U MUZIČKI SVET UŠLA SA SAMO 16 GODINA

ZA PRVI ALBUM JOJ PARE POZAJMILA NAŠA BALKANSKA ZVEZDA: Ovako je Karleuša izgledala na samom početku svoje karijere!

Sećate li se dive kada je debitovala sa pesmom "Ogledalce"?

Vip priča
Autor:
ZA PRVI ALBUM JOJ PARE POZAJMILA NAŠA BALKANSKA ZVEZDA: Ovako je Karleuša izgledala na samom početku svoje karijere!
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Pevačica Jelena Karleuša danas je jedna od najbolje stilizovanih dama na našoj muzičkoj sceni. Iako često voli da provocira javnost svojim odvenim kombinacijama, ona ume svaki komad garderobe da iznese fenomenalno.

Kroz godine se njen stil menjao, ali ono što je sigurno - uvek je bila autentična!

Snimak sa samog početka njene karijere pojavio se na Instagramu, a na njemu možemo videti da je tada Jelena potpuno drugačije izgledala. Mada, odmah je počela da intrigira svojom pojavom.

Karleuša je već sa 16 godina izrazila želju da postane pevačica. Imala je podršku svoje majke Divne, ali nisu imale dovoljno finansijskih sredstava za njen prvi debi album, zbog inflacije i izazovne ekonomske situacije u zemlji.

- Kada sam počinjala karijeru, sa nepunih 16 godina, bila je jako teška situacija. Balkan je goreo u ratnom plamenu, a ja sam te '95-te snimila prvi album. Moja majka je pozajmila pare za to od Dragane Mirković. Da! Dragana Mirković mi je pozajmila pare za prvi album. I dok se moja majka hvatala za glavu kako ćemo joj vratiti 25.000 maraka, jer je u to vreme imala novinarsku platu dve marke, ja sam mučila drugu muku - nisam imala za čarape. I kad kupim jedne, ja ih čuvam, ali džabe. Uvek sam ih nekako krpila i lepila lakom za nokte, izmišljala neke gluposti. Pojavljivala sam se na tv-u, nasmejana, puna sebe, ubeđivala i voditelje i gledaoce da sam ja, drčna klinka sa Novog Beograda, nova Madona. Niko nije znao da novobeogradska Madona ispod pozajmljene haljine krije najlon čarape ulepljene lakom. Godine su prolazile, a ja sam se namučila kao pas. Madona iz kraja postala je opštepoznata JK. Dragani sam vratila novac - napisala je pre nekoliko godina na svom profilu Jelena Karleuša.

Prvi album "Ogledalce" ugledao je svetlost dana 24. aprila 1995. godine. Sa njim je postigla veliki komercijalni uspeh, prodavši više od 100.000 primeraka u Jugoslaviji. Hitovi sa tog albuma bile su pesme "Ogledalce", "Najbolja drugarice" i "Suze devojačke". U to vreme, najtiražniji list "Sabor" Jeleni je prognozirao veliku karijeru uz poruku - zvezda je rođena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs