Iskrena priča

Sofija Loren ponosna na svojih 80 godina: Stvorila sam lepu porodicu i imam lepu decu!

Živeti nije lako... posebno kada dugo živite, rekla je italijanska glumica koja uprkos poodmakloj dobi i dalje izgleda izvanredno
Vip priča
12:46h Autor:
Sofija Loren ponosna na svojih 80 godina: Stvorila sam lepu porodicu i imam lepu decu!
Foto: Fonet

Najpoznatija italijanska glumica Sofija Loren s lakoćom nosi svoje godine.

"Jako sam ponosna na svojih 80 godina koje ću napuniti u septembru i trudim se da iskoristim svaki sat, u svaku minutu", kazala je filmska diva u Kanu gde je juče održala master klas, prenose francuski mediji.

"Živeti nije lako... posebno kada dugo živite!", rekla je Loren koja uprkos poodmakloj dobi i dalje izgleda izvanredno.

OVDE pogledajte kako je Sofija Loren izgledala na Kanskom festivalu.

"Proživela sam život koji sam volela, stvorila lepu porodicu i imam lepu decu", dodala je ona, priznajući da "nije uvek bila sigurna da donosi prave odluke".

Slavna glumica je na festivalu prisustvovala projekciji filma "La voce umana" koji je režirao njen sin Edoardo Ponti i s kojim se nakon duže pauze vratila na veliko platno.

"To mi je dalo želju da snimim druge stvari", kazala je Loren, koja je otpratila i prikazivanje remasterizovane verzije filma "Brak na italijanski način" iz 1964. godine u okviru programa "Kanski klasici".

OVDE pogledajte kako Džoan Kolins izgleda u svojoj 81. godini.

Ona je govorila i o svojim počecima na filmu sa "Napuljskim zlatom" čuvenog italijanskog reditalja Vitorija de Sike, s kojim je snimila 14 ostvarenja.

"Moj susret s njim bio je božji blagoslov", navela je glumica.

Drugi važni trenutak u njenoj karijeri bio je film "Ćoćara" koji je snimila 1961. Uloga, koja je prvobitno trebalo da pripadne Ani Manjani, vinula ju je među zvezde i otvorila joj vrata Holivuda.

"Bio je to najlepši događaj u mom životu", izjavila je Loren, koja je za ovu ulogu osvojila Oskara za najbolju žensku interpretaciju.

"Nisam prisustvovala dodeli. Užasno sam se plašila da ću pobediti. Bila sam ubeđena da ću se ako pobedim onesvestiti, pa sam smatrala da je bolje da se onesvestim kod kuće", ispričala je ona kroz smeh.

Vest joj je telefonom saopštio Keri Grant.

"Počela sam skačem po celoj kući, govoreći sebi sada si velika glumica, sada si jaka", rekla je Loren.

Ona koja nije krila suze kada se osvrnula na saradnju sa velikim Marčelom Mastrojanijem.

"Kada sam zakoračila na crveni tepih, videla sam njegovu fotografiju (na posteru festivala) iznad stepenica i to me je ganulo. Znala sam da će mi praviti društvo ovde u Kanu", navela je italijanska glumica koja je 1966. godine predsedavala žirijem Kanskog festivala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs