ispovest o razvodu

MARIJA VELJKOVIĆ OTIŠLA IZ PORODIČNOG STANA SA TROJE DECE I PSOM: Tek mi predstoji borba! (FOTO)

Marija Veljkovič iskreno o razvodu od supruga nakon deset godina braka od arhitekte Mlana Milovanivića sa kojim je dobila troje dece.

Vip priča
Autor:
MARIJA VELJKOVIĆ OTIŠLA IZ PORODIČNOG STANA SA TROJE DECE I PSOM: Tek mi predstoji borba! (FOTO)
Marija Veljković, Foto: Antonio Ahel/ATA

“Ovo je godina kada mi se desio najveći uspon i najveći pad u životu. To je isti događaj, sigurna sam da znate o čemu pričam. Ne bih mnogo govorila o tome, samo bih navela da mi tek predstoji borba, da tek slede rezovi, ali moram imati snage za sve to”, rekla je Marija Veljković, zaštitno lice “Slagalice”, u vlogu na svom „Jutjub“ kanalu poslednjih dana decembra. Svi su znali o čemu priča, a kako i ne bi kad je još krajem jula objavljeno da su ona i arhitekta Milan Milovanović odlučili da stave tačku na brak koji je nama sa strane izgledao idilično. Doduše, ona te informacije tada nije potvrdila, ali je već sama činjenica da ih nije demantovala govorila da su ipak tačne.

Za to vreme popularna voditeljka, koju gledamo i u projektu simboličnog naziva “Novi početak”, nije dala nijednu izjavu o privatnom životu, a pozive za intervjue učtivo je odbijala. Kada je odlučila da konačno ispriča šta joj se dešavalo i šta je sve još čeka, poverenje je ukazala magazinu HELLO!.

Kad se čuje da se neki par rastao, prvo se pomisli na “nekog trećeg”.

‒ Ne mora da bude tako. Emotivno smo se udaljili i to je bio kraj.

Parovi koji imaju troje dece, a u braku su deset godina, sigurno ne kažu tako lako: “Hajde da se razilazimo”...

‒ Kada ste s nekim jako dugo, a sve više osećate da nije kao pre, takve odluke se same nametnu.

Da li ste u godinama kada ste se radovali rođenju dece, bar ponekad pomislili: “Šta bih kad bismo se Milan i ja razveli”?

‒ Ne, kad se udate, mislite da je to do kraja života. Nema druge opcije. No, život nas uči raznim lekcijama. Zapravo, mi smo rastavljeni, a sam razvod je u toku. Papir nije važan, već činjenica da deca i ja imamo novi životni prostor. Mada rastavljeni, mi smo mama i tata i to ćemo biti do kraja života. Roditelji smo već deceniju, a to nije malo. Njih troje su veliki, pametni i razumni, imaju svoje vreme i s tatom i s mamom, vole i mamu i tatu. To je jedino bitno.

Kako ste vi i Milan uspeli da, rastavljeni, provedete nekoliko meseci pod istim krovom?

‒ Trebalo nam je vreme da bismo se organizovali. On je ostao u našem stanu, a ja sam se sa decom i kučetom preselila u svoj devojački, u kome nisam bila od 2009. godine. Nije lako, ali nastaviš život.

Kada ste se preselili?

‒ Pre šest dana. Na trenutak pomislim da je problem što Đurađa i Rosu sada vozim u školu, a onda kažem – ništa nije teško kad smo zajedno.

Voditeljka Marija Veljković majka je troje dece Đurađa, Rose i Neve i kako kaže pokušava da balansira između poslovnih i privatnih obaveza. Naglašava da ne postoji “čaroban štampić”, ali da ima dane kada sve uspeva i one kada joj ništa ne ide od ruke.

- Ako očekujete da vam kažem šta je recept za uspešno roditeljstvo odmah ću vas razočarati i reći da to ne postoji. Kao prvo ni jedna od nas žena koje smo mame ne može da u istom danu bude savršena majka, savršena žena od karijere, savršena supruga i sređena do kraja. Nekako mora život da vam se podeli po prioritetima. A naravno da je prioritet kada dobijemo decu, majčinstvo. Ali mislim da je zbog brzine života mnogo izazova pred nama. Normalno je da se svaka od nas nekada oseća: “E, danas nisam uspela”. To je potpuno normalno. Glupo bi bilo da se promoviše savršenost u smislu: “E, ja sam danas sve uspela”. Ne, niko ne može u jednom danu sve da uspe - izjavila je nedavno.

Na pitanje koliko su očevi bitni za odgajanje deteta, Marija je poručila:

-Znate šta? Ja to nosim iz moje porodice. Otac moje dece je uključen i to je najnormlanija stvar. Meni je moj otac prao pelene kada sam bila mala. Da li ima prirodnije stvari od toga? - kaže voditeljka te dodaje:

- Očevi su pod stresom kao majke. Ne mogu da generalizujem, zavisi od porodice do porodice da li su očevi jednako uključeni kao majke. Ali mislim da svako treba da pruži svoj maksimum.

Počela sam da treniram svoje vreme. Odem da uradim nešto bez dece, a onda me ta griža savesti jede - gde su i šta rade? Ako ste odvojili petnaest minuta za sebe, neka to bude vaše vreme. Ne razmišljate gde su, meni to teško ide, ali zato treniram. Najbolja majka je zadovoljna majka. Najbolja majka je srećna majka. Kakav primer vi dajete deci ako ste nervozni i ako se niste dovoljno posvetili sebi? Ili ako na poslu niste dali svoj maksimum, te donesete kući posao. Ako sam danas dvanaest sati na snimanju, okej doći ću kući, zagrliti ih. Onda tog dana neće biti vaspitanja, već samo emocije. Danas sam toliko tu, a oni mentalno znaju da sam uz njih - rekla je Marija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs