SAZNAJTE VIŠE

NA SINOĆNJEM KONCERTU BILI SU OLIVEROVA VESNA I NJIHOVI SINOVI: Nikada ih nije terao u muziku, ali jedno im je branio

Sinoć je cela Hrvatska pratila koncert u čast Oliveru Dragojeviću koji nas je napustio pre četiri godine.

Vip priča
18:18h Autor:
NA SINOĆNJEM KONCERTU BILI SU OLIVEROVA VESNA I NJIHOVI SINOVI: Nikada ih nije terao u muziku, ali jedno im je branio
Oliver Dragojević, Foto: Z. Milutinovic/ATAImages

Sinoć je u Veloj Luci održan koncert u čast Olivera Dragojevića.

Prošlo je četiri godine od njegove smrti, a ostrvo i dalje živi njegovu pesmu. Okupio se velik broj domaćih muzičara zajedno s orkestrom koji je predvodio maestro Alan Bjelinski, a publika je celu noć pevala s njima u glas.

Prisutna je, naravno, bila i Oliverova supruga Vesna koja je s njim živela dugih 46 godina, ali i njegovi sinovi koji su za njega upalili prskalice.

Inače, Vesna i Oliver zajedno su dobili tri sina - Dina, Damira i Davora.

Najstariji Dino rodio se 1975. godine, a tri godine nakon stigli su i blizanci Damir i Davor. I danas se prepričava neverovatna priča kada je Vesna do porodilišta išla autobusom dok je Oliver za to vreme bio u Londonu. 'To je velika tegoba za ženu. Ne znam predstavlja li joj olakšanje to što je suprug pokraj nje. Ne znam. Bolje ju je vidjeti kada nije onako sva nervozna, slomljena. Tu sliku onda pamtiš', rekao je jednom legendarni Dragojević.

Pevač se prvi put ostvario kao deda 2008. kada su sin Dino i mlada Nevena dobili sina kojeg su nazvali Duje, a tri godine nakon dobili su još i blizance Tonija i Luciju. Mlađi brat Damir i njegova supruga Vanda 2014. su godine dobili ćerku Margitu, a 2017. sina Vinka.

Sin Davor i supruga Karmen imaju sina Marka koji je dobio ime po Oliverovom ocu, a pre dve godine stigao je i sin Luka.

Vesna je jednom otkrila da je njen suprug jednom rekao kako svoju decu mogu nazvati kako oni to žele, ali da im ne pada na pamet da neko od njih bude Oliver kako ga u školskim klupama ne bi zadirkivali da se zove Oliver Dragojević.

Sinovi Olivera Dragojevića
foto: story.hr/ustupljena

'Otac me nikad nije terao nekim svojim ambicijama. Kao ni Davoru ni Damiru, nije mi nikad gurao instrumente u ruku samo zato što smo deca poznatog pevača, nismo morali ni da učimo da sviramo ni da idemo u muzičku školu, iako je kod kuće uvek bilo klavijatura, gitara, klarinet... Otkad pamtim, nije nas nikad opterećivao svojim poslom i svojom slavom. Premda se to čini kao fraza, ali uvek smo bili kao prijatelji, išli i na more i u ribolov zajedno, igrali zajedno biljar, a i danas je nezamislivo da ne igramo zajedno mali balun u Žrnovnici', rekao je sin Dino o pokojnom ocu u biografskoj knjizi 'Splitska dica, od zidića do vječnosti', koju je napisao muzički kritičar i novinar Zlatko Gall.

1 / 6 Foto: ATA Images / Z. Milutinović
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs