtona priča Vensana Kasela, Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Za Vensana Kasela kažu da je jedan od retkih koji je uspeo da osvoji dve najlepše žene na svetu: Moniku Beluči i Tinu Kunaki.

Vensan Kasel je rođen 23. novembra 1966. godine u Parizu. Otac Žan Pjer je bio glumac, a majka Sabina novinarka. Sve je to preovladalo da se Vansen opredeli za umetnost kao životni poziv. Tokom odrastanja učio je pevanje, živeo po uzoru na oca i majku, a onda sa 17 godina odlučuje da upiše školu za cirkuzante.

Priča se da je Vensanov otac, u želji da mu se sin ne bavi glumom, izjavio da je bolje da bude akrobata u cirkusu, nego glumac.

A onda mladi Vensan odlazi stvarno u cirkus gde je naučio da se ponaša pred publikom, da pleše i dodatno upozna glumu do tančina. Posle cirkusa odlazi u Njujork gde će pohađati školu komedije u Institutu glumaca koju će završiti 1986.

Jedno od prvih pojavljivanja u filmu ovog šarmantnog francuskog glumca bilo je 1991, a radi se o filmu Filipa de Broka. Dve godine kasnije, saradnja sa Metjuom Kasovicem koji mu dodeljuje ulogu u filmu “Metiz” doneće mu kako međunarodni uspeh tako i popularnost, a i biće to samo početak njihove saradnje. Da Vensan nije samo glumac za evropsko područje, pokušaće da dokaže ulogom u filmu “Džeferson u Parizu” Džejmsa Ajvorija iz 1995. koji i nije bio toliko uspešan koliko se očekivalo.

Te iste godine da donese uspeh misliće po drugi put Metju Kasovic čiji će film “Mržnja” Vensanu obezbediti nominaciju za prestižnu nagradu “César” u kategoriji najboljeg glumca. Sniman u crno-belom, film “Mržnja” u kojoj Vensan igra Jevreja Vinsa koji se, zajedno sa prijateljima, bori protiv policije, osvojio je tri Cezara a dobitnik je i nagrade za najbolju režiju na Filmskom festivalu u Kanu, piše wannabemagazine.com.

Godina 1996. bila je veoma bitna za Kasela, kako za karijeru tako i za njegov prvatni život. Na snimanju u neku ruku skandaloznog filma “Apartman” upoznaje italijansku glumicu Moniku Beluči koja tek započinje karijeru. Između njih dvoje se rodila ljubav, ali i filmska saradnja, krunisana brakom 1999. Par u životu i na sceni glumio je zajedno u nekoliko filmskih ostvarenja od kojih treba pomenuti “Kako me želiš” (1997) italijanskog režisera Karmina Amoroza, “Doberman”, te iste godine, francuskog režisera Žana Kunena, okarektirisan kao previše nasilan.

Godine 2001. glumili su zajedno u filmu gotskog stila “Pakt s vukovima” Kristofa Gansa, a film o kojem se najviše pričalo stigao je naredne godine. Radi se o filmu Gaspara Noea (Gaspar Noé) “Nepovratno” koji će ostati zabeležen u filmskim analima po skandalu koji je na Kanskom festivalu izazvala duga i veoma verodostojna scena silovanja italijanske dive. Ipak, njih dvoje neće ostati upamćeni samo po tragičnim filmskim ostvarenjima. Dve godine posle skandaloznog filma “Nepovratno” bračni par Kasel igao je u špijunskoj priči “Agents’ secrets”, dok su se 2006. ponovo našli i u filmu “Šejtan” Kima Šapirona (Kim Chapiron) u kojem lepa Monika igra seksi vampiricu.

Ali, onda se dešava preokret. Monika i Vensan počeli su da žive u odvojenim kućama, na odvojenim mestima, dok prvom prilikom Vensan nije našao zamenu za slavnu Moniku.

Prvo stižu glasine da se par razveo bez pompe i skandala. Monika je prihvatila razvod kao što prihvata i starenje - mirno i dostojanstveno.

A onda je Vensan svetu predstavio svoju 30 godina mlađu ženu Tinu Kunaki uz koju se preporodio.

Vinsent Kasel, Tina Kunaki
foto: Profimedia

Vensan je nakon razvoda od Monike govorio da se više nikada neće ženiti, ali je zbog mlade manekenke promenio odluku.

"Mislio sam: Bio sam oženjen, imam dve ćerkice, uradio sam šta sam morao da uradim, nadalje ću biti sam. Bilo je zabavno, ali sam brzo shvatio da mi je život prazan. Nisam očekivao da ću upoznati nekog takvog, ali dogodilo se. A ova žena je mnogo mlađa nego što sam mogao da zamislim", rekao je Kasel za Veniti Fer, na čijoj se naslovnici najnovijeg izdanja nalazi novopečeni bračni par.

Osim što je promenio odluku i ponovo stao na ludi kamen, glumac je tada otkrio da ima jaku želju da ponovo postane otac.

"Deca su nešto najlepše što postoji. Od njih sam naučio mnoge stvari, moje ćerke mi pomažu da razumem sam sebe", otkrio je Kasel.

Tina Kunaki, Vensan Kasel
foto: Profimedia

Par je uskoro dobio ćerku sa kojom Vansen provodi mnogo vremena. Ono najšarmantnije kod Vansena je njegova ljubav prema deci i sloboda kojom je izražava i pokazuje. Njegov Instagram profil pun je fotografija njegove dece, ali tu se nađu i fotografije Monike Beluči, jer su ona i Vansen ostali u dobrim odnosima i nakon razvoda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs