FLAVIO BRIJATORE

ŽIVOT OVOG ITALIJANA JE ČUDO! Na foru došao do love, zaveo najlepše žene, pre bi se UBIO nego da živi OVAKO!(FOTO)

Životna i ljubavna hronologija italijanskog preduzetnika, bivšeg suvlasnika tima Formule 1 i engleskog prvoligaša, kojem nisu odolele topmodeli Naomi Kembel, Hajdi Klumi Elizabeta Gregorači.

Vip priča
Autor:
ŽIVOT OVOG ITALIJANA JE ČUDO! Na foru došao do love, zaveo najlepše žene, pre bi se UBIO nego da živi OVAKO!(FOTO)
Flavio Brijatore i Hajdi Klum, Foto: Profimedia

Oporavio se od teških posledica zaraze koronavirusom i post covid-19 simptoma koji su mu mesecima zagorčavali život pa se u svom stilu na velika vrata vratio na scenu svetskog džet-seta.

"To može samo Flavio!", "Sve žene najvećeg ikada", "Jedan, jedini, jedinstven kao i uvek", "Velik si, care"..., tako glase neki od komentara na društvenim mrežema na kojima je 72-godišnji Flavio Brijatore prošlog vikenda objavio svoju fotografiju s Velike nagrade Monaka u Monte Karlu na kojoj pozira zagrljen u društvu bivše supruge Elizabete Grigorači(42), kao i bivših partnerki, top modela Naomi Kembel (52) i Hajdi Klum (48).

Flavio Brijatore obeležio je svetsku scenu devedesetih na kojoj je bio nezaobilazno ime i jedna od najfascinantnijih pojava.

Rođen je 12. aprila 1950. u italijanskom gradiću Verzuolu u Pijemontu u podnožju maritimskih Alpa. Njegovi roditelji bili su nastavnici, ali maleni Flavio uprkos svim njihovim nastojanjima (ili možda baš zato) nije bio nimalo zainteresovan za učenje. Dva puta je padao razred, pa je na kraju jedva maturirao u privatnoj gimnaziji.

Zato se odmah bacio u privatno preduzetništvo: s prvim novcem koji je zaradio kao instruktor skijanja otvorio je restoran Tribula - što je bio njegov nadimak. Imao je velike planove, očigledno mnogo veće od mogućnosti, pa ga je ubrzo morao zatvoriti zbog nagomilanih dugova.

Sedamdesetih se preselio u Kuneo, mnogo veći grad od svog rodnog Verzuola, gde se pridružio ekipi Atilia Duta, vlasnika kompanije Paramatti Vernici koja se bavila proizvodnjom i trgovinom boja i lakova. Atilio Duto smrtno je stradao u svom automobilu u kojem je bila postavljena eksplozivna naprava u nikad razjašnjenim okolnostima, a Briatore je sreću potražio u Milanu. Na tamošnjoj Berzi zaposlio se u finansijskoj regulatornoj agenciji čiji je glavni zadatak obavljanje finansijskog nadzora i sprečavanja pranja novca.

Tada je upoznao Lučijana Benetona, vlasnika porodične kompanije s velikim planovima proboja na svetsko tržište i od ada su bili nerazdvojni.

Njihovom odnosu nisu naštetile niti brojne optužbe, suđenja i presude protiv Brijatorea koji se pred sudom našao zbog brojnih prevara, koje su uključivale i korišćenje obeleženih špilova karata za kartaškim stolom. Premda je bio i pravomoćno osuđen, ni dana nije proveo iza rešetaka, jer se u kritičnim situacijama spašavao bekstvom u zemlje kao što su Devičansks ostrva kojima Italija nije imala potpisan sporazum o izručenju.

Flavio Brijatore
foto: Profimedia

Uz to je vodio širenje Benetonovog poslovnog carstva te na kraju postao jedan od ključnih menadžera Benetonovog tima Formule 1. Prvi je prepoznao neverovatan talenat i mogućnosti mladog nemačkog pilota Mihaela Šumahera, koji je 1994. i 1995. osvajio titule svetskog prvaka kao član Benetonovog tima, koja je 1995. bila najbolja rangirana u ukupnom poretku.

Osim Formule 1 investirao je i u fudbal pa je s Bernijem Eklstoneom i indijskim magnatom Lakšmijem Mitalom 2007. postao suvlasnik engleskog prvoligaša Queens Park Rangersa.

Uz to pokrenuo je i noćni klub Billionaire na Sardiniji, modni brend Billionaire Italian Couture, investirao u farmaceutsku kompaniju, otvarao plaženske klubove i hotelske rizorte..., da spomenemo samo deo njegovih poslovnih aktivnosti.

Uz novac i društveni status, neopterećen brojnim skandalima u koje je zapadao, prestiž su mu donele i veze s top modelima. Sa supermodelom Naomi Kembel verio se 1998., a ni sami ne znaju koliko puta su se rastajali i sastajali do konačnog rastanka 2003.

U martu 2003. počeo je vezu sa nemačkim supermodelom Hajdi Klum, koja je u 2004. rodila njihovu ćerku Leni Klum. Kao otac ju je odgajao britanski reper Sil, koji je Leni i zbanično usvojio 2009.godine, a Brijatore se 2008. odrekao statusa jednog od najpoželjnijih neženja na svetu i venčao s italijanskim modelom Elizabetom Gregorači.

Flavio Brijatore
foto: Profimedia

Vozač njihove limuzine na venčanju 14. jula 2008. bio je Fernando Alonso, proslavljeni španski pilot bolida F1. Svadba je održana u rimskoj tvrđavi Castelo di Torcrescenza, a Brijatore i Gregorači su pre dvanaest godina dobili sina Nejtana Falka brijatorea koji je postao cenatr njihovog života.

Uz njega se Brijatore malo primirio i stao na loptu, a i biologija je očigledno učinila svoje. Jer u jednom od svojih ritkih intervjua o privatnom životu iz devedesetih jasno je i glasno što su mu bili i ostali prioriteti.

Flavio Brijatore
foto: Profimedia

"Živim brzo, bez stajanja i kajanja. Kad pogledam sve one ljude koji sede po kafićima, čitaju novine, šetaju pse, dižu kredite za stanove, nove automobile, školovanje dece... Uhvati me panika. Pa, neću valjda život provesti u kavezu poput njih, mene to nimalo ne zanima."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs