kraljevska porodica

PRVI BOŽIĆ KRALJICE ELIZABETE BEZ PRINCA FILIPA: Prinčevi Hari i Vilijam neće biti sutra s njom, ali evo ko hoće!

Ovako će britanska kraljevska porodica proslaviti katolički Božić koji je sutra, 25. decembra

Vip priča
17:11h Autor:
PRVI BOŽIĆ KRALJICE ELIZABETE BEZ PRINCA FILIPA: Prinčevi Hari i Vilijam neće biti sutra s njom, ali evo ko hoće!
Foto: Profimedia

Princ Vilijam (39) i Kejt Midlton (39) se neće pridružiti Kraljici Elizabeti II (95) za Božić, prenosi Daily Mail.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža će Božić dočekati sa svoje troje dece; prinčevima Džordžom (8) i Luisom (3) i princezom Šarlot (6) u Norfolku, gde će im se pridružiti i neki članovi porodice Midlton.

Veruje se da će svi provesti praznike u Brille Hallu, u domu Vilijama i Kejt na imanju Sandringem.

Vojvode od Kembridža nisu slavili Božić s Midltonovima od 2016. godine, kada su Vilijam, Kejt, Džordž i Šarlot posetili crkvu u Buckleburiju. I iako neće biti s kraljicom na Božić, princ Vilijam i Kejt Midlton će je videti tokom božićnog razdoblja, prenosi Mirror.

Princ Vilijam i Kejt Midlton
foto: Profimedia

Kraljica provesti i svoj prvi Božić bez svog pokojnog supruga princa Filipa koji je preminuo u aprilu, nakon duge 73 godine provedene u braku.

Princ Hari i Megan Markl takođe ostaju u Americi za praznike, što znači da kraljica još neće upoznati svoju novu unuku Lilibet.

Megan Markl i Princ Hari
foto: Profimedia

Međutim, kraljica na Božić neće biti sama, u dvorcu Vindzor pridružitće joj se princ Čarls i Kamila. Verovatno će im se pridružiti princ Endrju i njegova bivša supruga Sara, vojvotkinja od Jorka, njihove dve kćerke, princeza Beatris i princeza Evgenija.

Princ Čarls i Kamila parker
foto: Profimedia

Očekuje se da će tamo biti i grof i grofica od Veseksa, sa svojom decom, Džejmsom, vikontom Severnom i Lejdi Luis - ali njena ćerka Ana neće prisustvovati jer je njen suprug Timoti Laurence zaražen korona virusom.

Umesto toga, Ana će se sa svojim mužem izolovati u Gatcombe Parku, njihovom imanju u Gloucesteršireu.

Planovi Čarlsa i Kamile bili su nejasni do jutros - a prošli Božić su proveli u Highgroveu, svom seoskom imanju u Gloucesteršireu.

No, njihov portparol je danas potvrdio: 'Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola biće s Njenim Veličanstvom Kraljicom na Božić.'

Kraljica je već odlučila ove nedelje otkaže svoju predbožićnu večeru u Vindzoru za svoju širu porodice zbog sve većeg broja slučajeva korona virusa, a u ponedeljak je otkriveno da je takođe odlučila da odustane od planova da za Božić otputuje na svoje voljeno imanje Sandringem u Norfolku.

Na fotografiji samo suprug

Kraljica Elizabeta je u subotu uoči Božića nastavila i jednu od svojih najpostojanijih tradicija svog božićnog govora, a ovo je prvo bez voljenog supruga, princa Filipa, piše People.

Na prvoj fotografiji govora objavljenoj u četvrtak, kraljica, nosi dirljivu počast svom suprugu, broš od safirne krizanteme koji je nosila za fotografisanje na svom medenom mesecu 1947. godine.

Kraljica je takođe nosila isti broš za proslavu povodom 60 godišnjice braka 2007. godine. Na fotografiji svog govora, ona sedi pored slike nje i princa Filipa s proslave godišnjice u Broadlands Country House.

Kraljica obično ima razne lične porodične fotografije izložene na svom stolu tokom svog govora, ali ove godine ta fotografija stoji sama, a obukla je crvenu haljinu, izgled je upotpunila jednostavnom bisernom ogrlicom i odgovarajućim minđušama.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Gledanje kraljičinog govora na Božić praznična je tradicija u mnogim domovima širom sveta i koja je izdržala test vremena.

Otac kraljice Elizabete, kralj Džordž VI., započeo je tradiciju božićnog obraćanja 1932. preko radija. Svoje prvo božićno obraćanje održala je putem radija 1952. i prvi put putem televizije 1957. u dobi od 26 godina, samo nekoliko meseci nakon smrti svog oca i pre svog krunisanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs