životna priča nataše vojnović

KOLIMA HITNE POMOĆI POBEGLA OD RATA U BEOGRAD I OSVOJILA SVET:Lekari joj pričali da ne može da rodi, ali ČUDO se desilo!

Nataša Vojnović, jedna od naših najpoznatijih i najuspešnijih supermodela ispisala istoriju u svetu mode!

Vip priča
11:50h Autor:
KOLIMA HITNE POMOĆI POBEGLA OD RATA U BEOGRAD I OSVOJILA SVET:Lekari joj pričali da ne može da rodi, ali ČUDO se desilo!
Foto: Profimedia

Jedna od naših najplaćenijih supermodela Nataša Vojnović postala je zaštitno lice brenda "Mugler za proleće-leto 2022.

Tako se Nataša pridružila slavnim manekenkama poput Bele Hadid, Amber Valet koje su takođe bile zaštitno lice ovog brenda.

Trebalo bi napomenuti da se ona već nekoliko puta pojavila na naslovnici "Elle" časopisa, pa nije iznenađujuće što je kreativni direktor Muglera - Kesi Kedvalder prepoznao njenu lepotu za svoj projekat.

Nataša Vojnović više od dve decenije osvaja svetske modne piste, a svoj put je gradila strpljivo bez skandala, isključivo zahvaljujući talentu, neverovatnoj harizmi i specifičnoj lepoti.

Svoj prvi veliki projekat upisala je davne 1996. kada je ušla u top 15 takmičarki na svetskom finalu prestižnog Elite Model Look-a i radila revije za najveće brendove kao što su Fendi i Balensijaga na Nedeljama mode u Parizu i Milanu.

Prvu modnu kampanju uradila je ni manje ni više nego za čuveni "Šanel". Ali njen modni uspeh posut je trnjem.

Nataša je rođena u Brčkom u Bosni i Hercegovini, odakle je u kolima Hitne pomoći kao 12- godišnja devojčica sa roditeljima kao izbeglica prebegla u Beograd kod tetke spasivši se tako iz pakla rata.

- Razmišljala sam mnogo o tom mom prvom dolasku u Beograd. Toliko sam bila ljuta, znate kada vam mama i tata kažu ideš samo na dve nedelje, pa ćeš da se vratiš, ti si u fazonu: "jao super, neće biti škole". Onda shvatiš kako prolaze dani da će to da bude sve duže i duže. Meni je otac umro za vreme rata, taj rat nas je sve poremetio. Otišla sam u taj svet modelinga i u Ameriku ljuta, faktički za hlebom, da pronađem spas. Znate, na sceni sam uvek bila Nataša Vojnović vojnik. Uvek sam se vodile time da ja to mogu, život je težak, ali moram da idem dalje. Nisam bila od onih mankenki koje su vrckale dok su šetale, već sam hodala kao da sam imala pištolj u rukama i izgledala kao da ću sve da upucam. Bila sam ljuta, tako je to izgledalo", iskreno priča Nataša, i dodaje koliko joj je bilo teško da se snađe u Americi, kao i da li su joj podmetali nogu na putu ka uspehu, govorila je Nataša jednom za medije.

Ništa nije surovo u odnosu na ono kada sam imala 12 godina i kolima Hitne pomoći otišla iz Brčkog u Beograd, pa kada su padale te granate, za mene je to bio beg. Danas ljudi pričaju o toliko mnogo stvari u svetu mode koje se razvijaju. Nikada nisam osetila da mene neko hoće da skloni. Mislim da u mojoj crti Vojnovića ima ta bitna stavka stomakom za hlebom. Telo je telo, radiš na svojoj energiji, da nisam imala tu dramu i pucnjavu, ne znam da li bih to danas bila ja. Nikada nisam čekala da mi neko nešto da ili da mi nešto padne sa neba, a to je taj jedan opstanak. Jedan sam od onih preživelih koji se bore za sebe", izjavila je Nataša, koja se seća očevih i majčinih reči u detinjstvu:

"Meni je otac uvek govorio: "Nataša, školu ne završavaju oni koji su talentovani, već oni koji sednu i zagreju stolicu", dok je majka govorila "garderoba ne čini čoveka", a imali smo ženu Jelu, koja nas je konstantno terala da nameštamo sobu, peremo sudove, ribamo podove. Nekako mislim da su to bitne stvake u životu. Kada se moda pojavila, znala sam da imam samo to. Svaki put kada bih pala, dizala bih se jer znam da imam samo to. U prednosti sam u odnosu na ostale jer imam bogat život, svašta sam preživela. Kada razumeš sve to, postaješ mnogo bogatiji, a ja sam to uvek razumela. Smatram da smrt nije finalna destinacija, mislim da je rat nešto što se desi kao bolest ili rak. A ako to preživiš i izađeš iz toga dosta jači, onda si bogatiji i bliži Bogu" kaže manekenka.

Njen život dobio je potpuni smisao rođenjem ćerkice Gore posle 7 godina ljubavi sa Beograđaninom Milanom Boškovićem, velikim zaljubljenikom u ekstremne sportove. Ipak, beba nije došla lako. Naime, Nataši su lekari davali male šanse da može da zatrudni. To bolno saznanje ipak nije obeshrabrilo par koji se borio za potomstvo i na kraju srećom dobili su ćerkicu koja im je sada smisao života.

"Znala sam da moram da usporim, da manje radim i putujem. Trebalo je da se opustim. Odrekla sam se kafe, slatkiša i svega što me je ubrzavalo. Čak i cigareta. Razmišljala sam, Nataši koja je sa 12 godina izgubila detinjstvo cigareta je bila potrebna zbog buntovništva, ali ovoj Nataši više ne treba. Otišla sam na Havaje mesec dana, završila školu za učitelja joge. Posle 200 sati joge, uradila sam test za trudnoću. I nismo očekivali čudo", ispričala je svojevremno za magazin "Glorija".

Nataša Vojnović
foto: Profimedia

Čudo se, ipak, desilo - test je bio pozitivan. Devet meseci kasnije u Njujorku Nataša je na svet donela ćerku Goru, koja je ime dobila po njenoj majci, koja nažalost nije dočekala rođenje svoje unuke.

"Bojala sam se da je moje telo suviše istrošeno od posla, da neću moći da se igram sa njom, ali kada sam sa ćerkom izgubim osećaj za godine. Sad mi je sve teško, sem da budem s njom. Ovo je moje vreme sreće i uživam u svakom trenutku", dodala je Nataša u istom intervjuu.

Nijednog trenutka se nije dvoumila da li da doji svoju bebu.

" Kada sam se porodila, rekli su mi da ne moram da dojim. Nisam ih poslušala, naravno. Iako ima sedam meseci, Gora još sisa. To je sasvim normalno. Radim ono što je najbolje za bebu, a majčino melko svakako to jeste. sem da budem s njom. Ovo je moje vreme sreće i uživam u svakom trenutku", dodala je Nataša u istom intervjuu.

Nataša Vojnović
foto: Kurir/Marina Lopičić

Nataša se tada u još jednom od retkih intervjua, prisetila i početka ljubavi sa svojim izabranikom Miljanom, instruktorom snoubordinga i kajtsurfinga.

"Miljan je uvek bio uz mene kad mi je bio potreban, kao i ja uz njega. Sve što nam se dešavalo u životima prošli smo zajedno, ništa nismo krili jedno od drugog. Nikada se nisam plašila njegovih tamnih strana, a ni on mojih. Svesni smo da ih ima svaki čovek i uprkos takvim trenucima nikada nismo odustali jedno od drugog. Prosto, kad nekog voliš, voliš ga onakvog kakav jeste. Drugačije ne bi bilo reč o ljubavi. A ja Miljana volim. Uz njega rastem, on me čini boljom osobom, razvija ono najlepše u meni", zaključila je Vojnovićeva za "Gloriju".

Iako su dugo zajedno, par i dalje ne razmišlja o braku.

"Ne žurimo. Miljan mi je to predlagao, ali srce je važnije od papira. Svakako ćemo to jednom uraditi. Možda kada budemo imali 70 godina. To bi bilo lepo, krunisati vezu posle mnogo zajedničkih godina, a ne na početku, i onda se raspasti sa osmehom", zaključila je manekenka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs