Biografija

KAKO JE NAJPLAĆENIJI GLUMAC NA SVETU ZAVOLEO SRBIJU I SRBE: Sve što niste znali o Džoniju Depu!

Povodom Dana državnosti, juče je odlikovan glumac Džoni Dep, a ovom prilikom se podsećamo njegovog života i bogate glumačke karijere

Vip priča
Autor:
KAKO JE NAJPLAĆENIJI GLUMAC NA SVETU ZAVOLEO SRBIJU I SRBE: Sve što niste znali o Džoniju Depu!
Foto: Profimedia

Prva asocijacija na Džonija Depa je šašavi kapetan Džek Sparo, uloga koja je holivudskog glumca bacila u visine.

Međutim, poslednjih godina uloge Džonija Depa ostale su u senci skandala njegove brakorazvodne parnice i suđenja sa bivšom suprugom Amber Hard, koja ga je optužila za zlostavljanje.

2012. godine, Džoni Dep je ušao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda kao najplaćeniji glumac na svetu, sa zaradom od 75 miliona dolara. 2015. godine proglašen je Diznijevom legendom.

Džoni Dep je rođen u Ovensbrou u Kentakiju. Najmlađi je od četvero dece građevinskog inženjera Džona Kristofera Depa i konobarice Beti Sju Palmer. Tokom detinjstva živeo je u 20 različitih mesta jer se porodica vrlo često selila. Depovi rodtelji su se rastali 1978. godine kada je on imao 15. godina. Majka mu se udala za Roberta Palmera koga je Džoni često nazivao svojom inspiracijom.

Kada je imao 12 godina majka mu je kupila prvu gitaru, pa je svirao u raznim bendovima u komšiluku. Godinu dana nakon što su mu se roditelji razveli napustio je srednju školu kako bi postao rok muzičar. Dve nedjelje kasnije pokušao je da se vrati u školu, ali mu je direktor rekao da sledi svoje snove u muzici. Nastupao je sa bendom „The Kids“, ali nisu ostvarili veliki uspeh. Zato su odlučili da se presele u Los Anđeles kako bi pronašli producentsku kuću koja bi im ponudila ugovor za snimanje albuma. Tada su promenili ime u „Six Gun Method“, ali se bend raspao pre potpisivanja ugovora. Kasnije je sarađivao s bendom „Rock City Angels“ na njihovoj pesmi „Mary“ koja je objavljena na albumu „Young Man’s Blues“ u izdanju Geffen Recordsa, piše Biografija.org

U decembru 1983. godine Dep se venčao s Lori Eni Alison, sestrom basiste i pevača njegovog benda. Ona ga je upoznala sa glumcem Nikolasom Kejdžom. Ipak, Džon i Lori su se razveli 1985. godine. Džoni je nakon toga šetao mnoge slavne lepotice, s Vanesom Paradi dobio dvoje dece, a tek 2015. godine se venčao s glumicom Amber Herd. Par se prilično burno rastao 2017. godine. Malo je poznato da je Džoni Dep svirao u bednu No smoking orkestar sa Emirom Kusturicom, te da je preko njega upoznao Srbiju i zavoleo naš mentalitet.

Slavni glumac je u Beogradu bio u oktobru prošle godine kada je promovisao animirani serijal Puffins Impossible, proizveden u Srbiji, a kreiran u studiju za proizvodnju animiranih sadržaja Iervolino Studios (IES).

Tada je bio u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i srpsko – ruske zvezde Miloša Bikovića. Vučić je tada obećao da će Depu uručiti odlikovanje na Dan državnosti.

Džoni Dep
foto: Profimedia

"Počastvovan sam odlukom da budem nagrađen ordenom za zasluge. Biće mi velika čast da dođem u Srbiju 15. februara i prisustvujem svečanoj ceremoniji," rekao je Dep tada, a saopštilo Predsedništvo Srbije.

"Nastaviću da radim na promociji vaše divne zemlje," izjavio je on dodatno.

Džoni Dep je odlikovan u znak zahvalnosti za poštovanje koje ukazuje Srbiji i zbog brojnih projekata koji zapošljavaju veliki broj mladih.

Dep je tada u Beogradu predstavljao animirani serijal Pafini (Puffins Impossible) urađen u Srbiji, sa 54 epizode sadržaja za decu i ljubitelje animacije koje će biti distribuirane na striming platformama, a koji je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

U kreiranju tog projekta u prethodnih godinu dana radilo je više od stotinu umetnika i stručnjaka iz Beograda i Novog Sada. Radi se o nastavku dugoročne saradnje koju Dep ima sa filmskom i televizijskom produkcijskom kućom Jervolino i lejdi Bakardi entertejnment.

"Sada sam bukvalno na početku jednog novog života i sviđa mi se ovaj početak. I voleo bih da taj početak otpočne upravo ovde u Srbiji, ako me želite naravno," rekao je glumac Džoni Dep nakon što ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao Zlatnom medaljom za zasluge.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs