rijana

ONA JE NAJSREĆNIJA MILIONERKA NA SVETU: Došla iz siromaštva, uspela da preokrene svoju sudbinu! (FOTO)

Rijanina životna priča počinje na malom ostrvu sa ocem nasilnikom i zavisnikom.

Vip priča
12:13h Autor:
ONA JE NAJSREĆNIJA MILIONERKA NA SVETU: Došla iz siromaštva, uspela da preokrene svoju sudbinu! (FOTO)
Rijana, Foto: Profimedia

S15 godina prijavila se na školski izbor za Miss, a hodanje je savladala u vojsci gde je svakodnevno vežbala hod s knjigama na glavi. Tada je imala i prvi javni nastup, kada je pred celom školom zapeva pesmu "Hero".

Robin Rijana Fenti poznatija kao Rijana proslavila je 34. rođendan. Danas, trudna, nikad srećnija kraj svog partnera ASAP Rokija, ali pot do uspeha ove devojke s Barbadosa ni malo nije bio lak.

Uz oca Ronalda i majku Moniku, odrasla je uz dva brata, Rorija i Rajada i dve polusestre i polubrata iz prethodnih očevih veza. Njena porodica živela je u siromaštvu, a Rijana je kao mala prodavala s ocem odeću na ulici. Odrastanje joj je obeležila očeva zavisnost o alkoholu i teškim drogama.

Rijana
foto: Profimedia

Zbog svega, otac je bio nasilan, ne samo prema ženi već i prema Rijani koja je zbog brojnih modrica i udaraca završavala u bolnici. Nakon razvoda roditelja, situacija u porodičnoj kući postala je mirnija, ali škola je zato bila nemilosrdna. Vršnjaci su je svakodnevno zlostavljali i zadirkivali zbog siromaštva.

S 15 godina prijavila se na školski izbor za Miss, a hodanje je savladala u vosci gde je svakodnevno vežbala da hoda s knjigama na glavi. Tada je imala i prvi javni nastup kad aje pred đacima u školi zapeva hit Maraje Keri "Hero".

Pevačica nije završila srednju školu, ali njen talent je prepoznao američki muzički producent Ivan Rodžers s kojim je ubrzo snimila demo verziju pesme "Pon de Replay". Snimak pesme završio je kod popularnog reper i biznismena Džeja Zija, a Rijana je nakon toga potpisala ugovor s njegovom diskografskom kućom.

Rijana, Kris Braun
foto: AP / Alex Gallardo

Do 2009. godine izdala je već četiri albuma, a brojni hitovi ređali su se jedni za drugim. S više od 200 miliona prodatih albuma širom svijeta, Riri je u kratkom roku postala jedna od najbogatijih pevačica svih vremena.

Uz to, stvorila je i marku veša "Savage X Fenty" s veličinama za sve žene i time pokorila tržište koje je do sada bilo usmereno gotovo isključivo mršavicama. Pored toga stvorila je i kozetički brend "Fenty Beauty".

Rijana
foto: Profimedia

Moćna žena

Popularna pevačica nedavno je proglašena nacionalnom junakinjom republike Barbados, a na Forbes listi najmoćnijih žena zauzela je 68. mesto na listi.

Forbs je otkrio da je pevačica, najpoznatija po numeri "Diamonds" milijarderka, zahvaljujući uspehu njene kozmetičke linije "Fenti Beauty". U suvlasništvu francuskog luksuznog trgovca "LVMH", brend lepote je zaradio preko 550 miliona dolara prihoda u 2020.

Ljubavni život

Ni njen ljubavni život nije bio pošteđen drama i problema. Od 2009. do 2016. bila je u turbulentnoj vezi s Drejkom, a pre njega ljubila je Krisa Brauna.

Njihov odnos više je izgledao kao horor priča, a ne ljubavna. Sve je počelo 2008. godine kada se pevačica u repera zaljubila na prvi pogled. Rijana i Kris u februaru 2009 godine su se posvađali te se i fizički obračunali. Pevač je dobio zabranu prilaska i pet godina uslovne kazne.

Rijana
foto: Profimedia

Sreću je pronašla u zagrljaju dečka A$AP-a Rockyja (33) s kojim čeka dete. Trudnički stomak više ne krije, ponosno pozira na društvenim mrežama.

Rijana
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs