10 GODINA JE SILOVAO, DROGIRAO I MALTRETIRAO: Na njegovoj strani su bili moć i novac, ali ona je ipak pobedila

Hit"Timber"je pevao ceo svet pre sedam godina, dok su njene pesme imale preko stotine miliona pregleda!

Vip priča
11:40h Autor:
10 GODINA JE SILOVAO, DROGIRAO I MALTRETIRAO: Na njegovoj strani su bili moć i novac, ali ona je ipak pobedila
Foto: Profimedia

Keša Rouz Sebert otvorila je vrata muzičkog sveta sa samo 18 godina, munjevitom brzinom postala je planetarno popularna, a proslavio ju je duet sa reperom Floridom "Right Round". Usledili su hitovi poput: "Tik Tok", "Take it off", "Blah blah blah", "We R Who We R" itd.

Iako je prošla kroz sve loše strane šou biznisa, uspela je da prebrodi najteže momente u životu i vrati se sebi, kao i stvaranju velikih hitova, a prvi u nizu bio je "Rainbow".

Da je zaista tako, pokazuju i njene najnovije fotke iz Los Anđelesa, gde je opušteno šetala neofarbana, u crnoj majici i šorcu. Izgleda da je ponovo uzela život u svoje ruke, što se vidi i po njenom nasmejanom licu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Svi su mislili da ima život iz bajke...

Drugima je izgledalo da je ova talentovana devojka imala život koji bi svako poželeo, međutim, iza njenog osmeha su se krile mnoge tajne, koje su je sve više gušile. Sa ove distance, ćini se da je svoj uspeh platila skupo, jer je izgubila sebe...Bila je na vrhuncu karijere, a onda su se ređali problemi, jedan za drugim.

Kesha je od 2013. godine do danas prodala preko 55 miliona kompozicija širom sveta. Osim toga, navedena je kao 26. vrhunski umetnik na Bilbordovim top listama za kraj decenije od 2010. do 2019. Dobila je nekoliko nagrada i nominacija, uključujući pobedu na MTV Europe Music Award.

Vlasnica brojnih hitova napisala je pesme i za brojne druge svetske zvezde, kao šti su: Britni Spirs, Arianu Grande, Majli Sajrus i mnoge druge.

Publika ju je obožavala zbog zanimljivih melodija i neobičnog stila, po kome se izdvajala od drugih. Sve je govorilo da je nastala nova velika zvezda. Međutim, onda su stvari krenule nizbrdo.

Naime, na videlo su isplivala saznanja da je Kešu fizički i psihički godinama zlostavljao njen menadžer Lukas Gotvald, poznatiji kao Doktor Luk. Sa druge strane, pevačica nije smela da kaže ni reč protiv čoveka koji ju je vinuo u zvezde, jer su na njegovoj strani bili novac i moć, dok je ona bila samo još jedna 20-godišnjakinja.

Njen mentor i producent poslednjih 10 godina ju je drogirao, silovao i emotivno upropastio, kontrolišući njenu karijeru i život uz pomoć manipulacije i pretnji. Keša je otkrila kako je ovakvo ponašanje odmah rezultirao poremećajem u njenoj ishrani, kao i konstantnom potrebom za terapijom. Kad je shvatila da bi je nastavak saradnje "ubio", pevačica je odlučila da izađe pred javnost i otkrije celu istinu.

Pevačica je rešila da presavije tabak i tuži menadžera za silovanje. Iako je mislila da će na taj način prekinuti pakao i konačno se osloboditi mračne strane slave, te posvetiti pisanju tekstova, komponovanju i izvođenju muzike pred milionima, ništa nije bilo onako kako se nadala.

Došlo je do neočekivanog obrta! Kako nije mogla da dokaže na sudu krivicu Doktor Luka, opet je pala u kandže napasnika. Umesto nadanja da ce pravda biti, konačno, postignuta, samo je još dublje upala u problem. Menadžer je odlučio da stavi tačku na njenu karijeru koja je do tada bila u konstantnom usponu.

Ali, ni to nije bilo sve. Koliko je bespomoćna shvatila je kada je pokušala da samostalno snimi album. Bez patronata jedne od najuticajnijih muzičkih kuća na svetu, i bez podrške onih koji su je učinili svetskom zvezdom, ovu mladu devojku je dočekao hladan tuš. Odluka je jasna - moraće da čeka još četiri godine kako bi smela da koristi sopstveni glas u javne svrhe, jer tako stoji u ugovoru koji je potpisala.

Pevačica je dobila ogromnu podršku javnosti u tom najtežem periodu života, ali to nije umanjilo odluku i samog Sonija koji su predložili krajnje banalni predlog.

Velika muzička kuća je izabrala da stane na stranu Gotvalda. Iako je Sony izjavio kako Keša i Gotvald ne moraju više nikad da se nađu u istoj prostoriji i da će njoj biti dopušteno da stvara i snima bez njegovog direktnog uplitanja, ovim stavom i odlukama ljudi ispred Sonyja samo umanjuju strahotu koju je počinio Doktor Luke. Samo saznanje da bi on i dalje bio u neku ruku "Kešin šef" definitivno bi uticao na kompletno psihičko stanje pevačice.

Slomljena pop princeza se povukla iz javnosti, bez mogućnosti da na bilo koji način zaradi za život, da bi se 2017. godine, nakon dugog sudskog procesa, vratila na muzičku scenu albumom "Rainbow".

Tokom najveće životne bitke stvorila je njene najlepše pesme, ali i skupila je hrabrost da sa svetom podeli dramatičnu ispovest o borbi sa ozbiljnim zdravstvenim problemom sa kojim se suočila.

- Bila sam na veoma mračnom mestu. Bila sam sama i uplašena na klinici za rehabilitaciju zbog poremećaja ishrane koji se potpuno otrgao kontroli. Nisam bila u mogućnosti da koristim bilo koji od elektronskih uređaja, dakle - bez telefona, bez kompjutera, razmenjivanja poruka i društvenih mreža. U početku mi, takođe, nisu dozvoljavali ni bilo koji od muzičkih instrumenata. Molila sam ih da mi dozvole da koristim klavijaturu, makar i onu dečju - rekla je Keša i intervjuu za "Good morning America".

Isitče da je u tim momentima bila preplavljena emocijama.

- Pisanje pesama bilo je jedino što mi je pomagalo. Bilo je nemilosrdno. Sećam se da sam ih molila i molila, sve dok mi na kraju nisu dozvolili korišćenje klavijature na samo jedan sat dnevno. Moj momak Bred poslao mi je njegovu klavijaturu i par starih slušalica koje su se raspadale. Svakog dana sedela sam na podu i svirala. Tako je nastala pesma Rainbow - objasnila je pevačica.

I dodaje da je cela ideja za album nastala iz mnogih njenih prolivenih suza.

- Čitava ideja za album i turneju proizašla je iz gomile mojih suza, pevanja i sanjanja dok ne istekne tih sat vremena i dok mi ponovo ne oduzmu klavijaturu. Svakog dana sam plakala i svirala tu pesmu, jer sam znala da je preda mnom neverovatno težak period. Znala sam da moram da se promenim i naučim da vodim računa i volim sebe, a nisam znala čak ni odakle da počnem.

Keša smatra da je pesma "Rainbow" bila početak.

- Ta pesma i njen tekst bili su pismo koje sam uputila samoj sebi kao obećanje da ću se ubuduće brinuti o sebi i da ću biti dobro. Tokom ovih teških dana punih emocija tokom rehabilitacije, počela sam da zamišljam dan kada ću objaviti novi album i nazvati ga "Rainbow" (Duga). Dugo nisam bila sigurna da li je ta ideja samo moja fantazija, duh koji me tera da se budim i ustajem iz kreveta, ili bi zaista mogla da se obistini. Ali sam se čvrsto držala te ideje, jer je ona u tom trenutku bila sve što imam. Neprestano sam ponavljala sebi da ću objaviti taj album. Znam da mi je on spasao život.

Kroz ceo taj album dala je sebi obećanje da će biti dobro!

- Želela sam da ga nazovem "Rainbow", jer nakon svake oluje dolazi duga, a ja sam prošla kroz mnoge stvari koje se mogu nazvati "olujom" u mom životu. Ovo je bio moj način da objasnim sebi da ću prebroditi sve. Nekada sam bila veoma zla prema sebi. "Duga" je moje pismo o hrabrosti i obećanje da ću započeti novo poglavlje u svom životu, u kom ću biti mnogo bolja prema sebi - iskreno je otkrila Keša.

Pevačica se često borila sa viškom kilograma u proteklom periodu, a uz crnu kosu koju je tada nosila, nekada je bila jedva prepoznatljiva. Osim toga, 2020. godine gostovala je u brojnim emisijama u veoma čudnim izdanjima. Delovala je izmučeno, umorno i kao da nije prisebna.

Ali, ništa je nije pokolebalo. Nije odustala od obećanja koje je dala sebi. I sada je sigurna da su loši dani iza nje. Posvetila se zdravom načinu života, te danas izgled mnogo bolje.

U jednom od poslednjih intervjua je naglasila da se više neće osvrtati na prošlost, te da će se fokusirati samo na ono što je ispred nje.

1 / 6 Foto: AP
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs