ŽIVOTNA PRIČA

PREŽIVELA JE ZLOSTAVLJANJE, PA ZAVRŠILA NA ULICI: Život je "šamarao", ali nije odustala - danas je slavna OSKAROVKA

Slavna glumica Hale Beri imala je jako teško detinjstvo, život je nikako nije mazio. Uprkos svemu, izgradila je vrlo uspešnu karijeru.

Vip priča
Autor:
PREŽIVELA JE ZLOSTAVLJANJE, PA ZAVRŠILA NA ULICI: Život je "šamarao", ali nije odustala - danas je slavna OSKAROVKA
Foto: Profimedia

Oskarovka Hale Beri nedavno je proslavila svoj 56. rođendan. Glumica je rođena 14. avgusta 1966. godine u Klivlendu.

Hale danas pleni svojim izgledom i harizmom, mnogi su oduševljeni njenim izgledom u 6. deceniji života. Međutim, život je uopšte nije mazio.

Njeno rano detinjstvo obeležila je teška porodična situacija. Majka Džudit bila je u braku s Džeromom Berijem, kojeg je upoznala na psihijatrijskom odeljenju bolnice u kojoj je radila. Džerome je bio nasilni alkoholičar koji ju je zlostavljao, dok je Hale prisustvovala svim nemilim i teškim scenama koje su ostavile neizbrisiv trag u njenom pamćenju.

Hale Beri
foto: Profimedia

"Otac nas je napustio kada sam imala četiri godine. Nije se obazirao na majku, moju stariju sestru i mene. On je alkoholičar. Dok sam bila mala, mučio je naše kućne ljubimce i tukao moju majku. Dok sam živa ne želim ni da ga vidim ni da ga čujem. Ipak, teško detinjstvo nije me omelo da budem uspešna u poslu" - rekla je Hale jednom prilikom.

Pored porodičnih problema koje je imala, Hale se suočavala i sa vršnjačkim maltretiranjem. Zbog svoje boje kože trpela je razne uvrede i zadirkivanja. Zahvaljujući majci koja ju je naučila sa se ne obazire na komentare, uspela je sve to da prevaziđe. Bila je odlična i marljiva učenica.

Atraktivna glumica oduvek je ostavljala bez daha svojim izgledom, te je ponela titulu mis Ohaja i mis tinejdžerke Amerike. Takođe je osvojila i 6. mesto predstavljajući svoju zemlju na Izboru za Mis sveta u Londonu.

Nakon što je osetila uspeh na svojoj koži, odlučila je da uđe u svet mode. Svoju karijeru započela je u Čikagu, dok je kasnije otišla u Njujork i tamo radila kao model za kataloge. Hale je u to vreme jedva preživljavala.

Hale Beri
foto: Profimedia

"Živela sam sa beskućnicima u prihvatilištu jer nisam mogla da nađem posao, a mama nije htela novčano da mi pomogne. Ali, devojka mora da uradi ono što je neophodno. Moraš da uspeš kada si ambiciozan i toliko toga želiš, a ne nameravaš da se vratiš kući"- rekla je Hale.

Hale je bila vrlo ambiciozna, te nije posustala. Uporno se prijavljivala na kastinge za modele i glumice, te joj trud isplatio. Dobila je svoju prvu ulogu.

Naime, dobila je ulogu u seriji "Living Dolls", ali prve uspehe pratili su zdravstveni problemi, dijagnostifikovan joj je dijabetes.

"Nisam znala šta se dešava sa mnom, osetila sam samo da mi treba energija, ali nije bilo vremena da na snimanju uzmem čokoladicu. Nakon što sam se onesvestila, nisam se budila sedam dana. Posle su mi rekli kako mogu da izgubim vid ili noge. Bila sam uplašena i mislila sam da ću umreti. Od tada vodim računa o sebi, nekoliko puta dnevno proveravam nivo šećera u krvi i primam insulin. Naučila sam da na tu bolest gledam kao na blagoslov" - rekla je glumica.

Hale Beri
foto: Profimedia

Glumicu je sve to samo dodatno ojačalo i dalo joj vetar u leđa, te je nastavila da niže uspehe.

Proboj na velike ekrane došao je sa ulogomn zavisnice Vivijan u kultnom filmu "Jungle Fever".

Od tada, njena karijera kreće uzlaznom putanjom, a najveći uspeh je ostvarila 2002. godine kada je za ulogu u filmu "Monster's Ball" osvojila Oskara u kategoriji najbolje glumice.

Hale Beri
foto: Profimedia

Njen ljubavni život bio je vrlo buran. Na početku karijere ostala je bez 80 posto sluha na jednom uhu nakon što ju je bivši dečko udario u glavu. Nikad nije otkrila njegov identitet, ali je dala do znanja da nasilje neće trpeti te je izašla iz te veze.

Prvo sudbonosno "da" izgovorila je sportisti Dejvidu Džastisu. Spekulisalo se da ju je fizički maltretirao, te da je zbog toga došlo do razvoda.

Drugi brak imala je sa muzičarem Erikom Benetom, sa kojim se razvela nakon niza njegovih prevara i lečenja od seksualne zavisnosti.

hale beri
foto: Profimedia

Nakon razvoda u njen život ulazi kanadski model Gabriel Obri, sa kojim nije ušla u brak, ali su dobili ćerku Nalu. Par se rastao nakon četiri godine zajedničkog života.

Treći put je na ludi kamen stala sa kolegom, glumcem Olivijeom Martinezom. Ipak, Hali i Martinez odlučili su da se razvedu, a iz njihove ljubavi rodio se i Maceo Robert Martinez koji sada ima osam godina.

Hale Beri
foto: Profimedia

Iako se tri puta razvodila, nije izgubila veru u ljubav. Počela je vezu sa muzičarem Van Hantom, koji je 4 godine mlađi od nje.

"Hale misli da je on taj pravi. Ponovo ju je učinio srećnom nakon niza razočaranja. Naučio ju je kako voleti i kako voleti sebe" - rekao je izvor blizak glumici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs