ŽIVOTNA PRIČA

OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE, DECA GA SE ODREKLA, KOLEGE GA NE PODNOSE: Mračna strana Dastina Hofmana! (FOTO)

Skandali ga prate u stopu

Vip priča
14:02h Autor:
OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE, DECA GA SE ODREKLA, KOLEGE GA NE PODNOSE: Mračna strana Dastina Hofmana! (FOTO)
Foto: Profimedia

Dustin Hofman (84) dugo je bio jedan od omiljenih holivudskih glumaca, a onda se sve preko noći promenilo.

Žrtve seksualnog zlostavljanja Hofmana su progovorile o tome što su preživele sa njim.

Dvostrukog oskarovca, koji se u poslednje vreme retko pojavljuje u javnosti, paparaci su snimili u šetnji po Los Anđelesu. Bio je u sportskom izdanju i nije skidao zaštitnu masku s lica, verojatno jer nije želeo da ga iko prepozna.

Pre nego što je Holivud potresao ovaj skandal, Hofman je bio glumac koji je radio punom parom. Ovako je sve počelo:

Rođen 8. avgusta 1937. godine u Los Anđelesu u jevrejskoj porodici.

Majka Lilijan Gold bila je glumica i džez-pijanistkinja, a otac Hari radio je kao rekviziter u filmskom studiju u kojem je tačno na dan Dastinovog rođenja dobio otkaz. Pokrenuo je sopstveni posao, ali je ubrzo bankrotirao i zbog toga morao da proda svo pokućstvo.

- Često smo večerali korn flejks - prisetio se Dastin koji je lik Vilija Lomana iz filma ‘Smrt trgovačkog putnika’ temeljio na očevom karakteru. Mladi Dastin bio je talentovani muzičar i njegova majka Lilijan, koja se ubrzo ostavila glu-mačkih aspiracija kako bi odgajala sinove, želela je da nastavi da uči da svira klavir. I to klasiku, ali on je volio džez, upisao je taj smer, ali i brzo otkrio da nije dovoljno dobar kao što je mislio.

VARAO ŽENU SA NJOM, UZELA MU 300 MILIONA DOLARA: Skandal ove RUSKINJE ne prestaje da ZGRAŽAVA! (FOTO)

Dastin Hofman
foto: Profimedia

- Nisam bio talentovan za muziku. Nisam imao sluha - priznao je. Za razliku od dve godine starijeg brata Ronalda, koji je danas uspešan advokat, Hofman nije bio dobar učenik. Srednju školu u Los Anđelesu jedva je završio 1995., a s obzirom na to da su mu ocene bile loše, nije mogao da se upiše na Santa Monika koledž, gde je želeo da studira medicinu. Umesto toga, prijatelj mu je preporučio da upiše časove glume.

- Tamo ne možeš da padneš razred, kao da si na fizičkom, niko ne dobija jedinicu - prisetio se reči svog prijatelja. Upisao je glumu uprkos tome što su se mnogi protivili.

Ipak on nije odustajao od svog sna, pa sa dvojicom prijtelja odlazi u Holivud kako bi okušao sreću. Kako bi imao novca da preživi radio je kao konobar, ali i daktilograf pa je u minuti mogao da natipka do 90 reči. Bio je zaposlen i kao asistent u psihijatrijskoj bolnici, bio je perač posuđa, garderober u pozorištu, tokom štrajka novina bio je kolporter na Tajms Skveru, prodavao je igračke u robnoj kući Mejsis...

- Rano sam počeo da dobijam takozvane karakterne uloge. A to je značilo: ili ste ružni, ili ste pripadnik etničke manjine, ili ste jevrejin. A onda je usledio film "Diplomac" koji mu je doneo veliku popularnost.

Slavu koju je odjednom stekao nakon što ga je Majk Nikols angažovao da glumi u ‘Diplomcu’ godinama kasnije nazvao je bizarnom nesrećom.

POBEGLA IZ KANDŽI SEKTE U POSLEDNJI ČAS, NJEGA STRPALA U ZATVOR: Gde je danas unuka Jelisavete Karađorđević? (FOTO)

Dastin Hofman
foto: Profimedia

Ljubavni život

1969. godine, oženio se balerinom En Burn, ali detalji o njihovom braku i do danas su ostali nepoznanica. Usvojio je njenu ćerku iz prvog braka, Karinu, a u oktobru 1970. dobili su i zajedničko dete, ćerku Dženu.

Porodično gnezdo su svili u njujorškoj četvrti Grinič Vilidž i sledećih deset godina živeli bezbrižno. Dastin je zaradio još četiri nominacije za Oskar, a onda je napokon 1979. i osvojio svoj prvi zlatni kip. I to za briljantnu glumu u filmu ‘Kramer protiv Kramera’ u kojem mu je partnerka bila Meril Strip.

Hofman je igrao radoholičara Teda Kramera kojeg je ostavila supruga Džoana (Streep). Na brigu mu je ostavila sina Bilija. Ali nakon godinu i po dana vraća se po dete zbog čega bivši supružnici počinju sudsku bitku. Za ulogu je dobio same pohvale, a u to se vreme je počelo da se šuška kako to ne čudi jer je i sam proživljavao sličnu situaciju. Njegov brak se bližio kraju i par se razveo 1980. godine. Razlog kraha nije poznat jer Dastin na tu temu nije dao nijednu izjavu, a novinari su jedino uspeli da saznati da su deca pripala majci.

- Svaki je razvod trauma, a ja nisam izuzetak. Kad posečete prst, treba vremena da rana zaraste, a kad nekoga istrgnete iz života, rana je neuporedivo dublja. Zato je jako važno da u gnevu zbog neuspeha nekom izjavom ili gestom ne prekoračite granicu jer to stvara nenadoknadivu štetu - objasnio je.

BRUS VILIS (66) TEŠKO BOLESTAN? Poznati reditelj otkrio! On se RASPADA pred vašim očima, TUŽNO JE! (FOTO)

Dastin Hofman
foto: Profimedia

Ali nije dugo samovao. U lnovembru iste godine oženio se preduzetnicom Lisom Gotsegen. Par se poznavao još iz detinjstva kada su živeli gotovo vrata do vrata. Njihove su majke bile prijateljice, ali kako je Lisa 15 godina mlađa od Dastina, kao deca nisu se družili. Godinama posle, nakon što je Dastin počeo da gradi glumačku karijeru, Lisi je umro deda i on je otišao na sahranu. Obnovili su kontakt i postali prijatelji, a nakon što se on razveo, i ljubavnici. Danas imaju četvoro dece: Džejkoba Edvarda rođenog 1981., Rebeku Lilian rođenu 1983., Makvela Džefrija rođenog 1984. i Aleksandru Lidiju rođenu 1987. godine, a zahvaljujući voljenoj Lisi lakše je prebrodio i smrt majke 1981. godine.

- Lisa i ja smo zajedno gotovo 40 godina, a ja još imam osećaj da naš brak traje tek nedelju dana. Može li čovek da poželi lepšu sudbinu? - jedna je od retkih Hofmanovih izjava na temu privatnog života.

Skandal koji ga je koštao krijere

Pad ovog legendarnog glumca dogodio se 2017. godine. Nakon hapšenja Harvija Weinsteina, nekoliko žena se oglasilo i optužilo Hofmana za seksualno uznemiravanje. Najviše je šokiralo to što se među njima našla i njegova 17-godišnja asistentkinja.

Hofman se izvinio, a potom je porastao broj žrtvi. Među njima je i Kathryn Rossetter koja je sa njim glumila u predstavi 'Death of a Salesman'. Kako je ispričala, prvo je primetila njegove poglede na audiciji, a kad je dobila ulogu, pozvao ju je u hotelsku sobu nakon jednog poslovnog ručka.

'Zašto mu je trebala soba kada je živeo kilometar daleko od mesta snimanja? Pitala sam se, ali mi je ubrzo bilo sve jasno nakon što je skinuo majicu i tražio da mu masiram leđa", ispričala je Kathryn, kojoj je on pre toga bio glumački idol.

IZGUBIO RODITELJE, BORIO SE SA ZAVISNOŠĆU, RADIO U PORNO INDUSTRIJI: Džon je savršeni PRIMERAK muške vrste! (FOTO)

Dastin Hofman
foto: Profimedia

Ana Hanter, koja je sa 17 godina radila kao asistentkinja produkcije na snimanju filma 'Death of a Salesman' iz 1985., rekla je da je Dastin govorio o seksu pred njom i neprimereno ju dirao. 'Pitao me je: 'Jesi li imala seks preko vikenda kao što sam ti rekao'. Bio je predator, bila sam dete i to je seksualno uznemiravanje', rekla je Anna.

"Imam visoko poštovanje za žene i osećam se užasno zbog bilo koga ko se oseća neprijtno pored mene. Žao mi je. To ne pokazuje ko sam", oglasio se Hofman nakon optužbi.

Priča se da njegova deca iz prvog braka, biološka ćerka Karina i usvojena Džejn nisu u dobrim odnosim od kako je ovaj skandal potresao svet.

Incident sa Meril Strip

Takođe, javnost je bila u šoku kada se pročulo za incident na setu filma 'Kramer protiv Kramera' u kojem je glumio sa Meril Strip. Naime, Dsstin je, kako su ispričali očevici, bio nepristojan prema Meril i ošamario je bez ikakvog razloga.

BILA JE NEKRUNISANA MIS JUGOLOVENSKOG FILMA, PA NESTALA IZ JAVNOSTI:Danas živi povučeno, ima porodicu i posao koji voli!

Dastin Hofman
foto: Profimedia

"Kad ju je Dustin pitao šta misli o filmskoj priči, odgovorila je iskreno bez ikakvih ublažavanja. Rekla im je da su napravili potpuno pogrešno njen lik. Istakla je da će morati da preradi neke delove ako žele da prihvati ulogu", otkrili su očevici.

"A kada su krenuli da snimaju, u prvoj sceni je ošamario Meril tako jako da su joj ostali njegovi otisci prstiju na licu. I to nije bila gluma, to je bio njegov izliv besa koji je pravdao ulogom. Takođe je konstantno provocirao glumicu "Meril, kako bi bilo da jednostavno odigraš tu scenu umesto što ovde izigravaš borca za ženska prava?", tvrdili su prisutni na setu.

Niko sa seta filma 'Kramer protiv Kramera' nije imao lepe reči za glumca.

ŽIVEO JE LUDO I BURNO SVE DOK NIJE UPOZNAO NJU: 20 godina mlađa devojka je uspela da smiri najvećeg šarmera Holivuda!

Dastin Hofman
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs