MISTERIJA

PRINCEZA DUH: Žena marokanskog kralja je NESTALA sa lica zemlje pre 4 godine - i od tada joj se gubi SVAKI TRAG (FOTO)

Misterija nestale žene marokanskog kralja ne prestaje da intrigira javnost

Vip priča
Autor:
PRINCEZA DUH: Žena marokanskog kralja je NESTALA sa lica zemlje pre 4 godine - i od tada joj se gubi SVAKI TRAG (FOTO)
Foto: Profimedia

Otkad se udala za marokanskog kralja Mohameda VI, princeza Lala Salma je uzdrmala temelje njegove monarhije. Ova inženjerka informatike, ikona stila i velika humanitarka misteriozno je nestala pre nekoliko godina, pa je zovu Princeza duh.

Poneka mutna fotografija na društvenim mrežama, nepotvrđene glasine i terorije zavere – tako se godinama govori o marokanskoj princezi Lala Salmi. Čak ni strane diplomate u ovoj zemlji nisu znale godinama šta je sa princezom, pa ni prilikom prošlogodišnje posete princa Harija i Megan Markl Maroku. Tada ih je dočekao samo kralj Mohamed VI, bez svoje žene.

Da li su se razveli, da li je negde zatvorena, možda je u egzilu u SAD? Uglavnom, princezi Salmi četiri godine skoro da nema ni traga.

Najverovatnija teorija je da su se kralj i ona tajno razveli 2018, ali da se o tome strogo ćuti jer je kraljeva privatnost crvena linija za tamošnju štampu. Ta ideja je verovatna i jer su u međuvremenu pojedini javno princezu vređali i ponižavali, a to svakako ne bi smeli da je ona i dalje kraljeva žena.

O njenom nestanku dosta je pisala i zapadna štampa, pa i prestižni Figaro, koji navodi da nigde nije viđena od 2017.

Ipak, pojedini strani mediji su preneli da se prošlog oktobra pojavila u muzeju moderne umetnosti u Rabatu na jednoj izložbi.

Razljutila dvor – pantalonama

Inače, Lala Salma se sa kraljem Mohamedom VI upoznala davne 1999, kada je bila na studijama za kompjuterski inženjering. Tri godine kasnije su se venčali i ubrzo uveli korenite novine u kraljevsku porodicu. Naime, do tada je ženama sa dvora bilo strogo zabranjeno da se pokazuju javnosti i nisu se objavljivala čak ni njihova imena ni fotografije.

Lala Salma je sve to izbrisala. Odlučila se za moderan pristup životu, radila na prevenciji side u Africi, osnovala društvo za borbu protiv raka i postala ambasadorka dobre volje Ujedinjenih nacija.

Lepa arapska princeza prkosi svim pravilima

Kraljevska porodica je bila vrlo neprijatno iznenađena svim tim, a posebno jer je princeza javno nosila – pantalone, a odbijala maramu na glavi.

Skoro dva miliona dolara za hranu za ljubimce

Salma i Mohamed su živeli u neverovatnom luksuzu, koji je prilično nezamisliv i za zapadnjačke suverene, samo što se o njima u ovom delu sveta manje zna nego o, recimo, britanskoj kraljevskoj porodici.

Naime, bogatstvo kralja Mohameda se procenjuje na između pet i 29 milijardi dolara. Kralj i porodica koštaju marokanski narod oko 263 miliona dolara godišnje, od čega 1,8 miliona ide na hranu za – kućne ljubimce.

Kralj ima 12 palata širom sveta, a omiljen mu je ogroman zamak u Francuskoj. Obožava i skupa kola, pa se pričalo da mu ujutru izvezu i voze pored njega sva kola koja ima kako bi odlučio koja će voziti tog dana…

Ipak, izgleda da Lala Salma više nije deo svega toga, već je sporadično vide u Portofinu sa ćerkom, na krstarenju oko grčkih ostrva sa sinom, doduše, na jahti čije održavanje košta milion dolara na nedeljnom nivou.

Pričalo se i da se između princeze i kralja vodi borba za starateljstvo nad decom.

Na kraju sve ostaje prilično obavijeno velom tajne jer zvaničnih saopštenja nema, a na Vikipediji princeza je i dalje – žena kralja Mohameda.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs