nije mogla da zaustavi suze U POSLEDNJOJ EMISIJI!

TRPELA NASILJE, ZA DLAKU IZBEGLA SMRT, U BRAKU SA 15 GODINA MLAĐOM: Svi pikanti detalji iz života ELEN DEDŽENERIS!

Originalna Elen na malim ekranima ne skida osmeh sa lica, a iza osmeha se krije uspešna, tužna i na kraju srećna priča!

Vip priča
22:05h Autor:
TRPELA NASILJE, ZA DLAKU IZBEGLA SMRT, U BRAKU SA 15 GODINA MLAĐOM: Svi pikanti detalji iz života ELEN DEDŽENERIS!
Foto: AP

Elen Dedženeris nekada je važila za najfiniju osobu u Holivudu, međutim, u poslednje vreme je prati loš glas! A sinoć je prikazana posednja epizoda njene emisije, koja je bila jedna od najgledanijih u svetu!

Elen se rodila 26. januara 1958. godine u Meteriju, u predgrađu Nju Orleansa u državi Luizijana. Odrasla je uz starijeg brata, a imala je samo 13 godina kada su joj se roditelji razveli. Bilo joj je da teško da gleda majku koja pati zbog raspada braka koji je trajao 20 godina. Kako bi je utešila, zasmejavala ju je. Humor je koristila u teškim momentima, a kasnije i "kao lek" dok se borila sa maničnom depresijom.

Majka joj se ponovo udala, a dok se u bolnici borila sa tumorom dojke, očuh je seksualno napastvovao Elen. O tome je mnogo godina kasnije pričala za magazin "Allure" i počela borbu protiv seksualnog zlostavljanja žena. Pre nego što je postala komičarka, radila je kao sobarica, hostesa, konobarica. Dobila je zatim ulogu u NBC komediji "Mr Bill", a po nagovoru prijatelja postala je stend ap komičarka. U komediji je briljirala pa je na dodeli "American Comedy" nagrada 1991. proglašena najboljom stand ap komičarkom.

Danas je ona bliska prijateljica Tejlor Svift, Kim Kardašijan, Maraje Keri, Hilari Klinton, Oprom Vinfri. Od te 1986. godine pa do danas, njen stil ostao je nepromenjen - osetna nervoza, humor prijemčiv svima i prijateljski pristup ljudima, u kome ume da ubedi celu publiku da su joj najbolji prijatelji. Takođe, ono što je ljude uvek privlačilo Elen je to što se nije libila da pokaže svoje najranjivije strane. Na tom prvom stendap nastupu, izvela je šalu u kojoj razgovara sa bogom. Šala je u isto vreme mračna, urnebesna i osetno je da je lična. Mnogo godina kasnije, priznala je da ju je napisala nakon što je doživela saobraćajnu nesreću sa tadašnjom devojkom, koja je preminula na licu mesta.

Onda se 1987. ponovo pojavila na televiziji. Ovog puta je putovala širom Amerike i radila stendap nastupe. Uskoro je dobila poziv da gostuje u seriji Open House, na šta je pristala ali se nije proslavila. Onda je 1994. godine glumila u seriji "These Friends of Mine", gde je prvi put zapala za oko široj javnosti.

Izdvajala se svojim prepoznatljivim stilom, pa su je i u medijima opisivali kao jedinstvenu pojavu.

- Lice joj je bez trunke šminke, nosi široke, udobne farmerke, običnu belu majicu, običan plavi blejzer. Jedino što može da se nazove delom "stajlinga" je kapa.

Iz serije "These Friends of Mine" kasnije su nastali Elen i "Prijatelji". Elen je imala jasnu viziju u kakvoj seriji želi da bude i to je napravila od serije "Elen".

Krenuo je neverovatni uspon, koji je trajao sve dok se nisu pojavile prve sumnje da je Elen gej. Na to je odgovarala sarkastično, poput njenog čuvenog odgovora: "Ako je muškarac dovoljno ženstven, možda i odem u krevet s njim". Međutim, to je bilo najdalje što bi otišla u takvom razgovoru. A onda je nastao skandal svetskih razmera kada je Elen u epizodi "The Puppy Episode" svojevoljno priznala da je gej orijentacije. To joj je zaradilo i čuvenu naslovnu stranu časopisa "Time".

Uskoro je serija Elen postala, kako je kasnije komentarisala, "previše gej" za komercijalnu televiziju i polako se ugasila. Karijera Elen se naizgled ugasila zbog njene orijentacije. I dalje je imala nastupe, ali nikada više nije prihvaćena u mejnstrim medijima, sve do 2001. godine, kada je vodila dodelu Emi nagrada. Njen patriotski nastup nakon terorističkog napada razoružao je javnost i ponovo je prihvaćena. To joj je otvorilo vrata da 2003. godine ponovo dobije svoju emisiju, "The Ellen show", a prvi gost bila je Dženifer Aniston.

Ta emisija bila je drugačija od svega prikazanog na televiziji. U njoj je dočekivala poznate i uticajne goste i prikazivala zvezde onakvim kakvim ih ni na jednom mestu ne možemo videti. Njeni gosti su i "obični" ljudi čije sudbine Elen velikodušno menja na bolje. Humanitranim radom izmenila je života hiljada ljudi, a veoma je privržena deci. U njenom šouu neretko gostuju talentovani mališani.

Elen je osvojila publiku šarmom, neposrednošću i dobrodušnošću. To je tako trajalo godinama, dok 2007. godine nisu počele da se naziru pukotine u njenoj pojavi. Oglasili su se njeni saradnici.

- Gledali smo je na probama kako se smeje, šarmira nas i zasmejava. Čim bi režiser rekao "seci", iste sekunde bi promenila lice i okrenula se prema nama. "Zašto i dalje pišete ove nimalo smešne šale? - siktala bi na nas. To bi se desilo u sekundi - priznao je jedan od njenih pisaca.

Usledila je gomila sličnih svedočenja. Elen je od najvoljenije javne ličnosti postala najomraženija voditeljka. Portal “BuzzFeed” razgovarao je s 36 Eleninih zaposlenih koji su se požalili na maltretiranje, vređanje i napade. Neke optužbe odnose se i na sek*ualno zlostavljanje kojima su bili izloženi zaposleni nižeg ranga, od kojih su zahtevane i sek*ualne usluge.

Kuća “Telepictures”, koja producira “The Ellen DeGeneres Show”, izdala je saopštenje u kome stoji da su “razočarani preliminarnim nalazima istrage koji su pokazali manjkavosti u svakodnevnom radu i ophođenju sa zaposlenima”.

- Prvog dana naše emisije rekla sam svima da će "The Ellen Show" biti mesto sreće - da niko nikada neće podići glas i da će se prema svima postupati s poštovanjem. Očigledno se nešto promenilo i žao mi je zbog toga. Svako ko me poznaje, zna da je sve ovo suprotno onome u šta verujem i čemu sam se nadala u našoj emisiji - zaključila je voditeljka.

Poslednja emisija

Sa suzama koje liju niz obraze, Elen Dedženeris je u četvrtak poslednji vodila svoju popularnu emisiju, okončavši TV eru koja je trajala 19 godina.

Gosti poslednje emisije bili su Bili Ajliš, Pink i Dženifer Aniston, što je ujedno bilo i njeno 20. pojavljivanje. Gledaoci su takođe mogli da vide i Eleninog brata Vensa i njenu suprugu Poršu de Rosi, dok je publika 64-godišnjoj voditeljki poslednjim aplauzom uputila ovacije.

- Izašla sam ovde pre 19 godina i rekla da je ovo početak veze. Danas, nije kraj veze, više mala pauza. Sada možete da se viđate i sa drugim emisijama, a ja se možda sastanem sa nekom drugom publikom. Pre 20 godin kada smo pokušali da prodamo nekoj stanici ovaj šou, niko nije verovao u njega. Ne zato što je bio drugačiji, već zato što sam ja bila drugačija. A evo nas, 20 godina kasnije, slavimo ovaj neverovatni put.

- Kada smo počeli ovu emisiju, nisam smela da kažem "gej" na televiziji. Kod kuće sam tu reč govorila mnogo, kao na primer "šta ćemo danas da gej doručkujemo" ili "dodaj mi gej so" i takve stvari. Nisam smela da kažem "mi" jer bi to impliciralo da sam sa nekim. Sigurno nisam smela da kažem "moja supruga", jer istopolne zajednice nisu bile legalne, a sada izgovaram "moja supruga" sve vreme.

- Pre 25 godina su otkazali moj sitkom jer nisu hteli da lezbijka bude u prajmtajmu jednom nedeljno. Rekla sam: "Ok, onda ću imati emisiju usred dana, svaki dan". Kakav prelep, prelep put smo prešli zajedno. Ako vas je ova emisija nasmejala kada ste prolazili kroz bilo kakvo teško vreme, onda sam uradila svoj posao. Zahvaljujući ovoj platformi mogli smo da promenimo živote, a ova emisija je najbolja stvar koja mi se ikada desila. Ona je prevazišla moje najluđe snove - rekla je Elen i uz muziku se izgrlila sa publikom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs