Tuga

5. JANUARA 2008. GODINE MILENKO ZABLAĆANSKI JE DONEO ODLUKU KOJA JE SPASLA NJEGOVU PORODICU:A njega odvela pravo u smrt!

Da li se sećate stravične nesreće u kojoj je poginuo naš glumac?

Vip priča
09:56h Autor:
5. JANUARA 2008. GODINE MILENKO ZABLAĆANSKI JE DONEO ODLUKU KOJA JE SPASLA NJEGOVU PORODICU:A njega odvela pravo u smrt!
Foto: Printscreen/youtube/ Bimbros Beograd

Bio je peti januar 2008. godine, kada je Srbiju preplavila stravična vest: glumac Milenko Zablaćanski je doživeo saobraćajnu nesreću.

Naime, glumac je nastradao nakon što je auto iz suprotnog smera prešao u traku kojom se vozio, te ga udario svom silinom. Glumac je prebačen u bolnicu u teškom stanju i od nesreće se nije budio iz kome. Zablaćanski je 21. januara izgubio borbu za život.

Uoči nesreče, glumac Milenko Zablaćanski je sa suprugom Snežanom i sinom Nikolom bio u vikendici u naselju Gajevi nedaleko od Zlatibora. Odmor su prekinuli zbog tužne vesti o smrti Snežanine tetke, a zbog loših vremenskih uslova glumac je ženu i dete poslao na put autobusom. Zablaćanski nije ni slutio da će ovo biti poslednji put da vidi porodicu, ali i da im je ujedno spasao život.

Na magistralnom putu sa Zlatibora ka Užicu, u njegov automobil je direktno udario "mercedes" koji je stizao iz suprotnog smera i proklizao na vlažnom kolovozu. Milenko je izgubio život nakon 17 dana teške borbe i kome u koju je upao.

Svi poštovaoci dela Milenka Zablaćanskog pamte ovog poznatog glumca po brojnim serijama u TV serijama i pozorištu, a njegova porodica obnavlja uspomenu na njega na današnji dan - kad bi napunio 66 godina.

"Bio je zaista poseban čovek zbog čega se svakog dana zahvaljujem Bogu što sam sa njim provela 20 godina života. Umeo je da nasmeje, vrati snagu. Bio je borac, vredan i odgovoran čovek. Tu smo negde slični. Zato se i trudim da zadržim snagu, jer znam da u suprotnom on to ne bi odobravao. On se ni bi predao. Borio bi se za decu. Kakav je on zapravo govore njegovi prijatelji koji su uz nas", rekla je ranije Snežana Vesković-Zablaćanski.

Slavni glumac je iza sebe ostavio voljenu suprugu, balerinu i kostimografkinju Snežanu Vesković. Zajedno su radili u Pozorištu na Terazijama, a tamo su se i upoznali. Zajedno imaju dva sina, Ivana i Nikolu.

"Kada je Milenko poginuo, imao sam 18 godina i već želeo da upišem FDU. Tata i mama (Snežana Zablaćanski, koreograf) vodili su me često kao klinca u pozorište. Sećam se da sam voleo da sedim pored portirnice, u kolima iz "Briljantina". Eto, danas igram u toj predstavi... Verujem da sam od oca nasledio profesionalan odnos prema poslu. Nikad ne kasnim, uvek sam u "niskom startu" pred probu ili predstavu. Inače, tatu sam posebno voleo da gledam kao Džordžina u "Srećnim ljudima", na Terazijama u "Herojima"", rekao je Ivan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs